Curaçao studiereis januari 2025

Dit jaar is alweer de 16e editie van de studiereis in Curaçao!

Januari 2025 organiseert Carla Uppelschoten, directeur van U-Consultancy, een studiereis dermatologie voor cursisten. Op deze studiereis kun je de basis- en/of vervolgopleiding dermatologie voor schoonheidsspecialisten en pedicures volgen, maar ook de volgende Masterclasses: module 14 Signalering en preventie van huidkanker (geaccrediteerd voor huid- en podotherapeuten), module 15 Huidfotografie en verwijzing naar de eerste lijn, module 16 Cosmeceuticals, module 18 Medische communicatie en dossiervorming. Als huidtherapeut kan je ook de masterclasses volgen. Wil je ook mee met deze leuke én leerzame reis? Leer hieronder meer over de studiereis dermatologie!


Al meer dan vijftien jaar gaat U-Consultancy samen met een groep enthousiaste en leergierige schoonheidsspecialisten op studiereis naar Curaçao. Elk jaar is dit weer een daverend succes met leerzame lessen, gezelligheid, veel zon en leren van elkaar. Wij kijken er daarom ook elk jaar weer naar uit. 


Wat gaan we doen?
In Januari 2025 starten we met een gezellig welkomstdiner met alle cursisten en dermatologen. Op maandag wordt gestart met de cursussen, de planning vindt je hieronder. De studiereis is de uitgelegen kans om de opleiding binnen een kort tijdsbestek te voldoen. Ze sluiten namelijk naadloos op elkaar aan en er is voldoende tijd om met collega’s te sparren over de opgedane kennis. ’s Avonds is er voldoende tijd om na te praten, maar natuurlijk ook om de omgeving te verkennen.

Naast de basis- en vervolgopleiding worden ook een aantal masterclasses gegeven: Cosmeceuticals, Huidfotografie, Signalering van huidkanker en Medische communicatie. Let op: deze kunnen alleen gevolgd worden door cursisten die ook de basis- en vervolgopleiding al hebben afgerond.

De toetsing vind schriftelijk plaats via de online-leeromgeving. Deze kun je na afloop van de opleiding op Curaçao online maken.

Opleidingen en data
Het is mogelijk om zelf te beslissen welke opleidingen en/of masterclasses u graag wilt volgen. Zo kun je je reis zelf inplannen naar je interesses! De data van de aangeboden opleidingen volgen nog.

Programma:

Zaterdag 18 januari 2025
Vertrek uit Nederland
Zondag 19 januari 2025, Morena Resort
Welkomstdiner (op eigen kosten).
Maandag 20 januari 2025, Morena Resort
08.45 uur Bij receptie melden en verzamelen
09.00 – 16.00 uur Masterclass Cosmeceuticals
09.00 – 16.00 uur Basis opleiding Dermatologie dag 1
Dinsdag 21 januari 2025, Morena Resort
08.45 uur Bij receptie melden en verzamelen
09.00 – 16.00 uur Masterclass Huidfotografie en verwijzing naar de eerste lijn
09.00 – 16.00 uur Basis opleiding Dermatologie dag 2
Woensdag 22 januari 2025
Vrije dag.
Donderdag 23 januari 2025, Morena Resort
08.45 uur Bij receptie melden en verzamelen
09.00 – 16.00 uur Masterclass Signalering en preventie huidkanker
09.00 – 16.00 uur Vervolgopleiding Dermatologie dag 1.
Vrijdag 24 januari 2025, Morena Resort
08.45 uur Bij receptie melden en verzamelen
09.00 – 16.00 uur Masterclass Medische communicatie en dossiervorming
09.00 – 16.00 uur Vervolgopleiding Dermatologie dag 2.
17.30 uur Certificaatuitreiking in Morena Resort en aansluitend diner (op eigen kosten)
Zaterdag 25 januari 2025
Vrije dag
Zondag 26 januari 2025
Aanvang terugreis
Tijdens de cursusdagen is lunch, koffie en thee inbegrepen.


Wanneer je de basis- en vervolgopleiding dermatologie bij U-Consultancy hebt gevolgd of de vervolgopleiding wilt volgen op Curaçao, kun je ook de Masterclasses volgen. Meer informatie over de Masterclasses vind je hier.
Als huidtherapeut of podotherapeut kun je ook meedoen aan de module Signalering van huidkanker. Meer informatie over de modules voor huidtherapeuten vind je hier en over de modules voor podotherapeuten en pedicuren klik hier.

Wil je mee met deze leuke en leerzame reis? De opleiding, onder leiding van een Nederlandse dermatoloog, wordt gegeven op het Morena Resort waar je ook het verblijf kunt boeken. Ook is het mogelijk te boeken bij een ander resort of kun je er voor kiezen om een appartement of villa met meerdere personen te delen.

Let op! S.v.p. wachten met boeken van de vlucht en accomodatie tot U-Consultancy per mail heeft bevestigd dat de studiereis doorgaat.

Voor de complete inhoud van de basisopleiding klik hier, voor de vervolgopleiding klik hier en voor de Masterclasses klik hier.

Kosten opleiding (exclusief reis- en verblijfkosten)
Basisopleiding € 645,- btw-vrij
Vervolgopleiding € 645,- btw-vrij
Masterclass Signalering en preventie huidkanker € 395,- btw-vrij
Masterclass Huidfotografie en verwijzing naar de eerste lijn € 395,- btw-vrij
Masterclass Cosmeceuticals € 395,- btw-vrij
Masterclass Medische communicatie en dossiervorming € 395,- btw-vrij

Prijzen accommodatie* (onder voorbehoud), met U-Consultancy studiereis,
25% korting op type Aura en Azul

•1-slp kamer app Breeze, standard occ 1-2, prijs per nacht USD $188 -> €173

• 2-slp kamer app Aura, standard occ 1-2, prijs per nacht USD $210.75 -> €194

• 2-slp kamer app Regal, standard occ 1-2, prijs per nacht USD $243 -> €224

• 3-slp kamer villa Azul, standard occ 1-4, prijs per nacht USD $321 -> €296

• 4-slp kamer villa Ambiente, standard occ 1-6, prijs per nacht USD $486 -> €448

* ivm koerswisselingen kunnen de definitieve prijzen afwijken

Extra persoon kost USD $ 30 per nacht (incl. korting komt het op USD $ 22.50).

Uiteraard is het ook mogelijk om een partner mee te nemen en/of uw eigen reis(duur) samen te stellen!

Morena Resort

Dit eco-resort is een aanwinst voor Jan Thiel Baai. Prachtige villa’s en appartementen in Caribische sfeer. Natuur en comfort gaan hand in hand bij Morena Resort. De klimatologisch ontworpen tropische villa’s en appartementen zijn verfrissend koel en hoogwaardig afgewerkt. Bijzonder mooi is het interieur gemaakt van duurzame en originele “fair trade” materialen.
Kijk hier voor meer informatie over het resort.

Terugblik op de studiereis Curaçao 2024

Ook dit jaar vertrok er een enthousiaste groep schoonheidsspecialistes naar Curaçao om hun kennis over de dermatologie te vergroten. Dit jaar waren er maar liefst 28 Schoonheidsspecialisten uit Nederland, België en Curaçao. Deze unieke studiereis bracht veel leerzame, inspiratievolle, maar ook gezellige lesdagen. Na de reis waren de schoonheidsspecialistes erg enthousiast en een hoop kennis wijzer.

Na een intensieve cursusweek werd de studiereis feestelijk afgesloten met het uitreiken van de certificaten en een afscheidsborrel.

Met een diploma van U-Consultancy bewijs je dat je een bepaald niveau hebt en laat je zien dat je gemotiveerd bent om jezelf verder te ontwikkelen. Leren in deze tropische omgeving is niet alleen leuk, maar ook heel praktisch. Naast het opdoen van kennis en inspiratie is een studiereis natuurlijk dé gelegenheid om je netwerk uit te breiden. De opleiding is niet alleen leerzaam en leuk, maar ook nog eens gemakkelijk te combineren met een heerlijke vakantie! Wil jij het onderste uit de kan halen en gun jij jezelf die kennisboost? Kies er dan voor om een opleiding te volgen in dit tropische paradijs.


De aftermovie:

Reacties van cursisten

‘‘Ik heb dit jaar voor de tweede keer cursussen gevolgd in Curaçao. Vorig jaar heb ik de vervolg training voor schoonheidsspecialistes gevolgd. 1 dag bij Bert Oosting en 1 dag bij Niek Bennen. Het waren toen al hele leerzame dagen en ik was heel erg enthousiast en besloot meteen om dit jaar weer te gaan en dan voor de masterclass Cosmeceuticals en de masterclass Signalering en preventie huidkanker. Beide dagen heb ik les gehad van Bert Oosting, wat is hij een bedreven leraar/dermatoloog met gevoel voor humor. Wij hebben heel veel geleerd, maar ook veel gelachen met elkaar. Het is heel fijn om in de warmte opeen mooie veranda les te hebben. Het was ook heel fijn dat er 3 modellen waren bij de masterclass signalering en preventie Huidkanker. Helaas kon ik dit jaar niet bij het welkomstdineraanwezig zijn, maar bij de uitreiking van het certificaat was ik wel aanwezigen hebben wij genoten van een heerlijke BBQ. Ik kijk terug op hele fijne, inspirerende, leerzame en gezellige dagen met collega’s.’’

”Curaçao was een super leuke en leerzame ervaring, een warm welkom gehad, leuke connecties gemaakt en natuurlijk was het een hele fijne omgeving. De lessen van dermatologen Bert en Niek waren zeer interessant, ze leggen het zo uit dat je heel de les geboeid blijft luisteren. Ook staan ze open voor alle vragen en gaan ze tot het uiterst om het duidelijk te krijgen voor je. Bedankt Carla, Niek en Bert voor deze unieke ervaring. Het heeft me weer gemotiveerd en geïnspireerd om verder te blijven leren. Volgend jaar staat al in mijn agenda!”

‘‘Een groot feest. Vriendinnen/collega’s voor het leven gemaakt, door dezelfde manier van denken en werken. In totale ontspannen omgeving les krijgen ipv alle stresssituatie in Nederland. Contact en gesprekken met docenten is laagdrempelig en heel fijn. We worden echt gehoord.’’

‘‘Het was weer een geweldige masterclass. Super veel van bij geleerd! Dank aan Bert Oosting, Niek Bennen en Carla Uppelschoten. Weer erg genoten na 10 jaar terug op Curaçao! Na 2 dagen werken in de praktijk heb ik de kennis alweer aardig kunnen toepassen!’’

‘‘Eigenlijk zou iedere schoonheidsspecialiste deze verdieping zichzelf en zijn klanten moeten gunnen!’’

Marieke van Dinther: “Het waren gezellige en vooral informatieve dagen. Ik heb nu beduidend meer inzicht in huidafwijkingen en wat te doen.”

Marieke van der Heijden : “Kennis en inzicht van de docenten is zeer actueel. Heel veel geleerd zelfs na veel jaren werkzaam te zijn in de branche. En zeker niet onbelangrijk: je netwerk aan collega’s wordt enorm vergroot. Een absolute aanvulling. TOP opleiding!

Rancy Tuijp: Een belevenis voor de rest van mijn leven! Ontzettend leerzaam, goed, leuk, speels en niet te langdradig uitgelegd. Een investering in mijzelf en tevens voor de klanten.

Melissa: “Het afgelopen jaar heb ik voor mijn salon de studiereis naar Curaçao mogen volgen. Tijdens deze onwijs leuke studiereis heb ik veel geleerd van de dermatologen die les gaven. Daarnaast heb ik veel leuke, nieuwe contacten opgedaan met vakgenoten en genoten van het heerlijke eiland! Het verblijf was top, buiten les krijgen was heerlijk en de sfeer was gezellig en relaxed. De ideale combinatie van kennis opdoen en ontspanning. Ook kregen we voldoende tijd om het eiland te verkennen en heb ik veel inspiratie gekregen van de studiegenoten die mee waren! Het welkomsdiner en de afscheidsbbq die Carla georganiseerd had, maakte deze studiereis compleet. Een ervaring om nooit te vergeten!”

Kim: “Voordat ik mijn eerste studiereis naar Curaçao boekte had ik mij er al een aantal jaren op “verheugd”. Ik wilde het zo graag een keer meemaken, maar er was steeds wel een reden om niet te gaan: kinderen te klein, te druk, geen oppas, salon te lang gesloten etc. Ondertussen ben ik 2 keer mee geweest en ik kan het iedereen aanraden.”

“In een prachtige, relaxte omgeving jouw kennis over de huid naar een hoger niveau tillen. Fijne docenten die op een prettige en begrijpelijke manier les geven. Ideeën uitwisselen met collega’s en ‘s avonds heerlijk onder de palmboom met de voeten in het zand genieten van de ondergaande zon. Dat zijn toch wel de krenten in de pap die we onszelf moeten gunnen!”

“Een prachtig eiland, kennis vergroten en gezelligheid met vele lieve collega’s uit het vak! Lieve Carla, Dermatologen én studiegenoten, bedankt voor deze onvergetelijke ervaring! Echt een aanrader!”

Zie hier de impressies van de studiereizen van de afgelopen jaren.

Vragen?
Klik hier…