Basisopleiding Dermatologie voor schoonheidsspecialisten

Ben jij een getalenteerde schoonheidsspecialist en wil je je graag nog verder specialiseren in je vak? De basisopleiding dermatologie voor schoonheidsspecialisten van U-Consultancy valt onder auspiciën van de Nederlandse Vereniging van Dermatologie. Het kwaliteitsniveau is hierdoor gewaarborgd. De lessen worden gegeven door dermatologen. U-Consultancy is onafhankelijk en geeft objectieve kennis.

HBO-conform geaccrediteerd
De opleiding tot Medisch Schoonheidsspecialist is vanaf maart 2018 geaccrediteerd door de SNRO en geregistreerd als HBO-conform geaccrediteerde opleiding. Dit kwaliteitskeurmerk is een waarborg voor het niveau en de professionaliteit van onze opleiding. Meer informatie vind je hier.


Inhoud
De basisopleiding dermatologie bestaat uit vier modulen:
Module 1: Efflorescentieleer & Behandelingsprincipes huidaandoeningen
Module 2: Eczeem en allergie & Psoriasis & Pigmentstoornissen
Module 3: Infecties, Acné & Rosacea
Module 4: Huidtumoren & Cosmetische dermatologie

 

Basisopleiding dermatologie voor schoonheidsspecialisten

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN

Doel
Uw kennis en inzicht vergroten van dermatologische aandoeningen en de bijbehorende behandeling om relevante voorlichting te kunnen geven aan cliënten.

Toetsing
Tijdens de laatste module krijgt u inloggegevens voor de online toets via e-learning. De toets bestaat uit meerdere meerkeuzevragen.

Organisatie en opzet
De opleiding wordt modulair aangeboden. Het onderwijs wordt verzorgd door dermatologen en andere deskundigen.
De opleiding duurt 2 dagen.

Toelatingseisen

  • Diploma schoonheidsspecialist

Dermatoloog aan het woord

Duur en locatie
De basisopleiding wordt op verschillende locaties in Nederland aangeboden en duurt twee dagen. Lesdagen zijn van 09.30 tot 16.30 uur, mits anders vermeld.

Data en plaats

Nieuwegein 
– Maandag 9 en dinsdag 10 januari 2023 (VOL!)
– Maandag 4 en dinsdag 5 september 2023

Riethoven 
– Maandag 13 en dinsdag 14 februari 2023
– Maandag 25 september en maandag 9 oktober 2023

Brasschaat(met mogelijkheid tot overnachting):
– Dinsdag 31 januari en woensdag 1 februari 2023
– Maandag 2 en dinsdag 3 oktober 2023

Dalfsen 
– Maandag 6 en dinsdag 7 maart 2023
– Maandag 18 en dinsdag 19 september

Curaçao:
– 16 en 17 januari 2023

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN

ModuleOmschrijving
1 Efflorescentieleer & Behandelingsprincipes huidaandoeningen, beschrijven van huidaandoeningen en huidverbetering door cosmetica.
– Efflorescentieleer, gerichte huidobservatie
– Opbouw van de huid en de functies van de diverse huidlagen in relatie tot huidaandoeningen;
– Huidobservatie volgens PROVOKE model en benoemen van efflorescenties;
– Dermatologische basisprincipes van huidverzorging
– Dermatologische termen en medische huidanalyse modellen;
– Indifferente lokale behandeling.
2Eczeem en allergie & Psoriasis & Pigmentstoornissen, huidanalyse en advies aan cliënten.
– Eczeem, onderzoek en behandeling;
– Contacteczeem, onderzoek en behandeling;
– Allergische aandoeningen;
– Psoriasis, onderzoek en behandeling;
– Effecten van licht op de huid;
– Herkennen van pigmentstoornissen en behandeling.
3Infecties, Acné & Rosacea, de nieuwste medische richtlijnen.
– Virale-, bacteriële- en schimmelinfecties;
– Huidinfecties en behandeling;
– Preventieve en hygiënische maatregelen en adviezen bij huidinfecties;
– Verschillende acné en rosacea, onderzoek en behandeling;
– De nieuwe medische richtlijnen acné en rosacea.
4Huidtumoren & Cosmetische dermatologie, herkennen en professioneel doorverwijzen naar huisarts en/of dermatoloog.
– Huidobservatie volgens de ABCDE regel;
– Herkennen van huidtumoren;
– Benigne- en malignehuidtumoren, onderzoek en behandeling;
– Professioneel kunnen doorverwijzen naar huisarts/dermatoloog;
– Cosmetische dermatologie: rimpelbehandelingen, facelift, peelings, dermabrasie, liposculptuur, laserbehandelingen.

Kosten
De deelnamekosten bedragen voor de basisopleiding 1 t/m 4, € 595,00 btw-vrij inclusief onderwijsmateriaal, koffie, thee en lunch. Als u de opleiding in Curaçao volgt, dan betaalt u € 625,00 btw-vrij.

Certificaat
De basisopleiding dermatologie voor schoonheidsspecialisten moet volledig gevolgd worden en de online toets moet voldoende beoordeeld zijn om in aanmerking te komen voor het certificaat. Dit certificaat wordt digitaal verstuurd.

Cursist aan het woord
De opleiding wordt door cursisten beoordeeld met een 7,7 gemiddeld. 

Marieke van der Heijden (Cursiste Curaçao 2023): “Kennis en inzicht van de docenten is zeer actueel. Heel veel geleerd zelfs na veel jaren werkzaam te zijn in de branche. En zeker niet onbelangrijk: je netwerk aan collega’s wordt enorm vergroot. Een absolute aanvulling. TOP opleiding!

Jorike Scholtes: “Complimenten voor het enthousiasme en de kunde van de docenten. De lesstof werd met veel passie en verbeeldingskracht over diverse huidaandoeningen verteld. Door het beeldmateriaal ga je als schoonheidsspecialist anders naar de huid kijken, echt heel leerzaam!”

Randy Tuijp: “Ontzettend leerzaam, goed, leuk, speels en niet te langdradig uitgelegd. Een investering in mijzelf en tevens voor de klanten!”

Elien E.: “Ik vond de opleiding zeker een meerwaarde voor iedereen die met huidverbetering bezig is. Er is veel meer duidelijker geworden over huidproblemen. Ik ben blij dat ik de les gevolgd heb.”

Nikky: “De basisopleiding dermatologie was echt een toegevoegde waarde voor mijn salon! Mijn kennis is vergroot, en ik kan mijn klanten nu veel meer kennis aanbieden. Deze cursus zou eigenlijk verplicht moeten zijn voor elke schoonheidsspecialist.”

Tjarda de vries: “Een ontzettende boeiende, interessante en motiverende opleiding! Wat mij betreft een “must” voor iedere schoonheidsspecialist die meer wil weten dan de standaard schoonheidsspecialist. Ik heb me meteen opgegeven voor de vervolgopleiding!”

Lina Scaduto: “Een training die je beter en anders naar de huid, en vooral naar de vlekken, laat kijken. Meer kennis hierdoor gekregen. Ook qua communicatie naar huisarts.”

Veronica van Werd: “Afgelopen week heb ik de Basis Opleiding Dermatologie gevolgd bij U-Consultancy. Twee zeer interessante dagen bij een mooi, maar ook zeker gezellig onderwijsinstituut. De heer Tjiam vertelt zeer boeiend en legt alles op een duidelijke manier uit. De twee lesdagen gingen razendsnel voorbij. De lunch was uitstekend verzorgd en Carla geeft ook duidelijk antwoord op al je vragen. Ik ben enorm enthousiast geworden en kan niet wachten om door te gaan met de vervolgopleiding en de Masterclass modulen.”

Miranda Keijzer: “Les gekregen van verschillende bekwame topdermatologen. Was ook vandaag weer super interessant! Ik heb geleerd huidproblemen te herkennen en hoe te behandelen met de verschillende technieken en behandelmethode lokaal en systemisch én de verschillende behandelingen met lasers.  In januari wil ik me verder gaan specialiseren in de dermatologie.”


Vragen?
Klik hier…

Als u na de basisopleiding de vervolgopleiding wilt doen, kunt u zich hieronder al meteen inschrijven voor beide opleidingen. Het is niet nodig om te wachten tot u het certificaat van de basisopleiding van ons heeft ontvangen.

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN