Specialisatie huidverbeteringsmassage

Specialisatie huidverbeteringsmassage: bindweefsel- en pincementstechniekenSpecialisatie huidverbeterende massage: Bindweefsel- en pincementstechnieken

De specialisatie huidverbeteringsmassage bestaat uit een samenvoeging van twee verschillende massagetechnieken die elk op een ander aspect van de huid werken, namelijk de bindweefselmassage en de pincementsmassage.

De bindweefselmassage is toepasbaar voor de gehele huid en verschillende huidtypen en werkt diep in op het bindweefsel in de dermis. De pincementsmassage is een reflectoire massage die direct invloed heeft op het innervatiesysteem. Door middel van diverse oppervlakkige en diepe kneepjes worden de zenuwuiteinden in de huid geprikkeld. Hierdoor treedt indirect een verbetering op van bepaalde huidfuncties, zoals doorbloeding en activering. Door deze beide technieken te combineren wordt specifieker gewerkt aan huidverbetering en anti-aging. Onder andere de dikte van het onderhuids bindweefsel en de conditie van de huid bepalen welke grepen het meest geschikt zijn. Op deze manier ontstaat er een zeer afwisselende massage.

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN

De bindweefselmassage stimuleert de aanmaak van fibroblasten en de huiddoorbloeding. Hierdoor verbetert de conditie van de huid. Bindweefselmassage kan worden toegepast in het gelaat, de hals, decolleté en op het lichaam. Bindweefselmassage is geschikt voor vrijwel alle huidtypen, ook voor de dunne, gevoelige huid en bij een milde vorm van rosacea. Het wordt toegepast bij o.a.: acne, littekens, huidveroudering, verslapte huid en rimpelvorming. 

Pincementsmassage is een reflectoire massage en werkt direct op het innervatiesysteem. Door middel van pittige uitgevoerde kneepjes worden de zenuwuiteinden in de huid geprikkeld, waardoor er indirect een verbetering van alle huidfuncties optreedt, zoals de doorbloeding en activering van de bindweefselcellen. Voor effectief resultaat zijn meerdere behandelingen noodzakelijk. Daarnaast bevordert de massage het welbevinden van de cliënt.

Het voordeel van deze specialisatie huidverbeteringsmassage is dat je in de salon geen apparatuur nodig hebt. Je gebruikt immers alleen je handen en dat scheelt in de kosten. Deze specialisatie vergroot de kennis van het lichaam door het geven van verdieping over de werking van hormonen, de invloed van stress op het lichaam en de werking van het zenuwstelsel. Ook kan je met deze specialisatie op zak de cliënten beter te woord staan en een goede uitleg geven over het lichaam. Kortom, het is een leerzame en praktische opleiding die van grote toegevoegde waarde is in de salon!

Tijdens deze specialisatie huidverbeteringsmassage komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:
• Theoretische kennis van anatomie en fysiologie van het bindweefsel en zenuwstelsel
• Indicaties en absolute en relatieve contra-indicaties
• Bindweefselzones en intensiteit keuze
• Anamnese en informatieverstrekking cliënt
• Bindweefsel onderzoek en massagetechnieken
• Opbouw van de massage en specifieke grepen
• Praktische vaardigheden huidverbeterende massagetechnieken

Om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen wordt deze specialisatie gegeven in kleine groepen. De kleine groepen stellen de docent in staat om iedere cursist persoonlijke aandacht te geven en verhogen zo het leerrendement.

Examen
Het theorie- en praktijkexamen wordt afgenomen bij TCI (Stichting Toets Centrum Inter-educatief). Met dit diploma kunt u uw specialisatie ook bij ANBOS laten registreren.
We hebben een hoog slagingspercentage voor zowel het theorie-examen als praktijk-examen!

Kosten examen
Theorie examen, afname op vastgestelde datum: € 65,-
Theorie examen (digitaal met direct uitslag), datum in overleg: € 90,-
Praktijk examen, vastgestelde datum: € 139,-

Prijs
Specialisatie huidverbeteringsmassage: € 945,- btw-vrij, inclusief onderwijsmateriaal, koffie, thee en lunch exclusief examengelden. 

Toelatingseisen
Diploma schoonheidsspecialist.

Duur en locatie
De opleiding wordt aangeboden in Nieuwegein google-maps-icon-xsmall en duurt zes dagen. Lesdagen zijn van 09.30 tot 16.30 uur, mits anders vermeld. Theorie wordt in de ochtend gegeven en de middag worden er praktijklessen gegeven. 

Op de eerste twee lesdagen hoeft u geen model mee te nemen, op de overige lesdagen wel (vanaf 13.00 uur).

Bijzondere kenmerken van de specialisatie

  • De opleiding wordt gegeven in kleine groepen wat de kwaliteit en persoonlijke aandacht waarborgt.
  • De inhoud van de lessen wordt gegeven volgens de eisen van het examen.
  • De kleine groepen stellen de docent in staat om iedere cursist persoonlijke aandacht te geven en verhogen zo het leerrendement.
  • Dit hoge leerrendement is bewezen met het hoge slagingspercentage van deze specialisatie.
  • Opleidingslocatie ligt centraal in Nederland en is ook goed met openbaar vervoer te bereiken.
  • Na een leerzame ochtend staat er elke dag een heerlijke lunch voor u klaar, dit geldt ook voor uw model (koffie en thee zijn ook inclusief).

Data
Nieuwegein:
– voorjaar 2025, data volgt z.s.m.

Cursist aan het woord:
De opleiding huidverbeteringsmassage wordt door onze cursisten met een 8.3 gemiddeld beoordeeld!

Cursist Laura: “Een erg leerzame specialisatie met een fantastische docente en prima locatie. Hoop hier in mijn salon veel mee te kunnen doen.”

Cursist: Kuno Breen: “De docent Trees van Laar geeft haar lessen op een inspirerende wijze, ze legt ingewikkelde theorie op een begrijpelijke manier uit en geeft tijdens de praktijklessen heldere aanwijzingen die in je geheugen blijven hangen. De sfeer binnen U-Consultancy is ook erg prettig; een plezierige leeromgeving om je vakkennis te vergroten en zo professioneler je vak uit te kunnen oefenen.”

Cursist Sylvia Tesink: “Veel geleerd en er achter gekomen dat ik maar weinig weet. Een geweldige ervaring weer. Ik ben blij dat ik heb deelgenomen. De lunch was prima verzorgd.”

Cursist Inge Sepers: “Fijne, goede opleiding waar ik veel heb geleerd over huid verbeterende massage. Ik hoop dit in de praktijk te kunnen toepassen.”

Cursist Monique van de Weef: “Meer inzicht in het achterliggende gebied van bindweefselmassage. Zeer goed lesgegeven.”

Cursist Yvon van Helden: “Waanzinnig, goede groep, duidelijk, nuchter en fijn dat ik begrepen werd.”

Vragen?
Klik hier…

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN