Dermatologie voor voetspecialisten, pedicuren, podotherapeuten en podologen

Opleiding dermatologie Vaardigheidstraining in de diagnostiek van voetschimmel en nagelmycose Praktische microscooptraining Kennissessie diabetische voet, microbioom en huidziekten Kennissessie wondzorg Ulcus cruris wondbehandeling en compressietherapie


pedicure1Inleiding
Meer dan twee miljoen mensen in Nederland hebben langdurig of zelfs hun hele leven te maken met een huid- en nagel-aandoening. Dit gaat dus om bijna 1 op de 8 Nederlanders. Iedere voetspecialist krijgt daarom regelmatig te maken met cliënten die huid- en nagelaandoening hebben.

Waarom is het belangrijk om de opleiding dermatologie van U-Consultancy te volgen?
Door de toename van het aantal huidproblemen, is het van belang dat pedicures, podotherapeuten en podologen beschikken over voldoende dermatologische kennis. Als voetspecialist speelt u, naast medici, een belangrijke rol in het herkennen en het geven van voorlichting over huid- en nagelaandoeningen. Pedicures, podotherapeuten en podologen, dermatologen en andere artsen worden op die manier gestimuleerd om beter samen te werken. Dat geeft aantoonbaar resultaat en u krijgt meer deskundigheid ten opzichte van uw collega’s.

Hoe ziet deze dermatologische opleiding eruit?
Wij werken met reële casuïstieken die in uw eigen praktijk veel voorkomen. U leert volgens een dermatologische systematische methode huid- en nagelproblemen te analyseren.
Het volgen van de opleiding dermatologie voor pedicures, podotherapeuten en podologen zorgt ervoor dat u eerder huid- en nagelproblemen herkent en beter kunt doorverwijzen naar huisarts en/of dermatoloog.
De dermatologie opleidingen van U-Consultancy mogen rekenen op veel interesse onder voetspecialisten, omdat zij zich dankzij deze opleiding kunnen onderscheiden, beter leren omgaan en beter kunnen adviseren en behandelen wanneer er sprake is van deze veelvoorkomende (huid en nagel)problemen.

*** BEOORDELING CURSISTEN OVER DEZE OPLEIDING ZEER POSITIEF. LEES HET HIER OP DE WEBSITE VAN PROCERT ***