Cosméceuticals

Module 16, Cosméceuticals

image001Moderne cosmeceuticals bevatten actieve en intensieve werkstoffen die zijn afgeleid van de farmacie. Cosmeceuticals zijn geschikt voor geïrriteerde, gevoelige huid of bij pigmentstoringen en beïnvloeden en verbeteren de huid. Dit gebeurt door de structuur of functie van de huid in positieve zin te beïnvloeden. Ze gaan dus een stapje verder dan cosmetica en slaan een brug tussen pure cosmetica en medische huidverzorging.

Het doel van de opleiding is kennis en inzicht vergroten van dermatologische aandoeningen en de bijbehorende behandeling om relevante voorlichting te kunnen geven aan cliënten. In deze module gaat het om Cosmeceuticals. Dit is een nieuwe  specialisatie in de masterclass voor schoonheidsspecialist. Wel kunt u de eerder opgedane kennis en vaardigheden in de gevolgde basis- en vervolgopleiding dermatologie voor schoonheidsspecialisten gebruiken en natuurlijk ook uw werkervaring als schoonheidsspecialist.

De meest belangrijke onderwerpen in deze module betreffen:

  • Wat zijn cosmeceuticals
  • Cosmeceuticals en anti-aging
  • Ingrediëntenleer cosmetica

Deze module bestaat uit thuisopdrachten met e-learning, contactonderwijs, praktijkonderwijs, praktijkopdrachten en een theorie- en praktijktoets. Van de resultaten van e-learning en praktijkopdrachten wordt een portfolio bijgehouden.

Prijs:
€ 395,- btw-vrij, Inclusief onderwijsmateriaal, koffie, thee en lunch.

Locatie:
Nieuwegein google-maps-icon-xsmall 
– Maandag 1 juli 2019
– Maandag 18 november 2019
– Maandag 13 januari 2020 op Curaçao
– Maandag 29 juni 2020

Lesdagen:
1 dagen (1 dagdeel theorie / 1 dagdeel praktijk)

Toelatingseisen:
Certificaat basis- en vervolgopleiding Dermatologie voor Schoonheidsspecialisten. 

Johanna van Lieshout-Veenstra –  “Vandaag een reuze interessante masterclass Cosmeceuticals gehad bij Uconsultancy. Dermatoloog en chemicus dr Onke Tjiam vertelde ons alle zin,- en onzin over cosmetische ingrediënten en hun werking. Als afsluiting nog anderhalf uur alles over cosmetica wetgeving van Drs. Jan Zwoferink. De hele dag was weer zeer goed verzorgd met lunch, hapjes en drankjes in het totaal gerenoveerde pand in Nieuwegein. @ weer-een-stukje-dichterbij-het-diploma-medisch-schoonheidsspecialiste.” 

 

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN