Cosméceuticals

Crème in een potje niet hygiënisch | Consumentenbond


Module 16, Cosméceuticals

Moderne cosmeceuticals bevatten actieve en intensieve werkstoffen die zijn afgeleid van de farmacie. Cosmeceuticals zijn geschikt voor geïrriteerde, gevoelige huid of bij pigmentstoringen en beïnvloeden en verbeteren de huid. Dit gebeurt door de structuur of functie van de huid in positieve zin te beïnvloeden. Ze gaan dus een stapje verder dan cosmetica en slaan een brug tussen pure cosmetica en medische huidverzorging.

Schoonheidsspecialisten werken de hele dag met dit soort producten. Door een brede kennis van de werkende stoffen en ingrediënten kunt u de behandelingen optimaal aan laten sluiten op wat uw cliënt nodig heeft.

De meest belangrijke onderwerpen in deze module betreffen:

  • Wat zijn cosmeceuticals
  • Huidbarrière
  • Xerosis cutis
  • Cosmeceuticals en anti-aging
  • Ingrediëntenleer cosmetica
  • Wet- en regelgeving m.b.t. cosmetica

Deze module bestaat uit thuisopdrachten met e-learning, contactonderwijs, praktijkonderwijs, praktijkopdrachten en een theorie- en praktijktoets. Van de resultaten van e-learning en praktijkopdrachten wordt een portfolio bijgehouden.

Prijs:
€ 395,- btw-vrij, Inclusief onderwijsmateriaal, koffie, thee en lunch.

Locatie:
Nieuwegein google-maps-icon-xsmall 
– Maandag 29 juni 2020
– Maandag 30 november 2020

Lesdagen:
1 dag (1 dagdeel theorie / 1 dagdeel praktijk)

Toelatingseisen:
Certificaat basis- en vervolgopleiding Dermatologie voor Schoonheidsspecialisten. \

De opleiding wordt door cursisten beoordeeld met een 8,5 gemiddeld.

Reacties van cursisten:

Inge van der Meulen: Cosmeceuticals is een pittige masterclass. Bereid je goed voor, lees je in en neem daar de tijd voor. Zoals altijd wordt de les gegeven door ervaren dermatologen. Ik kan niet wachten om thuis de potjes nog eens goed na te kijken en nu te kunnen beredeneren waarom ik gebruik wat ik gebruik.

Lieve Depredomme: Het is een verrijking van je kennis op het gebied van dermatologie. Op deze manier kan je je in het vak gaan onderscheiden.

Wendy Meyer: Het was een hele fijne masterclass die werd gegeven op een toplocatie door een superfijne docent. De inhoud van de opleiding is van aanvullende waarde op mijn kennis. 

Johanna van Lieshout-Veenstra: Vandaag een reuze interessante masterclass Cosmeceuticals gehad bij Uconsultancy. Dermatoloog en chemicus dr Onke Tjiam vertelde ons alle zin,- en onzin over cosmetische ingrediënten en hun werking. Als afsluiting nog anderhalf uur alles over cosmetica wetgeving van Drs. Jan Zwoferink. De hele dag was weer zeer goed verzorgd met lunch, hapjes en drankjes in het totaal gerenoveerde pand in Nieuwegein. @ weer-een-stukje-dichterbij-het-diploma-medisch-schoonheidsspecialiste. 

Cursist: Supergoed en leerzaam! Fijn om je producten beter te kunnen inzetten.

 

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN