Medisch Schoonheidsspecialist / Masterclass Dermatologie voor schoonheidsspecialisten

De Masterclass Dermatologie is HBO-conform geaccrediteerd en na het afronden van alle modules mag je jezelf Medisch Schoonheidsspecialist noemen.


Ben jij een getalenteerde en gemotiveerde schoonheidsspecialist en wil je je graag nog verder verdiepen en specialiseren in je vakgebied? Schrijf je dan nu in voor de Masterclass Dermatologie voor Schoonheidsspecialisten!

Speciaal voor cursisten die de basis- en vervolgopleiding Dermatologie bij U-Consultancy hebben gevolgd is de Masterclass ontwikkeld. Na het volgen van deze Masterclass bestaande uit tien modules ben je verder opgeleid in dermatologische kennis en ben je goed in staat om huidproblemen te signaleren en jouw cliënten hierover te informeren. Waar andere schoonheidsspecialisten stoppen, ga jij verder! 

De opleiding Medisch schoonheidsspecialist/Masterclass Dermatologie is vanaf maart 2018 geaccrediteerd door de SNRO en geregistreerd als hbo-conform geaccrediteerde opleiding.  Dit kwaliteitskeurmerk is een waarborg voor het niveau en de professionaliteit van onze opleiding. Meer informatie vindt je hier.


Accreditatie
De SNRO heeft deze opleiding geaccrediteerd met 27,21 EC. 


Breng uw vak op een hoger niveau en word Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie. Volg in eigen tempo de Masterclass Dermatologie en geef uw cliënt vertrouwen door professionele verantwoorde behandelingen.

Hieronder vindt u een overzicht van het opleidingstraject tot Medisch Schoonheidsspecialist. Heeft u de basis- en vervolgopleiding nog niet gevolgd kijk dan hier.


Ervaringen van Medisch Schoonheidsspecialisten


Dermatoloog N. Bennen vertelt over de toegevoegde waarde van de opleiding tot Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie:


Na de masterclass onderscheidt u zich door:

 • Professionele medische kennis volgens medische richtlijnen over de huid;
 • Specialist in acne, medische camouflage en ontharingstechnieken;
 • Professionele aanpak van huidproblemen bij uw cliënten;
 • Deelnemer in de zorgketen van samenwerking tussen huisartsen, dermatologen en andere huidprofessionals;
 • Aansluiting op actuele ontwikkelingen in dermatologie;
 • Preventief herkennen van verdachte plekjes bij uw cliënten;
 • Kennis op het gebied van cosmetica-ingrediënten in huidverzorgingsproducten;
 • Kunde om te werken met specialistische apparatuur, zoals: microdermabrasie en IPL/laser
 • Een bedrijfstechnisch succesvolle salon;
 • Gevolgde hoogwaardige kwalitatieve opleiding bij U-Consultancy, geaccrediteerd door de NRTO, het CRKBO en de SNRO;

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN ZIJ GINGEN JE VOOR

logo

Inhoud opleiding
De Masterclass Dermatologie is het derde onderdeel van de opleiding dermatologie die leidt tot de titel ‘Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie’ en sluit naadloos aan op de basis- en vervolgopleiding. In de Masterclass ligt de nadruk op vaardigheden, het hanteren van medische richtlijnen, helder communiceren met medische disciplines en dossiervorming. De Masterclass bestaat uit tien modules, die in eigen tempo te volgen zijn. Je mag zelf bepalen hoeveel en welke modules je wilt volgen, je kunt dus op elk willekeurig moment instappen. Als je begint met jouw eerste module, heb je maximaal drie jaar de tijd om alle modules af te ronden. 

In iedere module zullen één of meerdere dagdelen praktijkgericht zijn voor het uitvoeren van specifieke vaardigheden en omgang met apparatuur onder directe coaching van dermatologen en andere deskundigen. Een leuk aspect van de Masterclass, is dat er gebruikt gemaakt wordt van e-learning; een moderne en efficiënte manier van lesgeven. Gezien het niveau van de opleiding is een grote mate van zelfwerkzaamheid vereist. De modules van de masterclass worden op verschillende momenten georganiseerd, zodat de cursist zijn eigen werktempo kan bepalen. Iedere module kan apart gevolgd worden en na het behalen van de toets ontvangt u een certificaat. Vrijstellingen zijn alleen mogelijk na overleg, op basis van gelijkgestelde diploma’s.

Wat zijn de voordelen?

 • Je onderscheidt je van je collega’s, dankzij de medische kennis en richtlijnen die jij beheerst.
 • Je krijgt op de website medisch-schoonheidsspecialist.nl een vermelding, zodat je goed vindbaar bent voor toekomstige klanten en collega medisch schoonheidsspecialisten.
 • U-Consultancy stelt de door jou aangegeven huisartsen op de hoogte van jouw kennis en vaardigheden, zodat zij hun patiënten met huidproblemen naar jou kunnen doorverwijzen.
 • Je zal in staat zijn om beter te communiceren met de artsen en professioneel kunnen doorverwijzen naar dermatologen en huisartsen.
 • Je ontvangt een promotiepakket bestaande uit een deurbord, raamstickers en speciale folders over de Medisch Schoonheidsspecialist voor de cliënt.
 • Je ontvangt een tekst en een logo voor jouw website.
 • Een medisch schoonheidsspecialist is te herkennen aan het kwaliteitslabel Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie.
 • Veel zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de behandelkosten van acne, indien u als schoonheidsspecialist in bezit bent van het diploma acne specialisatie en lid bent van de ANBOS.

Inhoud modules
De Masterclass bestaat uit 10 modules waarvoor in totaal 231 studiebelastingsuren staan.  Hiervan is 123  uur begeleid. De overige uren betreffen zelfstudie en studieopdrachten, reflectie en zelftoetsing.
Verder moet er nog tijd gereserveerd worden voor e-learning, praktijkopdrachten en stage.

Afhankelijk van uw situatie, kan de studie fiscaal aftrekbaar zijn.

ModuleOmschrijving
9
Specialisatie: Acne medisch bekeken
– 10 en 24 januari, 7 en 14 februari 2022
Klik hier voor meer informatie en inschrijven
10
Specialisatie: Medische camouflage
– 20 januari, 3 en 17 februari, 17 maart 2022
– 2, 9, 16 en 30 juni 2022
Klik hier voor meer informatie en inschrijven
11
Specialisatie Ontharingstechnieken elektrisch ontharen, diathermie en blendmethode
– 25 januari, 1 en 15 februari, 8 en 22 maart, 5 april 2022
– 12 en 26 april, 10 en 24 mei, 7 en 21 juni 2022
Klik hier voor meer informatie en inschrijven
12
Specialisatie Ontharingstechnieken laser en flitslicht
– 26 januari, 16 februari, 16 maart en 13 april 2022
Klik hier voor meer informatie en inschrijven

13
Professionele praktijkvoering
– 23 maart en 15 juni 2022
Klik hier voor meer informatie en inschrijven
14
Signalering en preventie van huidkanker

– 30 november 2021
– 20 april 2022
– 20 januari 2022 (Curaçao)
Klik hier voor meer informatie en inschrijven
15
Huidfotografie en verwijzing naar de eerste lijn
– 20 mei 2022
– 18 januari 2022 (Curaçao)
Klik hier voor meer informatie en inschrijven
16
Cosmeceuticals

– 29 november 2021
– 20 juni 2022
– 17 januari 2022 (Curaçao)
Klik hier voor meer informatie en inschrijven
17
Behandeling van littekens: o.a. microdermabrasie en peelings
– 13 en 14 december 2021
– 24 maart en 14 april 2022
Klik hier voor meer informatie en inschrijven
18
Medische communicatie en dossiervorming
– 27 juni 2022
– 21 januari 2022 (Curaçao)
Klik hier voor meer informatie en inschrijven

Voor modules 9 t/m 13 kan je examen doen bij een geregistreerde exameninstelling (TCI en Kwaliteitscentrum) om voor het branchespecialisatie diploma in aanmerking te komen.

Toelatingseisen:
Certificaat basis- en vervolgopleiding Dermatologie voor Schoonheidsspecialisten.
Erkend branchediploma Schoonheidsspecialist niveau 3 of 4.

Kosten:
De deelnamekosten staan vermeld op de pagina van de desbetreffende module.
De prijs is inclusief onderwijsmateriaal, koffie, thee en lunch exclusief examengelden.

Toetsing:
De modules worden afgesloten met zowel een praktijk- als een theorie-examen.

Diploma:
Je hebt maximaal 3 jaar om het gehele traject af te ronden. Bij voldoende resultaat van alle modules en het behalen van het examen ontvangt de cursist het diploma ‘Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie’ en wordt u geregistreerd als Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie op de website www.medisch-schoonheidsspecialist.nl. Indien u geregistreerd wilt blijven is nascholing verplicht.Na afronding van alle modules bent u vindbaar op de website www.medisch-schoonheidsspecialist.nl. Dit is een informatieve website voor consumenten én de medisch schoonheidsspecialisten. De consument vindt hier alle informatie over de medisch schoonheidsspecialist, voordelen van de behandeling, eventuele vergoedingen en huidproblemen.

Vrijstelling:
U kunt voor de modules 9, 10, 11 en 12 vrijstelling krijgen bij aantoonbare diploma’s of certificaten van eerder gevolgde opleidingen. Gezien het niveau van deze Masterclass Dermatologie dient u nog een aanvullend onderwijsgedeelte te volgen met een praktijkmiddag met cliënt (voor module 9, 10 en 11) en een toets te maken inclusief portfolio-opdracht via e-learning, waarin het gebruik van medische richtlijnen getoetst wordt. De kosten hiervan bedragen €225,- voor het lesmateriaal van de module, de praktijkmiddag en de e-learning.

Meer informatie vindt u op de website van TCI, klik hier om naar de pagina te gaan. 

Vrijstellingsformulier downloaden? Klik hier.

Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie

Kwaliteit
Nadat u de gehele opleiding met succes heeft afgerond, kunt u zich uitsluitend bij U-Consultancy laten registreren als Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie. U krijgt dan een gevelbord met daarop uw titel, wat u duidelijk onderscheidt van uw collega’s. Uw klanten kiezen dan bewust voor een salon waarbij de kwaliteit zeker is en de behandelingen op een deskundige wijze worden uitgevoerd.

Nascholing
Voor alle afgestudeerde Medisch Schoonheidsspecialisten is er een  jaarlijkse nascholing.

 

Cursist aan het woord

Sheila van Limpt: “Ik ben heel dankbaar met de opleiding tot Medisch Schoonheidsspecialiste die ik bijna heb afgerond. Ik kan het iedereen aanraden, het heeft mij een betere specialist gemaakt. Ik geloof in scholing en kennis op hoog niveau en goede kwaliteit alleen daar kunnen we onze branche goed mee profileren en kan je je zelf onderscheiden.”

Marieke Dinther-Outvorst: “Ik merk een duidelijke groei in mijn werk en specialisme door de gehele opleiding medisch schoonheidsspecialist dermatologie. Ik ben nog kritischer geworden naar leveranciers, vind ook het medische gedeelte waar ik mee te maken krijg bij Skinlab Eindhoven heel interessant en sta open voor alles wat met “huid” te maken heeft. Ook het les krijgen van vooral de dermatologen is een cadeautje op zich. Ik neem alle informatie makkelijk op en vind de verdieping in mijn vak eigenlijk een “must” voor iedereen die serieus met dit vak bezig is.”

Nina Piu van Più Bella Schoonheidsinstituut heeft naar aanleiding van het behalen van haar diploma Medisch Schoonheidsspecialist een korte blog over haar opleidingstraject geschreven. Bent u benieuwd naar haar ervaring? Lees haar blog hier.


Publicaties over Medisch Schoonheidsspecialisten:


Vragen?
Klik hier…

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN ZIJ GINGEN JE VOOR