Wat doen wij

Wat doen wijAdviesraad dermatologieAccreditatie U-ConsultancyIncompanytrainingCongressen & beurzenPublicatiesSamenwerkingRichtlijnenFoto impressie

Het begon 27 jaar geleden. De Nederlandse Vereniging van Dermatologie en Venereologie (NVDV) vroeg Carla Uppelschoten een dermatologisch opleidingstraject te ontwikkelen speciaal voor doktersassistenten, omdat zo iets er gewoonweg niet was en er wel veel behoefte was aan extra scholing en kennis. En zo ontstond U-Consultancy. Met de ‘U’ die zowel staat voor degene die de opleiding volgt als de ‘U’ van Utrecht waar het allemaal begon en niet geheel toevallig is het ook de ‘U’ van Uppelschoten. En zo is U-Consultancy exclusief gericht op het organiseren van deskundigheidsbevorderende opleidingen in de huidzorg.

Carla’s affiniteit met de zorg gaat echter al veel verder terug. Zo is ze op negentienjarige leeftijd begonnen met de opleiding tot A-verpleegkundige, die ze naar vier jaar succesvol heeft afgerond. Hier is ze niet gestopt: in de jaren daarna heeft ze zich naast haar werk als verpleegkundige verder gespecialiseerd  in diverse specialismen. De passie voor dermatologie ontstond uit Carla’s belangstelling voor de huid en ze verkreeg steeds meer kennis op dat vakgebied. Tegelijkertijd ontstond het verlangen om haar kennis te delen met anderen, en na meerdere lerarenopleidingen werd zij docent bij de afdeling opleidingen van het Universitair Medisch Centrum in Utrecht.

De voorliefde voor de dermatologie vertaalt zich onder andere in het organiseren van de Dermasalon: een dermatologiecongres voor alle beroepsgroepen die te maken hebben met huidzorg. Verder is ze voor langere tijd voorzitter en secretaris geweest van de afdeling dermatologie van de V&VN (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland). Ze zette zich in voor de belangen van de leden, verpleegkundigen en doktersassistenten werkzaam in de dermatologie.

Carla is momenteel directeur en verpleegkundig senioropleider bij U-Consultancy en geeft trainingen op het vakgebied van dermatologie. Hiernaast geeft ze regelmatig presentaties op congressen en schrijft ze al meer dan tien jaar artikelen over de huid. Ondertussen houdt ze zich ook bezig met het management van U-Consultancy.

Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een begrip in de wereld van dermatologische opleidingen en trainingen. U-Consultancy is zich blijven ontwikkelen met bijna elk jaar een nieuwe opleiding. Samen met vele dermatologen en brancheorganisaties werkt U-Consultancy aan opleidingen en trainingen rondom huidproblemen voor zeer diverse doelgroepen om een vroegtijdige signalering van huidproblemen en een goede samenwerking met huisartsen en dermatologen te stimuleren. Er zijn hoog gekwalificeerde dermatologen verbonden aan U-Consultancy waarmee opleidingen worden gegeven voor alle ziekenhuizen en ZBC’s in Nederland.

U-Consultancy werkt nauw samen met de Nederlandse Vereniging van Dermatologie en Venereologie (NVDV) en heeft een adviesraad dermatologie bestaande uit verschillende vooraanstaande dermatologen.

De opleidingen en trainingen van U-Consultancy worden op verschillende locaties in Nederland en België gegeven. U vindt ons ook op Curaçao en desgewenst worden trainingen incompany gegeven (bijvoorbeeld in ziekenhuizen en klinieken).  Ook voor maatwerk onderwijsprogramma’s, het organiseren van congressen en evenementen bent u bij U-Consultancy aan het juiste adres. Waar dan ook, u kunt vertrouwen op onze professionele, praktijkgerichte opleidingen, waarbij persoonlijke aandacht centraal staat.

Het enthousiasme van doktersassistenten, kappers, haarwerkers, schoonheidsspecialisten, pedicuren en ook podotherapeuten voor de trainingen en opleidingen is bijzonder. Dankzij deze extra scholing kunnen ze huidproblemen bij hun klanten en patiënten eerder signaleren en waar nodig beter doorverwijzen naar huisartsen en dermatologen.