Dermatologie voor schoonheidsspecialisten

Inleiding
Meer dan twee miljoen mensen in Nederland hebben langdurig of zelfs hun hele leven te maken met een huidaandoening. Dit gaat dus om bijna 1 op de 8 Nederlanders. Iedere schoonheidsspecialist krijgt daarom regelmatig te maken met cliënten die een huidaandoening hebben.

Door de toename van het aantal huidproblemen, is het van belang dat schoonheidsspecialisten beschikken over voldoende dermatologische kennis. Als schoonheidsspecialist speelt u, naast medici, een belangrijke rol in het herkennen en het geven van voorlichting over huidaandoeningen. Schoonheidsspecialisten, dermatologen en andere artsen worden op die manier gestimuleerd om beter samen te werken. Dat geeft aantoonbaar resultaat en u krijgt meer deskundigheid ten opzichte van uw collega’s.

 


KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse Kleine of Middelgrote onderneming (KMO) kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor kunt u 40% korting op het opleidingsbedrag krijgen. Meer informatie (naar deze linken: https://www.uconsultancy.nl/kmo-portefeuille/)


Basis & Vervolgopleiding Dermatologie
voor schoonheidsspecialisten

Basisopleiding DermatologieVervolgopleiding Dermatologie


Masterclass Dermatologie
HBO conform geaccrediteerde opleiding Medisch Schoonheidsspecialist

Medisch Schoonheidsspecialist / Masterclass Dermatologie


Specialisaties
voor schoonheidsspecialisten

HuidverbeteringsmassageBindweefselmassage voor het lichaamManuele lymfedrainage gelaatHaar, hoofdhuid & nek massageSpecialisatie: VoedingSpecialisatie: Acne medisch bekekenSpecialisatie: Medische camouflageSpecialisatie: Ontharingstechnieken elektrisch ontharen, diathermie en blendmethodeSpecialisatie: Ontharingstechnieken laser en flitslicht  Huidverzorging en massage bij oncologische cliënten


Studiereis Dermatologie
voor schoonheidsspecialisten

Curaçao: 11-18 Januari 2020


Hoe ziet deze dermatologische opleiding eruit?
Wij werken met reële casuïstieken die in uw eigen praktijk veel voorkomen. U leert volgens een dermatologische systematische methode huidproblemen te analyseren. Het volgen van de opleiding dermatologie voor schoonheidsspecialisten zorgt ervoor dat u eerder huidproblemen herkent en beter kunt doorverwijzen naar huisarts en/of dermatoloog. De dermatologie opleidingen van U-Consultancy mogen rekenen op veel interesse onder schoonheidsspecialisten, omdat zij zich dankzij deze opleiding kunnen onderscheiden, beter leren omgaan en beter kunnen adviseren en behandelen wanneer er sprake is van deze veelvoorkomende (huid)problemen.

Afhankelijk van uw situatie, kan de studie fiscaal aftrekbaar zijn.


Waarom U-Consultancy anders is dan andere opleidingen:

Nu ik bij U-Consultancy verschillende opleidingen heb gevolgd en volg, valt het nog meer op dat er veel leuke, interessant lijkende, cursussen/opleidingen binnen de schoonheidsbranche aangeboden worden. Nog veel vaker valt het dan toch een beetje tegen. En uiteindelijk vraag je jezelf af of het daadwerkelijk wel een meerwaarde voor jezelf was of voor je bedrijf.

Het was dan ook een weloverwogen beslissing van mijzelf toen ik van start ging met de basisopleiding dermatologie voor schoonheidsspecialisten. Nu is het ruim een half jaar later en ondertussen heb ik de vervolgopleiding afgesloten en neem ik deel aan de Masterclasses. Ik kan met volle overgave zeggen dat de opleidingen van U-Consultancy anders zijn dan andere aanbieders op het gebied van onderwijs.

Het doel dat ik wilde bereiken met deze opleiding was: alles voor mijn klanten. Uiteraard staat dit doel nog steeds voor mij hoog in het vaandel, maar U-Consultancy heeft me laten inzien… No sky No limit. Je werkt veel samen met mede studiegenoten tijdens de opleiding, maar ook daarbuiten. Mijn inzicht en zelfkennis is vergroot. Bij de opleiding leer je goede kennis uit te dragen ten behoeve van ons vakgebied. Daarnaast is er een betere samenwerking tussen schoonheidsspecialisten, huisartsen en dermatologen.

Dit alles doe je niet alleen; bij U-Consultancy sta je er niet alleen voor. Dermatologen en docenten met de hoogste kennis bieden je elke studiedag weer een totaal pakket met de beste vakkennis aan. Zij dragen uit met het beste inlevingsvermogen. Elke opleidingsdag verbaast het me dat we niet alleen verwelkomd worden door de docenten maar dat ook mevrouw Uppelschoten tijd vrijmaakt om iedereen te leren kennen, discussies aan te gaan, advies en raad te geven of een luisterend oor te zijn. Je zou een vergelijking kunnen maken met de bekende slogan: wij gaan door waar anderen stoppen. Maar dan doe ik U-Consultancy tekort, want U-Consultancy is meer, veel meer.


Onderga, zie en voel en maak jouw kennis en ons vakgebied sterker en mooier!

Joyce Huibers

Joyce Huibers

Très beau Health & Beauty care

 

Wat heeft het me gebracht?
Een antwoord van Medisch Schoonheidsspecialist Thilda Valstar

Drie jaar geleden ben ik begonnen met de basisopleiding Dermatologie voor schoonheidsspecialisten. Niet verkeerd, want die deed in namelijk in Curaçao. We kregen les van Dr. A.J. Oosting. dermatoloog. Enorm leuk! Daarna ben ik ook alle andere modules gaan volgen.

Jezelf gaan ontwikkelen, je verdiepen in de huid die toch al zo interessant is, is super. Ik ben al 25 jaar schoonheidsspecialist en je moet uitkijken dat je niet stilstaat. Alle stof die je ooit hebt geleerd tijdens je opleiding is verouderd. Updates en productcursussen voldoen absoluut niet om je vakkennis hoog te houden. Ik werd onzeker in mijn vak omdat er veel was veranderd en ik niet meer op de hoogte was van de nieuwste inzichten op medisch gebied. Ik wilde graag verder, maar verder betekende het volgen van de opleiding tot huidtherapeut. Maar dat is niet haalbaar als je voor een gezin met jonge kinderen zorgt en je financiële verantwoordelijkheden hebt.

Bij één van mijn “vervolmakingscursussen” zoals de Belgen dat zeggen, hoorde ik van een collega over de opleidingen van U-Consultancy.  Even Googlen en ja hoor, precies wat ik zocht. Ik ben ze uiteindelijk allemaal gaan volgen, heb het gezien als een complete opleiding. En het brengt veel, heel veel.

Behalve dat je jezelf ontwikkelt, waardoor je een stuk zekerder in je salon staat, herken je veel meer huidproblemen. Met je medische kennis kun je ook problemen sneller zien. En wat je even niet weet, zoek je op. Je spit dieper in wat de huidproblemen veroorzaken en zoekt oplossingen die niet altijd uit een potje komen. Je hebt contact met artsen en dermatologen en denkt mee over een behandelplan. Vakbladen zijn weer interessant, ook al hebben ze moeilijke en Latijnse woorden. Maar dat maakt weer dat je nog meer kennis opdoet.

Wat het me heeft gebracht, is de waardering van klanten, leveranciers en collega’s die opmerken dat je er echt veel verstand van de huid hebt. Collega’s sturen eigen klanten door omdat ze er zelf niet meer uit komen. “Ga maar eens naar Thilda, die weet er misschien meer van”.

Maar het heeft me toch wel het meeste gebracht dat ik nu tegen mezelf kan zeggen “ik versta mijn vak”. Daar ben ik Carla Uppelschoten, Dr. A.J. Oosting, Dr. J. Toonstra, de heer Bennen en alle andere dermatologen/docenten enorm dankbaar voor.

Ik blijf mezelf ontwikkelen en daar vind ik de opleidingen van U-Consultancy perfect voor. Ik ben nu met de specialisatie huidverbeteringsmassage bezig. Trees van Laar, onze docent is ook weer één van die mensen die vol enthousiasme en vakkennis ontzettend veel kennis kan overbrengen.


Ik hoop dat U-Consultancy nog heel veel nieuwe leuke cursussen aan zal bieden in de toekomst, want ik ben erbij!

Thilda Valstar

Thilda Valstar

Medisch Schoonheidsspecialist