Cosméceuticals

Module 16, Cosméceuticals

De vraag naar producten en merken die gesteund zijn door wetenschappelijk onderzoek neemt toe. Moderne cosmeceuticals bevatten actieve en intensieve werkstoffen die zijn afgeleid van de farmacie. Cosmeceuticals zijn geschikt voor geïrriteerde, gevoelige huid of bij pigmentstoringen en beïnvloeden en verbeteren de huid. Dit gebeurt door de structuur of functie van de huid in positieve zin te beïnvloeden. Ze gaan dus een stapje verder dan cosmetica en slaan een brug tussen pure cosmetica en medische huidverzorging.

Schoonheidsspecialisten werken de hele dag met dit soort producten. Door een brede kennis van de werkende stoffen en ingrediënten kunt u de behandelingen optimaal aan laten sluiten op wat uw cliënt nodig heeft.

De meest belangrijke onderwerpen in deze module betreffen:

  • Wat zijn cosmeceuticals
  • Huidbarrière
  • Xerosis cutis
  • Cosmeceuticals en anti-aging
  • Ingrediëntenleer cosmetica
  • Wet- en regelgeving m.b.t. cosmetica

Deze module bestaat uit thuisopdrachten met e-learning, contactonderwijs, praktijkonderwijs, praktijkopdrachten en een theorie- en praktijktoets. Van de resultaten van e-learning en praktijkopdrachten wordt een portfolio bijgehouden.

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN

Prijs:
€ 395,- btw-vrij, Inclusief onderwijsmateriaal, koffie, thee en lunch.

Locatie:
Nieuwegein google-maps-icon-xsmall 
– 4 oktober 2024

Curaçao
– 20 januari 2025

Lesdagen:
1 dag (1 dagdeel theorie / 1 dagdeel praktijk)

Toelatingseisen:

  • Erkend branche diploma schoonheidsspecialist
  • Certificaat basis- en vervolgopleiding Dermatologie voor Schoonheidsspecialisten. 

Reacties van cursisten:

De opleiding wordt door cursisten beoordeeld met een 8,6 gemiddeld!

Cursiste (december 2022): “Heel leerzame masterclass. Vooral in de middag was de les erg verdiepend.”

Priscilla Prins (cursist juni 2021): “Leerzaam, leuk en erg zinvol. Na deze les ben ik zelfverzekerd over de onderbouwing van de cosmeceuticals welke ik kan delen met mijn cliënten.”

Cursiste (juni 2021): “Erg interessant, het is natuurlijk een onderwerp waar wij dagelijks mee werken. Om meer inzicht te krijgen over ingrediënten, cosmeceuticals en wetgeving van alle cosmetica. Ik zou deze training aan iedere schoonheidsspecialist aanraden!”

Monica Gerritse (cursiste juni 2021): “Erg leuk, leerzaam, humor en veel informatie die goed toepasbaar is in de praktijk.”

Lillian Tjoelker: “Het is interessant om kritisch te kijken naar je producten en de ingrediënten die hierin zitten. Een leerzame lesdag met goede docenten, die op een fijne en gezellige wijze de lesstof overbrengen.”

Inge van der Meulen: “Cosmeceuticals is een pittige masterclass. Bereid je goed voor, lees je in en neem daar de tijd voor. Zoals altijd wordt de les gegeven door ervaren dermatologen. Ik kan niet wachten om thuis de potjes nog eens goed na te kijken en nu te kunnen beredeneren waarom ik gebruik wat ik gebruik.”

Lieve Depredomme: “Het is een verrijking van je kennis op het gebied van dermatologie. Op deze manier kan je je in het vak gaan onderscheiden.”

Wendy Meyer: “Het was een hele fijne masterclass die werd gegeven op een toplocatie door een superfijne docent. De inhoud van de opleiding is van aanvullende waarde op mijn kennis.”

Johanna van Lieshout-Veenstra: “Vandaag een reuze interessante masterclass Cosmeceuticals gehad bij Uconsultancy. Dermatoloog en chemicus dr Onke Tjiam vertelde ons alle zin,- en onzin over cosmetische ingrediënten en hun werking. Als afsluiting nog anderhalf uur alles over cosmetica wetgeving van Drs. Jan Zwoferink. De hele dag was weer zeer goed verzorgd met lunch, hapjes en drankjes in het totaal gerenoveerde pand in Nieuwegein. @ weer-een-stukje-dichterbij-het-diploma-medisch-schoonheidsspecialiste.”