Ontharingstechnieken Elektrisch ontharen, diathermie- en blendmethode

 Fettje Bajema, Fettje’s Beautysalon

Met veel enthousiasme heb ik de opleiding Elektrisch Ontharen bij U-Consultancy gevolgd.
Met deze specialisatie kun je op een doeltreffende manier ongewenste haargroei in het gelaat behandelen. Ik merk in mijn salon dat hier veel vraag naar is. Een groot voordeel van het hebben van deze specialisatie is dat je cliënten de kosten van de behandeling (-of een gedeelte hiervan) vergoed krijgen van hun zorgverzekeraar.

De theorie- en praktijklessen worden gegeven door Trees van Laar, een docent die haar vak verstaat. Op een geduldige en duidelijke manier brengt ze haar kennis over en stoomt ze je klaar voor het examen dat je aflegt bij het TCI (Stichting Toets Centrum Intereducatief).
Tijdens de praktijklessen oefen je op je eigen meegebrachte model. Oefenen is een ‘must’. Alleen op die manier krijg je handigheid en snelheid in wat je doet. Trees let op ieders kwaliteiten. Zo heeft ze mij uitgedaagd om met links te werken terwijl ik rechtshandig ben. Tot mijn grote verbazing is dit gelukt en vind ik dit een uitstekende manier van werken.
De laatste lesdag staat in het teken van het maken van een proefexamen. Zo kom je tijdens het echte examen niet voor onverwachtse verrassingen te staan.
Hoewel ik erg zenuwachtig was voor mijn officiële examen ben ik geslaagd met een 9! Iets waar ik heel trots op ben.Module 11, Specialisatie: Ontharingstechnieken Elektrisch ontharen, diathermie- en blendmethode

Met elektrisch ontharen worden storende haren in het gezicht of op het lichaam definitief verwijderd. Er bestaan verschillende methodes van elektrisch ontharen: diathermie en de blendmethode. Aan de hand van de overbeharing wordt de meest geschikte methode gekozen. In de basisopleiding is al aan de orde gekomen op welke manieren u ontsierende en ongewenste overbeharing kunt verwijderen. In deze module leer je op een doeltreffende manier ongewenste haargroei in het gelaat behandelen. 

Bovendien  is de basis voor deze module al in module 6 van de Vervolgopleiding gelegd. U kunt dus de eerder opgedane kennis en vaardigheden gebruiken en natuurlijk ook uw werkervaring als schoonheidsspecialist. Met deze specialisatie kun je je als schoonheidssalon onderscheiden van de rest. Het is vanzelfsprekend te werken volgens de richtlijnen van de schoonheidsspecialist.

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN

De belangrijkste onderwerpen die in deze module behandeld worden zijn:

 • Diathermie- en Blendmethode
 • Theorie overbeharing en aandoeningen
 • Anamnese
 • Voorbehandeling, behandeling en nabehandeling
 • Voorlichting aan de cliënt
 • Richtsnoer elektrisch ontharen van ANBOS
 • Praktijk: tijdens de opleiding wordt er geoefend op een model (op alle dagen behalve de eerste dag). U dient deze zelf te regelen. Het is voor het model mogelijk de hele dag bij te wonen en mee te lunchen.

Deze module bestaat uit thuisopdrachten via e-learning waarbij ook een portfolio gemaakt moet worden. Tijdens de praktijklessen dient u op een eigen model te werken. Het advies is om verschillende modellen mee te nemen zodat u zoveel mogelijk ervaring opdoet. Het examen wordt afgenomen bij TCI door middel van een theorie- en praktijktoets. 

Om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen wordt deze specialisatie gegeven in kleine groepen. De kleine groepen stellen de docent in staat om iedere cursist persoonlijke aandacht te geven en verhogen zo het leerrendement. Dit hoge leerrendement is bewezen met het hoge slagingspercentage van deze specialisatie.

Bijzondere kenmerken van de specialisatie

 • De opleiding wordt gegeven in kleine groepen wat de kwaliteit en persoonlijke aandacht waarborgt (een groep bestaat uit max. 8 deelnemers). 
 • De inhoud van de lessen wordt gegeven volgens de eisen van het examen.
 • De kleine groepen stellen de docent in staat om iedere cursist persoonlijke aandacht te geven en verhogen zo het leerrendement.  
 • Dit hoge leerrendement is bewezen met het hoge slagingspercentage van deze specialisatie.
 • Opleidingslocatie ligt centraal in Nederland en is ook goed met openbaar vervoer te bereiken.
 • Na een leerzame ochtend staat er elke dag een heerlijke lunch voor u klaar, dit geldt ook voor uw model (koffie en thee zijn ook inclusief)

Prijs:
€ 845,- btw-vrij, inclusief onderwijsmateriaal, koffie, thee en lunch exclusief examengelden.

Examen:
Het theorie- en praktijkexamen wordt afgenomen bij TCI (Stichting Toets Centrum Intereducatief). Met dit diploma kunt u uw specialisatie ook bij ANBOS laten registreren.  De theorie toets  van U-Consultancy wordt gedaan via e-learning.

Kosten examen:
Theorie examen, datum in overleg: € 89,- (digitaal met direct uitslag),
Praktijk examen, vastgestelde datum: € 199,-

Locatie en data:
Nieuwegein google-maps-icon-xsmall
– 15 september, 22 september, 1 oktober, 17 november, 26 november, 1 december 2020 (VOL)

Voor de praktijklessen dient u altijd een eigen cliënt (model) mee te nemen. 

Lesdagen:
6 dagen:
Dag 1: theorie 
Dag 2: ochtend theorie en middag praktijk
Dag 3, 4 en 5: praktijk
Dag 6: ochtend proefexamen theorie en middag proefexamen praktijk

Toelatingseisen:
Diploma schoonheidsspecialist

Certificaat basis- en vervolgopleiding Dermatologie voor Schoonheidsspecialisten.

Apparatuur:
Eigen apparatuur kan gebruikt worden, mits voorzien van blend- en diathermiemogelijkheden. 

Wilt u meer informatie over de koop van apparatuur neem dan contact met ons op via secretariaat@uconsultancy.nl.

Vrijstelling:
U kunt voor deze module vrijstelling krijgen bij aantoonbare diploma’s of certificaten van eerder gevolgde opleiding. Gezien het niveau van deze Masterclass Dermatologie dient u nog een aanvullend onderwijsgedeelte te volgen met een praktijkmiddag met cliënt en een toets te maken inclusief portfolio-opdracht via e-learning, waarin het gebruik van medische richtlijnen getoetst wordt. De kosten hiervan bedragen €225,- voor het lesmateriaal van de module, de praktijkmiddag en de e-learning. U dient zich hiervoor aan te melden via het inschrijfformulier.


Reactie van cursist Elina Zeldenrust, eigenaresse Elina’s salon te Heerenveen over de specialisatie:

Enige tijd geleden is U-Consultancy de opleiding OLYMPUS DIGITAL CAMERAMedisch schoonheidsspecialiste gestart. Hierin is onder andere de module Specialisatie ontharingstechnieken elektrisch ontharen; diathermie en blend opgenomen. Ik werd meteen enthousiast; deze wilde ik al tijden behalen. In mijn voortgezette opleiding tot schoonheidsspecialiste heb ik namelijk eerder lessen Elektrisch ontharen gevolgd. Hier is mijn interesse voor dit onderdeel gewekt.

Tijdens de lessen Elektrisch ontharen kwam ik er al snel achter dat ik hier op mijn plek ben. De theorie- en praktijklessen worden gegeven door Trees. Ze is erg kundig, direct en precies. De lessen zijn duidelijk en je merkt aan alles dat Trees graag wil dat je voor dit examen slaagt. Het is nu eenmaal een lastig onderdeel. Lastig, maar ontzettend leuk om te doen. Het resultaat: Dik geslaagd voor mijn specialisatie Elektrisch ontharen bij TCI.

Doordat IPL en laser de afgelopen jaren meer bekend zijn geworden op het gebied van definitief ontharen, is elektrisch ontharen minder aanwezig in ons beroep. Toch vind ik het een mooie aanvulling voor mijn praktijk. Ik ben er van overtuigd dat elektrisch ontharen voor kleinere oppervlaktes een beter en mooier resultaat geeft. Daarnaast kun je met het gebruikte apparaat ook vaatjes en fibromen verwijderen. Dit biedt veel mogelijkheden. Om de opleiding Medische schoonheidsspecialiste af te ronden moet je de module Specialisatie ontharingstechnieken laser en flitslicht volgen. Ik heb geen ambitie om deze technieken in mijn praktijk te gebruiken, toch kijk ik er naar uit om deze module te volgen.

Ben je op zoek naar een goede opleiding Elektrisch ontharen of wil je je op laten leiden tot Medisch schoonheidsspecialiste? Dan raad ik je graag aan om deze opleiding te doen. Je krijgt veel kennis en goede begeleiding. Het brengt je werk als schoonheidsspecialiste zonder meer naar een hoger niveau!

Nog meer reacties:

Zeer geweldig met Trees. Trees is een kanjer en een top docent ~ Anja Augustijn

Trees heeft er een top training van gemaakt ~ Sandra Klem

Leuke training. Het elektrisch ontharen is leuker dan dat ik had verwacht. ~ Wendy Meyer

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN