HBO-conform opleiding Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie®

De opleiding Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie® is HBO-conform geaccrediteerd door het SNRO en na het afronden van alle modules mag je jezelf Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie® noemen.

Ben jij een getalenteerde en gemotiveerde schoonheidsspecialist en heb je de basisopleiding dermatologie en vervolgopleiding dermatologie voor schoonheidsspecialisten al gevolgd? Wil je je graag nog verder verdiepen en specialiseren in je vakgebied? Schrijf je dan nu in voor de opleiding Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie®!

Speciaal voor schoonheidsspecialistes die de basis- en vervolgopleiding Dermatologie bij U-Consultancy hebben gevolgd zijn er nog 10 Masterclasses in eigen tempo en volgorde te volgen. Na het volgen van deze 10 Masterclasses ben je verder opgeleid in dermatologische kennis en ben je goed in staat om huidproblemen te signaleren en jouw cliënten hierover te informeren. Je krijgt dan de titel Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie®. Elk jaar krijg je een nascholingsdag, waar de recente wetenschappelijke richtlijnen worden besproken. Waar andere schoonheidsspecialisten stoppen, ga jij verder! 


SNRO HBO-conform geaccrediteerd
De opleiding Medisch schoonheidsspecialist/Masterclass Dermatologie is vanaf maart 2021 geaccrediteerd door de SNRO en geregistreerd als hbo-conform geaccrediteerde opleiding. Dit kwaliteitskeurmerk is een waarborg voor het niveau en de professionaliteit van onze opleiding. Meer informatie vindt je hier.

De SNRO heeft deze opleiding hbo-conform geaccrediteerd met 49,39 Europian Credits (ECTS).


Lees hier ervaringen van cursisten

Vind hier alle Medisch Schoonheidsspecialisten Dermatologie®Breng uw vak op een hoger niveau en word Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie®. Volg in eigen tempo de opleiding en geef uw cliënt vertrouwen door professionele verantwoorde behandelingen.

Hieronder vindt u een overzicht van het opleidingstraject tot Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie®. Heeft u de basis- en vervolgopleiding nog niet gevolgd kijk dan hier.Dermatoloog N. Bennen vertelt over de toegevoegde waarde van de opleiding tot Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie:


Na de masterclass onderscheidt u zich door:

 • Professionele medische kennis volgens medische richtlijnen over de huid;
 • Specialist in acne, medische camouflage en ontharingstechnieken;
 • Professionele aanpak van huidproblemen bij uw cliënten;
 • Deelnemer in de zorgketen van samenwerking tussen huisartsen, dermatologen en andere huidprofessionals;
 • Aansluiting op actuele ontwikkelingen in dermatologie;
 • Preventief herkennen van verdachte plekjes bij uw cliënten;
 • Kennis op het gebied van cosmetica-ingrediënten in huidverzorgingsproducten;
 • Kunde om te werken met specialistische apparatuur, zoals: microdermabrasie en IPL/laser
 • Een bedrijfstechnisch succesvolle salon;
 • Gevolgde hoogwaardige kwalitatieve opleiding bij U-Consultancy, geaccrediteerd door de SNRO
logo

Inhoud opleiding
De Masterclass Dermatologie is het derde onderdeel van de opleiding dermatologie die leidt tot de titel ‘Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie®’ en sluit naadloos aan op de basis- en vervolgopleiding dermatologie. In de Masterclass ligt de nadruk op vaardigheden, het hanteren van medische richtlijnen, helder communiceren met medische disciplines en dossiervorming. De Masterclass bestaat uit tien modules, die in eigen tempo te volgen zijn. Je mag zelf bepalen hoeveel en welke modules je wilt volgen, je kunt dus op elk willekeurig moment instappen. Als je begint met jouw eerste module, heb je maximaal drie jaar de tijd om alle modules af te ronden. 

In iedere module zullen één of meerdere dagdelen praktijkgericht zijn voor het uitvoeren van specifieke vaardigheden en omgang met apparatuur onder directe coaching van dermatologen en andere deskundigen. Een leuk aspect van de Masterclass, is dat er gebruikt gemaakt wordt van e-learning; een moderne en efficiënte manier van lesgeven. Gezien het niveau van de opleiding is een grote mate van zelfwerkzaamheid vereist. De modules van de masterclass worden op verschillende momenten georganiseerd, zodat de cursist zijn eigen werktempo kan bepalen. Iedere module kan apart gevolgd worden en na het behalen van de toets ontvangt u een certificaat. Vrijstellingen zijn alleen mogelijk na overleg, op basis van gelijkgestelde diploma’s.

Wat zijn de voordelen?

 • Je onderscheidt je van je collega’s, dankzij de medische kennis en richtlijnen die jij beheerst.
 • Je krijgt op de website medisch-schoonheidsspecialist.nl een vermelding, zodat je goed vindbaar bent voor toekomstige klanten en collega medisch schoonheidsspecialisten.
 • U-Consultancy stelt de door jou aangegeven huisartsen op de hoogte van jouw kennis en vaardigheden, zodat zij hun patiënten met huidproblemen naar jou kunnen doorverwijzen.
 • Je zal in staat zijn om beter te communiceren met de artsen en professioneel kunnen doorverwijzen naar dermatologen en huisartsen.
 • Je ontvangt een promotiepakket bestaande uit een deurbord, raamstickers en speciale folders over de Medisch Schoonheidsspecialist voor de cliënt.
 • Je ontvangt een tekst en een logo voor jouw website.
 • Een medisch schoonheidsspecialist is te herkennen aan het kwaliteitslabel Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie®.
 • Veel zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de behandelkosten van acne, camouflage en ontharen indien u als schoonheidsspecialist in bezit bent van het diploma acne specialisatie en lid bent van de ANBOS.

Inhoud masterclasses
We bieden 10 masterclasses aan waarvoor in totaal 231 studiebelastingsuren staan. Hiervan is 123  uur begeleid. De overige uren betreffen zelfstudie en studieopdrachten, reflectie en zelftoetsing.
Verder moet er nog tijd gereserveerd worden voor e-learning, praktijkopdrachten en stage.

ModuleOmschrijving
9
Specialisatie: Acne medisch bekeken
– 2, 9, 16 en 23 september 2024
Klik hier voor meer informatie en inschrijven
10
Specialisatie: Medische camouflage
– 6, 13, 20 en 27 juni 2024
– 7, 14, 21 en 28 november 2024
Klik hier voor meer informatie en inschrijven
11
Specialisatie Ontharingstechnieken elektrisch ontharen, diathermie en blendmethode
(Deeldiploma Elektrisch ontharen, onderdeel van diploma Ontharingsspecialist NLQF-4)
– 10 en 24 sept, 1 okt, 5 nov, 10 dec 2024 en 7 jan 2025
Klik hier voor meer informatie en inschrijven
12
Specialisatie Ontharingstechnieken laser en flitslicht
(Deeldiploma Ontharen met licht, onderdeel van diploma Ontharingsspecialist NLQF-4)
– 18 en 25 september en 19 en 26 november 2024
Klik hier voor meer informatie en inschrijven

13
Professionele praktijkvoering
– 4 en 25 juni 2024
– 4 september en 4 oktober 2024
Klik hier voor meer informatie en inschrijven
14
Signalering en preventie van huidkanker

– 26 november 2024
– Curaçao, 23 januari 2025
Klik hier voor meer informatie en inschrijven
15
Huidfotografie en verwijzing naar de eerste lijn
– 23 mei 2024
– 30 september 2024
– Curaçao, 21 januari 2025
Klik hier voor meer informatie en inschrijven
16
Cosmeceuticals
– 10 juni 2024
– 4 oktober 2024
– Curaçao, 20 januari 2025
Klik hier voor meer informatie en inschrijven
17
Behandeling van littekens: o.a. microdermabrasie en peelings
– 9 dec 2024 en 13 jan 2025
Klik hier voor meer informatie en inschrijven
18
Medische communicatie en dossiervorming
– 24 juni 2024
– 2 december 2024
– Curaçao, 24 januari 2025
Klik hier voor meer informatie en inschrijven

Voor modules 9 t/m 13 kan je examen doen bij een geregistreerde exameninstelling (TCI en Kwaliteitscentrum) om voor het branchespecialisatie diploma in aanmerking te komen.

Toelatingseisen:
Certificaat basis- en vervolgopleiding Dermatologie voor Schoonheidsspecialisten.
Erkend branchediploma Schoonheidsspecialist niveau 3 of 4.

Kosten:
De deelnamekosten staan vermeld op de pagina van de desbetreffende module.
De prijs is inclusief onderwijsmateriaal, koffie, thee en lunch exclusief examengelden.

Toetsing:
De modules worden afgesloten met zowel een praktijk- als een theorie-examen.

Diploma:
Je hebt maximaal 3 jaar om het gehele traject af te ronden. Bij voldoende resultaat van alle modules en het behalen van het examen ontvangt de cursist het diploma ‘Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie®’ en wordt u geregistreerd als Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie® op de website www.medisch-schoonheidsspecialist.nl. Dit is een informatieve website voor consumenten én schoonheidsspecialisten. De consument vindt hier alle informatie over de medisch schoonheidsspecialist dermatologie®, voordelen van de behandeling, eventuele vergoedingen en huidproblemen. Indien u geregistreerd wilt blijven is jaarlijkse nascholing verplicht.

Vrijstelling:
U kunt voor de modules 9, 10, 11 en 12 vrijstelling krijgen bij aantoonbare diploma’s of certificaten van eerder gevolgde opleidingen. Gezien het niveau van deze Masterclass Dermatologie dient u nog een aanvullend onderwijsgedeelte te volgen met een praktijkmiddag met cliënt (voor module 9, 10 en 11) en een toets te maken inclusief portfolio-opdracht via e-learning, waarin het gebruik van medische richtlijnen getoetst wordt. De kosten hiervan bedragen €225,- voor het lesmateriaal van de module, de praktijkmiddag en de e-learning.

Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie

Kwaliteit
Nadat u de gehele opleiding met succes heeft afgerond, kunt u zich uitsluitend bij U-Consultancy laten registreren als Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie®. U krijgt dan een gevelbord met daarop uw titel, wat u duidelijk onderscheidt van uw collega’s. Uw klanten kiezen dan bewust voor een salon waarbij de kwaliteit zeker is en de behandelingen op een deskundige wijze worden uitgevoerd.

Nascholing
Voor alle afgestudeerde Medisch Schoonheidsspecialisten dermatologie® is er een verplichte jaarlijkse nascholing.

 


Nederland is 5 Medisch Schoonheidsspecialisten Dermatologie® rijker! Donderdag 20 juli mochten de nieuwe Medisch Schoonheidsspecialisten Dermatologie® Andrea Agelvis, Anne Langelaan, Evelien Veeneklaas, Judith van Eerde en Tessa Bos hun diploma in ontvangst nemen. Zij hebben het gehele traject tot Medisch Schoonheidsspecialisten Dermatologie® bij U-Consultancy gevolgd en succesvol afgerond. Zij zijn nu nog verder gespecialiseerd in hun vak en hierdoor zijn zij in staat om huidproblemen te signaleren, de juiste voorlichting te geven en geschikte behandelingen uit te voeren. De lessen in dit traject worden verzorgd door dermatologen en andere deskundigen. Door het volgen van masterclasses als Medische camouflage, Elektrisch ontharen en ontharen met laser en flitslicht kunnen klanten ook vergoedingen krijgen op behandelingen. Dankzij de medische kennis en richtlijnen die de Medisch Schoonheidsspecialisten Dermatologie® beheersen, geven zij klanten vertrouwen en onderscheiden ze zich van andere schoonheidsspecialisten.

De Medisch Schoonheidsspecialisten Dermatologie® zijn te vinden op de website
www.medisch-schoonheidsspecialist.nl


Cursist aan het woord

Sheila van Limpt: “Ik ben heel dankbaar met de opleiding tot Medisch Schoonheidsspecialiste die ik bijna heb afgerond. Ik kan het iedereen aanraden, het heeft mij een betere specialist gemaakt. Ik geloof in scholing en kennis op hoog niveau en goede kwaliteit alleen daar kunnen we onze branche goed mee profileren en kan je je zelf onderscheiden.”

Marieke Dinther-Outvorst: “Ik merk een duidelijke groei in mijn werk en specialisme door de gehele opleiding medisch schoonheidsspecialist dermatologie. Ik ben nog kritischer geworden naar leveranciers, vind ook het medische gedeelte waar ik mee te maken krijg bij Skinlab Eindhoven heel interessant en sta open voor alles wat met “huid” te maken heeft. Ook het les krijgen van vooral de dermatologen is een cadeautje op zich. Ik neem alle informatie makkelijk op en vind de verdieping in mijn vak eigenlijk een “must” voor iedereen die serieus met dit vak bezig is.”

Nina Piu van Più Bella Schoonheidsinstituut heeft naar aanleiding van het behalen van haar diploma Medisch Schoonheidsspecialist een korte blog over haar opleidingstraject geschreven. Bent u benieuwd naar haar ervaring? Lees haar blog hier.

Priscilla Prins van View On Beauty heeft naar aanleiding van het behalen van haar diploma Medisch Schoonheidsspecialist een kort bericht over haar opleidingstraject geschreven. Bent u benieuwd naar haar ervaring? Lees haar blog hier.


Publicaties over Medisch Schoonheidsspecialisten Dermatologie®:


Vragen?
Klik hier…

ZIJ GINGEN JE VOOR