Opleidingen voor Schoonheidsspecialisten

Inleiding
Meer dan twee miljoen mensen in Nederland hebben langdurig of zelfs hun hele leven te maken met een huidaandoening. Iedere schoonheidsspecialist krijgt daarom regelmatig te maken met cliënten die een huidaandoening hebben.

Door de toename van het aantal huidproblemen, is het van belang dat schoonheidsspecialisten beschikken over voldoende dermatologische kennis. Als schoonheidsspecialist speelt u, naast medici, een belangrijke rol in het herkennen en het geven van voorlichting over huidaandoeningen. Schoonheidsspecialisten, dermatologen en andere artsen worden op die manier gestimuleerd om beter samen te werken. Dat geeft aantoonbaar resultaat en u krijgt meer deskundigheid ten opzichte van uw collega’s.

Wij bieden voor schoonheidsspecialisten de Basis- en Vervolgopleiding en de Masterclass Dermatologie aan. Na het succesvol afronden van deze opleidingen (18 modules in totaal) bent u Medisch Schoonheidsspecialist. Alle 18 modules zijn geaccrediteerd. Het is natuurlijk ook mogelijk om alleen de basis- of vervolgopleiding bij ons te volgen, of om daarna alleen een aantal modules van de masterclass te doen. Deze modules hoeven niet op een bepaalde volgorde, die kunt u zelf bepalen. Verder bieden wij ook nog specialisaties aan die niet onder dit traject vallen.


Hieronder vindt u een overzicht van het opleidingstraject tot Medisch Schoonheidsspecialist

Ervaringen van Medisch Schoonheidsspecialisten

Lees hier een artikel over Wendy Meyer, Medisch Schoonheidsspecialiste en één van onze oud-cursiste, in het vakblad de Beauty Professional.


Basis & Vervolgopleiding Dermatologie
voor schoonheidsspecialisten

Basisopleiding DermatologieVervolgopleiding Dermatologie


Medisch Schoonheidsspecialist / Masterclass Dermatologie

Medisch Schoonheidsspecialist / Masterclass Dermatologie

Nascholingsdag


Specialisaties
voor schoonheidsspecialisten

HuidverbeteringsmassageBindweefselmassage opfrisdag (gelaat en lichaam) Manuele lymfedrainage gelaatHaar, hoofdhuid & nek massageSpecialisatie: VoedingSpecialisatie: Acne medisch bekekenSpecialisatie: Medische camouflageSpecialisatie: Ontharingstechnieken elektrisch ontharen, diathermie en blendmethodeSpecialisatie: Ontharingstechnieken laser en flitslicht  Huidverzorging en massage bij oncologische cliënten


Studiereis Dermatologie
voor schoonheidsspecialisten

Curaçao: 18 t/m 26 januari 2025


Hoe ziet deze dermatologische opleiding eruit?
Wij werken met reële casuïstieken die in uw eigen praktijk veel voorkomen. U leert volgens een dermatologische systematische methode huidproblemen te analyseren. Het volgen van de opleiding dermatologie voor schoonheidsspecialisten zorgt ervoor dat u eerder huidproblemen herkent en beter kunt doorverwijzen naar huisarts en/of dermatoloog. De dermatologie opleidingen van U-Consultancy mogen rekenen op veel interesse onder schoonheidsspecialisten, omdat zij zich dankzij deze opleiding kunnen onderscheiden, beter leren omgaan en beter kunnen adviseren en behandelen wanneer er sprake is van deze veelvoorkomende (huid)problemen.

Afhankelijk van uw situatie, kan de studie fiscaal aftrekbaar zijn.