HBO-conform geaccrediteerde opleiding Medisch Schoonheidsspecialist / Masterclass Dermatologie

Ben jij een getalenteerde en gemotiveerde schoonheidsspecialist en wil je je graag nog verder verdiepen en specialiseren in je vakgebied? Schrijf je dan nu in voor de Masterclass Dermatologie voor Schoonheidsspecialisten! Speciaal voor cursisten die de basis- en vervolgopleiding Dermatologie bij U-Consultancy hebben gevolgd is de Masterclass ontwikkeld. Na het volgen van deze Masterclass ben je verder opgeleid in dermatologische kennis en ben je goed in staat om huidproblemen te signaleren en jouw cliënten hierover te informeren. Waar andere schoonheidsspecialisten stoppen, ga jij verder! Wanneer je alle Masterclasses hebt afgerond, mag je je Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie noemen.

HBO-conform geaccrediteerd
De opleiding Medisch schoonheidsspecialist/Masterclass Dermatologie is vanaf maart 2018 geaccrediteerd door de SNRO en geregistreerd als hbo-conform geaccrediteerde opleiding.  Dit kwaliteitskeurmerk is een waarborg voor het niveau en de professionaliteit van onze opleiding. Meer informatie vindt u hier.

Dermatoloog N. Bennen vertelt over de toegevoegde waarde van de opleiding tot Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie:

Pol Bernardus is sinds 2015 medisch schoonheidsspecialist nadat hij de opleiding bij U-Consultancy heeft gevolgd. Benieuwd naar zijn ervaringen en visie op de branche? Klik hier.

Na de masterclass onderscheidt u zich door:

  • Professionele medische kennis volgens medische richtlijnen over de huid;
  • Specialist in acne, medische camouflage en ontharingstechnieken;
  • Professionele aanpak van huidproblemen bij uw cliënten;
  • Deelnemer in de zorgketen van samenwerking tussen huisartsen, dermatologen en andere huidprofessionals;
  • Aansluiting op actuele ontwikkelingen in dermatologie;
  • Preventief herkennen van verdachte plekjes bij uw cliënten;
  • Kennis op het gebied van cosmetica-ingrediënten in huidverzorgingsproducten;
  • Kunde om te werken met specialistische apparatuur;
  • Gevolgde hoogwaardige kwalitatieve opleiding bij U-Consultancy, geaccrediteerd door de NRTO, het CRKBO en de SNRO;

Breng uw vak op een hoger niveau en word Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie. Volg in eigen tempo de Masterclass Dermatologie en geef uw cliënt vertrouwen door professionele verantwoorde behandelingen.

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN

Inhoud opleiding
De Masterclass Dermatologie is het derde onderdeel van de opleiding dermatologie die leidt tot de titel ‘Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie’ en sluit naadloos aan op de basis- en vervolgopleiding. In de Masterclass ligt de nadruk op vaardigheden, het hanteren van medlogoische richtlijnen, helder communiceren met medische disciplines en dossiervorming. De Masterclass bestaat uit negen modules, die in eigen tempo te volgen zijn. Je kunt dus op elk willekeurig moment instappen. In iedere module zullen één of meerdere dagdelen praktijkgericht zijn voor het uitvoeren van specifieke vaardigheden onder directe coaching van dermatologen en andere deskundigen. Een leuk aspect van de Masterclass, is dat er gebruikt gemaakt wordt van e-learning; een moderne en efficiënte manier van lesgeven. Gezien het niveau van de opleiding is een grote mate van zelfwerkzaamheid vereist. De modules van de masterclass worden op verschillende momenten georganiseerd, zodat de cursist zijn eigen werktempo kan bepalen. Iedere module kan apart gevolgd worden en na het behalen van de toets ontvangt u een certificaat. Vrijstellingen zijn alleen mogelijk na overleg, op basis van gelijkgestelde diploma’s.

Wat zijn de voordelen?
– Je onderscheid je van je collega’s, dankzij de medische kennis en richtlijnen die jij beheerst.
– Je krijgt op de website www.medisch-schoonheidsspecialist.nl een vermelding, zodat je goed vindbaar bent voor toekomstige klanten en specialisten.
– U-Consultancy stelt de door jou aangegeven huisartsen op de hoogte van jouw kennis en vaardigheden, zodat zij hun patiënten met huidproblemen naar jou kunnen doorverwijzen.
– Betere communicatie met de artsen en professioneel kunnen doorverwijzen naar dermatologen en huisartsen.
 – Met een communicatiepakket bestaande uit een deurbord, raamstickers en speciale folders over de Medisch Schoonheidsspecialist voor de cliënt kun je je cliënten duidelijk maken wat jij hen meer te bieden hebt dan een ‘gewone’ schoonheidsspecialist.
– Omdat je als medisch schoonheidsspecialist meer dermatologische kennis hebt, ben je in staat huidproblemen te analyseren en te herkennen.
– Een medisch schoonheidsspecialist is te herkennen aan het kwaliteitslabel Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie®.

Ervaringen van cursisten
Ervaring van Janny Jansen


Inhoud modules
De Masterclass bestaat uit 9 modules waarvoor in totaal 231 studiebelastingsuren staan waarvan 123 begeleid. De overige uren betreffen zelfstudie en studieopdrachten, reflectie en zelftoetsing.
Verder moet er nog tijd gereserveerd worden voor e-learning, praktijkopdrachten en stage.

Afhankelijk van uw situatie, kan de studie fiscaal aftrekbaar zijn.

Masterclass Signalering en preventie van huidkanker en Masterclass Medische communicatie en dossiervorming zijn ook te volgen op Curaçao. Klik hier voor meer informatie of stuur een mail naar secretariaat@uconsultancy.nl.

Module Omschrijving
9 Specialisatie: Acne medisch bekeken
– 9 en 23 september, 1 oktober en 19 november 2019 VOL 
– 9 en 26 september, 2 en 30 november 2019 
– 13, 14 en 28 januari en 11 februari 2020
– 13 januari, 4 februari, 10 en 30 maart 2020
Klik hier voor meer informatie en inschrijven
10 Specialisatie: Medische camouflage
– 7 oktober, 28 oktober, 25 november 2019 en 9 januari 2020
– 16 januari, 30 januari, 5 maart en 31 maart 2020
Klik hier voor meer informatie en schrijven
11 Specialisatie Ontharingstechnieken elektrisch ontharen, diathermie en blendmethode
– 10 en 17 september, 3 oktober, 26 november 2019, 7 en 21 januari 2020
– 3 februari, 3, 12 en 26 maart, 9 en 20 april 2020
Klik hier voor meer informatie en inschrijven
12 Specialisatie Ontharingstechnieken laser en flitslicht
– 2 oktober, 27 november 2019, 15 januari en 5 februari 2020
Klik hier voor meer informatie en inschrijven
13 Professionele praktijkvoering
– 13 november 2019 en 4 maart 2020
– 18 maart en 24 juni 2020
Klik hier voor meer informatie en inschrijven
14 Signalering en preventie van huidkanker
– 27 juni 2019
– 14 november 2019
– 2 juni 2020
Klik hier voor meer informatie en inschrijven
15 Huidfotografie en verwijzing naar de eerste lijn
– 28 juni 2019
– 28 november 2019
– 3 juni 2020
Klik hier voor meer informatie en inschrijven
16 Cosmeceuticals
– 1 juli 2019
– 18 november 2019
– 29 juni 2020
Klik hier voor meer informatie en inschrijven
17 Behandeling van littekens: o.a. microdermabrasie en peelings
– 4 oktober theorie en 12 november praktijk 2019
– 25 mei theorie en 9 juni (praktijk) 2020
Klik hier voor meer informatie en inschrijven
18 Medische communicatie en dossiervorming
– 22 juni 2020
Klik hier voor meer informatie en inschrijven

Voor modules 9 t/m 13 kunt u examen doen bij een geregistreerde exameninstelling (TCI en Kwaliteitscentrum) om voor het branchespecialisatie diploma in aanmerking te komen.

Accreditatie:

De SNRO heeft deze opleiding geaccrediteerd met 27,21 EC. 

Toelatingseisen:
Certificaat basis- en vervolgopleiding Dermatologie voor Schoonheidsspecialisten.
Diploma Schoonheidsspecialist niveau 3 of 4.

Kosten:
De deelnamekosten staan vermeld op de pagina van de desbetreffende module.
De prijs is inclusief onderwijsmateriaal, koffie, thee en lunch exclusief examengelden.

Toetsing:
De modules worden afgesloten met zowel een praktijk- als een theorie-examen.

Diploma:
Het is aan te bevelen binnen 3 jaar het gehele traject af te ronden. Bij voldoende resultaat van alle modules en het behalen van het examen ontvangt de cursist het diploma ‘Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie’ en wordt u geregistreerd als Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie op de website www.medisch-schoonheidsspecialist.nl. Indien u geregistreerd wilt blijven is nascholing verplicht.Na afronding van alle modules bent u vindbaar op de website www.medisch-schoonheidsspecialist.nl. Dit is een informatieve website voor consumenten én de medisch schoonheidsspecialisten. De consument vindt hier alle informatie over de medisch schoonheidsspecialist, voordelen van de behandeling, eventuele vergoedingen en huidproblemen.

Vrijstelling:
U kunt voor de modules 9, 10, 11 en 12 vrijstelling krijgen bij aantoonbare diploma’s of certificaten van eerder gevolgde opleidingen. Gezien het niveau van deze Masterclass Dermatologie dient u nog een aanvullend onderwijsgedeelte te volgen met een praktijkmiddag met cliënt (voor module 9, 10 en 11) en een toets te maken inclusief portfolio-opdracht via e-learning, waarin het gebruik van medische richtlijnen getoetst wordt. De kosten hiervan bedragen €225,- voor het lesmateriaal van de module, de praktijkmiddag en de e-learning.

Kwaliteit
Nadat u de gehele opleiding met succes heeft afgerond, kunt u zich uitsluitend bij U-Consultancy laten registreren als medisch schoonheidsspecialist dermatologie. U krijgt dan een gevelbord met daarop uw titel, wat u duidelijk onderscheidt van uw collega’s. Uw klanten kiezen dan bewust voor een salon waarbij de kwaliteit zeker is en de behandelingen op een deskundige wijze worden uitgevoerd.Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie

Nascholing
Voor alle afgestudeerde Medisch Schoonheidsspecialisten is er een  jaarlijkse nascholing.


Medisch Schoonheidsspecialist krijgt erkenning van de schoonheidsbranche

10 april was het zover: de Beauty Award 2017.
Graag feliciteren wij twee Medisch Schoonheidsspecialisten die in de prijzen zijn gevallen. In de categorie schoonheidsspecialist van het jaar, regio Midden: Kuno Breen! In de categorie grote salon: vanaf 3 medewerkers: Anneliese Klouwer! Wat zijn we trots!

Daar waar deze branche tot nu toe wordt gedomineerd door luxe behandelingen, verhoogt de Medisch Schoonheidsspecialist het niveau van het vak van de schoonheidsspecialist. In de dermatologische zorgketen vormt de Medisch Schoonheidsspecialist een belangrijke schakel voor de huisarts en dermatoloog. Met de nominatie en erkenning van twee Medisch Schoonheidsspecialiste voor de Beauty Award, wordt een nieuwe weg ingeslagen in het vak van schoonheidsspecialisten.
De jury over Kuno: “Kuno is een technisch sterke specialist, waarbij de mystery guest de behandeling als ‘uitmuntend’ beoordeelde. Deze schoonheidsspecialiste weet goed wat zij wil en volgt haar eigen pad en werkwijze. Dat doet ze met een innemende persoonlijkheid die klanten en jury weet te overtuigen”.
De jury over Anneliese: “Deze schoonheidsspecialiste gaf een uitstekende dynamische presentatie van zichzelf en haar instituut. Anneliese biedt haar klanten naast een breed scala aan behandelingen, de ultieme beleving. Als onderneemster laat ze een commerciële en daadkrachtige focus zien op haar klanten en haar team.

Jaarlijks zullen alle Medisch Schoonheidsspecialisten zich moeten nascholen om geregistreerd te kunnen blijven. Dit jaar zal het dermatologie congres Dermasalon 2017 dienen als nascholing.


Publicaties:

Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie® aan het woord: (De Beauty Professional – dec. 2018)
Medisch schoonheidsspecialist signaleert huidkanker en behandelt preventief (De Beautycoach – 2017) 
Masterclass en keurmerk ‘Medisch Schoonheidsspecialist’ groot succes (de beautysalon)
Opleiding medisch schoonheidsspecialist Dermatologie gestart (De Beautysalon – juni 2013)
Opleiding medisch schoonheidsspecialist (Estheticienne – juni 2013)
Nieuw kwaliteitsmerk (De Schoonheidsspecialist – november 2012)


Vragen?
Klik hier…

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN