Basisopleiding Dermatologie voor schoonheidsspecialisten

Ben jij een getalenteerde schoonheidsspecialist en wil je je graag nog verder specialiseren in je vak? De basisopleiding dermatologie voor schoonheidsspecialisten van U-Consultancy valt onder auspiciën van de Nederlandse Vereniging van Dermatologie. Het kwaliteitsniveau is hierdoor gewaarborgd. De lessen worden gegeven door dermatologen. U-Consultancy is onafhankelijk en geeft objectieve kennis.

HBO-conform geaccrediteerd
De opleiding tot Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie® is vanaf maart 2018 geaccrediteerd door de SNRO en geregistreerd als HBO-conform geaccrediteerde opleiding. Dit kwaliteitskeurmerk is een waarborg voor het niveau en de professionaliteit van onze opleiding. Meer informatie vind je hier.

“Als schoonheidsspecialist was ik op zoek naar een opleiding die mijn kennis en vaardigheden kon uitbreiden en mij direct toepasbare expertise kon bieden in mijn vakgebied. De basis- en vervolgopleiding dermatologie voor schoonheidsspecialisten heeft deze verwachtingen meer dan overtroffen. De opleiding biedt een diepgaand inzicht in de anatomie, fysiologie en pathologie van de huid, waardoor ik mijn cliënten nu met meer vertrouwen kan adviseren en behandelen. Wat deze opleiding echt onderscheidt, is de directe toepasbaarheid in de praktijk. Vanaf dag één kon ik de opgedane kennis implementeren in mijn behandelingen. Een ander hoogtepunt van de opleiding was de mogelijkheid om een directe connectie te leggen met de huisartsenpraktijk hier in de buurt. Via de PROVOKE kan ik nu effectief communiceren met de huisarts. Dit heeft mijn professionele netwerk verbreed en mijn vermogen om samen te werken met andere zorgverleners versterkt. Kortom, de basis- en vervolgopleiding dermatologie voor schoonheidsspecialisten is een waardevolle investering voor iedereen die zijn of haar expertise op het gebied van huidverzorging wil verbeteren. Ik kan deze opleiding van harte aanbevelen aan mijn collega’s in de branche.”

– Melissa Steverink-Brouwer


Inhoud
De basisopleiding dermatologie bestaat uit vier modulen:
Module 1: Efflorescentieleer & Behandelingsprincipes huidaandoeningen
Module 2: Eczeem en allergie & Psoriasis & Pigmentstoornissen
Module 3: Infecties, Acne & Rosacea
Module 4: Huidtumoren & Cosmetische dermatologie

 

Basisopleiding dermatologie voor schoonheidsspecialisten

Doel
Uw kennis en inzicht vergroten van dermatologische aandoeningen en de bijbehorende behandeling om relevante voorlichting te kunnen geven aan cliënten.

Toetsing
Tijdens de laatste module krijgt u inloggegevens voor de online toets via e-learning. De toets bestaat uit meerdere meerkeuzevragen.

Organisatie en opzet
De opleiding wordt modulair aangeboden. Het onderwijs wordt verzorgd door dermatologen en andere deskundigen.
De opleiding duurt 2 dagen.

Toelatingseisen

  • Diploma schoonheidsspecialist

Dermatoloog aan het woord

Duur en locatie
De basisopleiding wordt op verschillende locaties in Nederland aangeboden en duurt twee dagen. Lesdagen zijn van 09.30 tot 16.30 uur, mits anders vermeld.

Data en plaats

Nieuwegein 
– Maandag 2 en dinsdag 3 september 2024

Riethoven 
-voorjaar 2025

Brasschaat (met mogelijkheid tot overnachting):
– Maandag 10 en dinsdag 11 februari 2025

Dalfsen 
– voorjaar 2025

Curaçao 
– 20 en 21 januari 2025

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN

ModuleOmschrijving
1 Efflorescentieleer & Behandelingsprincipes huidaandoeningen, beschrijven van huidaandoeningen en huidverbetering door cosmetica.
– Efflorescentieleer, gerichte huidobservatie
– Opbouw van de huid en de functies van de diverse huidlagen in relatie tot huidaandoeningen;
– Huidobservatie volgens PROVOKE model en benoemen van efflorescenties;
– Dermatologische basisprincipes van huidverzorging
– Dermatologische termen en medische huidanalyse modellen;
– Indifferente lokale behandeling.
2Eczeem en allergie & Psoriasis & Pigmentstoornissen, huidanalyse en advies aan cliënten.
– Eczeem, onderzoek en behandeling;
– Contacteczeem, onderzoek en behandeling;
– Allergische aandoeningen;
– Psoriasis, onderzoek en behandeling;
– Effecten van licht op de huid;
– Herkennen van pigmentstoornissen en behandeling.
3Infecties, Acne & Rosacea, de nieuwste medische richtlijnen.
– Virale-, bacteriële- en schimmelinfecties;
– Huidinfecties en behandeling;
– Preventieve en hygiënische maatregelen en adviezen bij huidinfecties;
– Verschillende acne en rosacea, onderzoek en behandeling;
– De nieuwe medische richtlijnen acne en rosacea.
4Huidtumoren & Cosmetische dermatologie, herkennen en professioneel doorverwijzen naar huisarts en/of dermatoloog.
– Huidobservatie volgens de ABCDE regel;
– Herkennen van huidtumoren;
– Benigne en maligne huidtumoren, onderzoek en behandeling;
– Professioneel kunnen doorverwijzen naar huisarts/dermatoloog;
– Cosmetische dermatologie: rimpelbehandelingen, facelift, liposculptuur, peeling-, dermabrasie-, en laserbehandelingen.

Kosten
De deelnamekosten bedragen voor de basisopleiding 1 t/m 4, € 645,00 btw-vrij inclusief onderwijsmateriaal, koffie, thee en lunch.

Certificaat
De basisopleiding dermatologie voor schoonheidsspecialisten moet volledig gevolgd worden en de online toets moet voldoende beoordeeld zijn om in aanmerking te komen voor het certificaat. Dit certificaat wordt digitaal verstuurd.

Cursist aan het woord
De opleiding wordt door cursisten beoordeeld met een 7,7 gemiddeld. 

Marieke Dijkstra: ”Na zo’n 9 jaar in het vak was ik op zoek naar meer verdieping en kennis over verschillende huidaandoeningen. Af en toe voelde ik mij onzeker als klanten mij vroegen wat een vlekje of plekje was. Door deze fantastische basis en vervolgopleiding die jullie mij hebben gegeven kon ik de theorie Anatomie, fysiologie, pathologie en PROVOKE meteen al in praktijk brengen de volgende dag in mijn salon. Hier wordt veel dieper ingegaan op de huidaandoeningen en huidproblemen en vooral het ‘pluis en niet pluis’ verhaal. Ik kan de opleiding iedere schoonheidsspecialiste aanbevelen. Ik vond het vooral heel erg fijn dat de groep in de opleiding klein was en er alle ruimte en tijd voor vragen. Een gemoedelijke sfeer.  Het is een zeer waardevolle investering geweest. Het heeft mij een boost gegeven voor mijn zelfvertrouwen. Dank jullie wel U-Consultancy!”

Marieke van der Heijden (Cursiste Curaçao 2023): “Kennis en inzicht van de docenten is zeer actueel. Heel veel geleerd zelfs na veel jaren werkzaam te zijn in de branche. En zeker niet onbelangrijk: je netwerk aan collega’s wordt enorm vergroot. Een absolute aanvulling. TOP opleiding!

Jorike Scholtes: “Complimenten voor het enthousiasme en de kunde van de docenten. De lesstof werd met veel passie en verbeeldingskracht over diverse huidaandoeningen verteld. Door het beeldmateriaal ga je als schoonheidsspecialist anders naar de huid kijken, echt heel leerzaam!”

Randy Tuijp: “Ontzettend leerzaam, goed, leuk, speels en niet te langdradig uitgelegd. Een investering in mijzelf en tevens voor de klanten!”

Elien E.: “Ik vond de opleiding zeker een meerwaarde voor iedereen die met Huidverbetering bezig is. Er is veel meer duidelijker geworden over huidproblemen. Ik ben blij dat ik de les gevolgd heb.”

Nikky: “De basisopleiding dermatologie was echt een toegevoegde waarde voor mijn salon! Mijn kennis is vergroot, en ik kan mijn klanten nu veel meer kennis aanbieden. Deze cursus zou eigenlijk verplicht moeten zijn voor elke schoonheidsspecialist.”

Tjarda de vries: “Een ontzettende boeiende, interessante en motiverende opleiding! Wat mij betreft een “must” voor iedere schoonheidsspecialist die meer wil weten dan de standaard schoonheidsspecialist. Ik heb me meteen opgegeven voor de vervolgopleiding!”

Lina Scaduto: “Een training die je beter en anders naar de huid, en vooral naar de vlekken, laat kijken. Meer kennis hierdoor gekregen. Ook qua communicatie naar huisarts.”

Veronica van Werd: “Afgelopen week heb ik de Basis Opleiding Dermatologie gevolgd bij U-Consultancy. Twee zeer interessante dagen bij een mooi, maar ook zeker gezellig onderwijsinstituut. De heer Tjiam vertelt zeer boeiend en legt alles op een duidelijke manier uit. De twee lesdagen gingen razendsnel voorbij. De lunch was uitstekend verzorgd en Carla geeft ook duidelijk antwoord op al je vragen. Ik ben enorm enthousiast geworden en kan niet wachten om door te gaan met de vervolgopleiding en de Masterclass modulen.”

Miranda Keijzer: “Les gekregen van verschillende bekwame topdermatologen. Was ook vandaag weer super interessant! Ik heb geleerd huidproblemen te herkennen en hoe te behandelen met de verschillende technieken en behandelmethode lokaal en systemisch én de verschillende behandelingen met lasers.  In januari wil ik me verder gaan specialiseren in de dermatologie.”


Vragen?
Klik hier…

Als u na de basisopleiding de vervolgopleiding wilt doen, kunt u zich hieronder al meteen inschrijven voor beide opleidingen. Het is niet nodig om te wachten tot u het certificaat van de basisopleiding van ons heeft ontvangen.