Succesvolle samenwerking U-Consultancy & ANKO

In 2019 is U-Consultancy een succesvolle samenwerking aangegaan met de Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO). Hierdoor kon er een groep kappers en haarwerkers vanuit de ANKO de basis- en vervolgopleiding dermatologie volgen bij U-Consultancy.

Op dinsdag 18 Juni 2019 heeft deze groep hun laatste lesdag gehad.

De basis- & vervolgopleiding voor kappers, haarstylisten en haarwerkers kort samengevat:

Het doel van de opleiding is kennis en inzicht vergroten van en haar- en hoofdhuidproblemen en de bijbehorende behandeling, om relevante voorlichting te kunnen geven aan klanten.

Kappers en haarwerkers hebben een dynamisch beroep.

De snelle ontwikkelingen in haar- en hoofdhuidproducten zijn lastig te volgen. Terwijl nieuwe behandelingsmogelijkheden in de hoofdhuid- en haarzorg rechtstreeks gevolgen hebben voor de beroepsinhoud van de kapper en haarwerker. Om op de hoogte te blijven is educatie een belangrijke factor.

Educatie verhoogt de kennis van de kapper en haarwerker.

Als u deze kennis en achtergrondinformatie weer kunt doorgeven aan uw klant, dan geeft dit uw salon echt een meerwaarde.Tevens zorgt uw kennis voor een betere klantenbinding, want  voor een goed en onafhankelijk advies komen klanten terug. Zij merken dat u verstand van zaken heeft.

De samenwerking is zeer succesvol gebleken.

Er zijn van beide partijen veel positieve reacties binnen gekomen. Een paar voorbeelden van de reacties van de studenten: 

In België bestaan dit soort opleidingen niet. Vandaar was ik enorm blij met deze opleiding!

Uitgebreide cursus om veel kennis van de dermatologie op te doen voor het kappersvak!

De opleiding is een waardevolle aanvulling voor in mijn salon en zeker als haarwerker!

Zeer leerzaam, goed toe te passen in de salon. Mijn klanten vinden het ook erg interessant!