KMO-portefeuille

Let op! Schoonheidsspecialisten kunnen sinds januari 2023 helaas geen KMO portefeuille meer aanvragen voor opleidingen met betrekking tot beroeps specifieke competenties.

Ben jij woonachtig in België? Dan kun je als KMO (kleine of middelgrote onderneming) voor een opleiding bij U-Consultancy subsidie aanvragen bij de overheid.  Deze korting kan worden aangevraagd bij de KMO-portefeuille. Vind hier de antwoorden op veel gestelde vragen over de KMO-portefeuille.

Wat is een KMO-portefeuille?
De KMO-portefeuille is een subsidiemaatregel van de Vlaamse overheid voor KMO’s. KMO’s kunnen deze subsidie gebruiken voor het bekostigen van opleidingen. De opleiding die je hiermee betaalt, moet gericht zijn op het verbeteren van het huidige of toekomstige functioneren van je onderneming. De dienstverstrekker moet erkend zijn door de overheid.

Wie kan een beroep doen op de KMO-portefeuille?
Alle kleine en middelgrote bedrijven die zich gevestigd hebben in het Vlaams Gewest kunnen een beroep doen op de KMO-portefeuille. Een belangrijke voorwaarde is dat het bedrijf dat de subsidie aan wil vragen over een aanvaardbare hoofdactiviteit beschikt. 

Hoeveel subsidie krijg ik met een KMO-portefeuille?
Omdat U-Consultancy een erkende opleidingsverstrekker is mogen Vlaamse KMO’s, zelfstandigen en zelfstandigen in bijberoep hier hun cursussen en opleidingen betalen met een KMO-portefeuille. Met een KMO-portefeuille krijg je korting op de totale kosten van je opleiding. Kijk in de tabel hieronder hoeveel korting je ontvangt.

 

Hoe vraag ik een KMO-portefeuille aan?
Je kunt gemakkelijk online een KMO-portefeuille aanvragen via de website: www.kmoportefeuille.be. Je dient je de eerste keer te registreren met je elektronische identiteitskaart of met een federaal token. Daarna log je in en kun je via de website je aanvraag voor een KMO-portefeuille indienen. Je kunt de subsidie aanvragen tot 14 dagen na de eerste opleidingsdag. Dit is onze registratienummer: DV.O226054.

Hoe betaal ik met een KMO-portefeuille?
Wanneer de dienstverstrekker je aanvraag bevestigt, ontvang je een e-mail. Je stort vervolgens eerst zelf het door u te betalen deel van het opleidingsbedrag in de online KMO-portefeuille. De overheid stort daarna het andere deel van het bedrag. Je dient je eigen aandeel binnen 30 dagen te storten. Je kunt nu de factuur van de dienstverstrekker gemakkelijk betalen door middel van een overschrijving vanuit de online KMO-portefeuille.