Acne medisch bekeken

Module 9, Specialisatie: Acne medisch bekeken

Er zijn veel verschillende vormen van acne, waaronder acne vulgaris; de meest voorkomende huidaandoening bij jonge mensen. Acne kenmerken zijn comedonen,  pustula en of papels die voorkomen in het gelaat, op de schouders, borst en rug.

Het doel van deze specialisatie is kennis, inzicht en vaardigheden te verkrijgen om professioneel een acnebehandeling te kunnen geven. 

Tijdens deze specialisatie  komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Theoretische kennis van de verschillende soorten acne.
 • Productkennis en (medische) behandelmethoden.
 • De juiste voorlichting aan de cliënt op basis van de huidanalyse en anamnese. 
 • Voorbehandeling, verweking en hoornlaagverdunning van de huid.
 • Indicaties en contra-indicaties.
 • Richtsnoer acne van ANBOS.
 • Praktijkbehandeling op gelaat, rug en decolleté (verwijderen comedonen, pustels en talgcysten). Dit wordt geoefend op een model op de laatste twee lesdagen. De eerste twee dagen hoeft u geen model mee te nemen. U dient zelf een model te regelen. Het model mag ook de hele dag blijven en mee lunchen.

Deze module bestaat uit thuisopdrachten met e-learning, contactonderwijs, praktijklessen, praktijkopdrachten (waaronder een portfolio) en een theorie- en praktijktoets. De theorie en praktijk examen worden beide afgesloten  bij TCI, na behalen ontvangt u een erkend diploma van TCI.

Bijzondere kenmerken van de specialisatie

 • Met het diploma acne medisch bekeken kunnen uw klanten vergoedingen krijgen van de zorgverzekering.
 • De opleiding wordt gegeven in kleine groepen wat de kwaliteit en persoonlijke aandacht waarborgt. 
 • Surplus is medische informatie die wordt  gegeven tijdens de theorielessen.
 • De inhoud van de lessen wordt gegeven volgens de eisen van het examen.
 • De kleine groepen stellen de docent in staat om iedere cursist persoonlijke aandacht te geven en verhogen zo het leerrendement.  
 • Dit hoge leerrendement is bewezen met het hoge slagingspercentage van deze specialisatie.
 • Opleidingslocatie ligt centraal in Nederland en is ook goed met openbaar vervoer te bereiken.
 • Na een leerzame ochtend staat er elke dag een heerlijke lunch voor u klaar, dit geldt ook voor uw model (koffie en thee zijn ook inclusief).

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN VOOR DE HELE OPLEIDING

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN VOOR DE VRIJSTELLING

 

Prijs:
€ 795,- btw-vrij, inclusief onderwijsmateriaal, koffie, thee en lunch exclusief examengelden.

Examen:
Het theorie- en praktijkexamen wordt afgenomen bij TCI (Stichting Toets Centrum Inter-educatief). Met dit diploma kunt u uw specialisatie ook bij ANBOS laten registreren.  De theorie toets  van U-Consultancy wordt gedaan via e-learning.

Kosten examen:
Theorie examen, datum in overleg: €90,- (digitaal met direct uitslag)
Praktijk examen met geplande datum: € 155,-

Locatie:
Nieuwegein google-maps-icon-xsmall

– 6, 13, 20 en 27 november 2023
– 4, 11, 18 en 25 maart 2024
– 2, 9, 16 en 23 september 2024
– 14 oktober, 4, 11 en 18 november 2024

Antwerpengoogle-maps-icon-xsmall

– 15 en 16 mei, 12 en 13 juni 2024

Model:
Voor het uitvoeren van de opdrachten tijdens het praktijkonderwijs dient u voor lesdag 3 en 4 voor het middagprogramma een eigen cliënt (model) mee te nemen. 

Lesdagen:
4 dagen ( eerste 2 lesdagen theorie )

Toelatingseisen:

 • Erkend branche diploma schoonheidsspecialist
 • Certificaat basis- en vervolgopleiding Dermatologie voor Schoonheidsspecialisten. 

Vrijstelling:
U kunt voor deze module vrijstelling krijgen bij aantoonbare diploma’s of certificaten van eerder gevolgde opleiding. Gezien het niveau van deze Masterclass Dermatologie dient u nog een aanvullend onderwijsgedeelte te volgen met een praktijkmiddag met cliënt en een toets te maken inclusief portfolio-opdracht via e-learning, waarin het gebruik van medische richtlijnen getoetst wordt. De kosten hiervan bedragen €225,- voor het lesmateriaal van de module, de praktijkmiddag en de e-learning. U dient zich hiervoor aan te melden via het inschrijfformulier.

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN VOOR DE VRIJSTELLING

 

Reactie van cursist Margo Mast werkzaam bij Original Skin over wat deze specialisatie haar heeft gebracht.

‘Omdat Acne een veel voorkomende huidaandoening is bij ons in de praktijk is kennis daarover een must. De sociale en emotionele impact van acne moet zeker niet onderschat worden. Veel jongeren lijden hieronder. De lessen hebben me geholpen om meer inzicht te krijgen in pathogenese van acne. De docenten kan enorm goed en beeldend vertellen waardoor de lessen een feestje waren. Met de praktijklessen en inhoudelijke ondersteuning van Trees van Laar was ik goed voorbereid op het acne examen. Bij Trees kon je altijd terecht met vragen als je ergens tegenaan liep in de lessen.’

Wat het voor de praktijk van Original Skin heeft gebracht is:
– Professionele aanpak van acne bij cliënten.
– Door kennis verruiming en meer praktische vaardigheden een hogere kwaliteit van behandelen.
– Het volgen van een stappenplan. Kennis van acne medicatie en inzien wanneer je een cliënt moet doorverwijzen naar de huisarts.
– Het maken van een verwijsbrief naar de huisarts, waardoor er meer samenwerking ontstaat.
– Tevreden cliënten omdat er beter en duidelijker gecommuniceerd en behandeld wordt.
– Door de specialisatie worden er (afhankelijk van de polis) veel acnebehandelingen vergoed door de zorgverzekering.

 

Suzanne Banis: ”Ik ben inmiddels gediplomeerd en ik kan veilig en verantwoord een acnebehandeling uitvoeren. Ik weet nu welke cliënten ik kan helpen en welke ik zou doorsturen naar de huisarts. Ik kan professionele adviezen en de cliënt begeleiden in alle fasen van het proces (intake, behandeling en nazorg) geven over de producten en wat ze zouden kunnen veranderen aan leefstijl en/of eet en drinkgewoontes. Doordat ik in inmiddels in het bezit ben van de AGB-code, weten mijn cliënten dat ze op een verantwoorde wijze door mij geholpen worden en hun behandeling vergoed krijgen. Dit helpt bij een professionele uitstraling en verantwoorde en veilige dienstverlening.” 

Judith Wong (cursiste mei 2021): “Leuk en zeer boeiend! Wist al veel maar de diepte geeft het gevoel dat ik zeer onderbouwd bezig ben.”

Eva de Bie (cursiste maart 2021): “Erg leerzame training, met vakkundige docenten. Wanneer je meer diepgang in je werk zoekt en op een professionele wijze met cliënten om wilt gaan is dit zeker een aanrader.”

Marielle Bloem (cursiste maart 2021): “Door deze opleiding voel ik de waarde van mijn beroep stijgen. Ik miste deze verdieping! Nu voel ik dat ik deze kennis met meer zekerheid kan overbrengen naar mijn klanten. 

Kavita (cursiste maart 2021): “Ik vond deze cursus heel leerzaam en heb veel geleerd. Onder andere over huidaandoeningen en het bekijken van vlekjes op het gezicht of lichaam bij de klanten. 

Cursist: “Trees is een geweldige docent. Ik heb erg veel van haar geleerd. Ze geeft erg prettig les en is duidelijk in haar uitleg. Super!”

Cursist: “Een goede masterclass met veel informatie. De lerares had veel kennis, ik heb veel geleerd en zou het iedereen aanraden.”

Lillian Tjoelker: “De masterclass Acne is een aanrader! De manier van lesgeven van docente Trees is top!

 

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN VOOR DE HELE OPLEIDING