Post HBO modules Dermatologie voor Huidtherapeuten

Inleiding
Het is van groot belang dat huidtherapeuten goed worden opgeleid voor hun werk als deskundig professional in samenwerking met huisartsen en dermatologen. De ontwikkelingen binnen het vakgebied van de dermatologie gaan heel snel. Het doel van deze modules is verdieping in kennis om als professional op de hoogte te zijn van de nieuwste inzichten en ontwikkelingen.

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN

Modules
1 Signaleren van huidkanker
2 Laser en cosmetische dermatologie
3 Acneïforme dermatosen, hidradenitis en pigmentstoornissen
4 Lymfoedeem, lipoedeem, veneuze pathologie en wondbehandeling

De lessen worden gegeven door dermatologen. Alle modules worden afgesloten met een digitaal examen. Als het examen voldoende is gemaakt ontvangt de student een digitaal certificaat.

Modules geaccrediteerd door: 
Stichting Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici StADAP (NvH)
– 16 accreditatie punten per module

MODULE SIGNALEREN VAN HUIDKANKER
Een goede kijk op plekjes en vlekjes

Huidkanker is de afgelopen decennia enorm toegenomen. Elke huidtherapeut ziet regelmatig patiënten met huidkanker of voorstadia daarvan.Vroegtijdige herkenning en behandeling leidt vaak tot genezing. Vooral het vroegtijdig herkennen van het melanoom kan levensreddend zijn. Het is dus van groot belang om de beginstadia van deze laesies goed te herkennen en te kunnen onderscheiden van de benigne vormen. Bij het herkennen van een verdachte plek of vlek is het belangrijk om door te verwijzen naar de arts.

In deze module komen de diverse benigne en maligne ‘plekjes en vlekjes’ en hun risicofactoren aan bod. We gaan in op de vraagstelling ten behoeve van de anamnese. Ook de lastmeter zal aan de orde komen als een instrument dat inzicht geeft in de last die de patiënt ervaart. Het maken van goede foto’s is een belangrijk onderdeel bij het volgen van het verloop van ‘plekjes en vlekjes’. In deze module komt dit onderdeel ook aan de orde.

MODULE LASER EN COSMETISCHE DERMATOLOGIE
Dermatologische medische technologie, de nieuwste inzichten

Lasertherapie en andere innovatieve technieken voor huidverbetering worden steeds meer toegepast om huidlaesies te behandelen. Wellicht doet u deze behandelingen al zelfstandig of wilt u deze meer gaan toepassen in uw praktijk.

In deze module gaan we in op de werking en behandelmogelijkheden van deze moderne medische apparatuur. Als huidtherapeut zult u ook regelmatig werken met cosmeceuticals. In deze module worden deze middelen en de nieuwste inzichten uitgebreid besproken en wordt ingegaan op de bijzonderheden met betrekking tot de droge en/of gevoelige huid. Uit wetenschappelijke studies blijkt dat injectables (botox en fillers) een significante verbetering van de huid kunnen geven als zij op de juiste manier worden toegediend. In deze module worden de nieuwste methodes besproken.

MODULE ACNEÏFORME DERMATOSEN, HIDRADENITIS EN PIGMENTSTOORNISSEN
Lever een professionele bijdrage aan de verbetering van de kwaliteit van leven

In uw praktijk ziet u als huidtherapeut regelmatig patiënten met acneïforme dermatosen, hidradenitis en pigmentstoornissen. In deze module worden de nieuwste richtlijnen van de NVDV besproken en discussiëren we over de diverse behandelingsmethodes.

We gaan in op de differentiaaldiagnoses zodat u deze steeds beter kunt herkennen in uw praktijk en daardoor de juiste behandeling kunt inzetten. Aan bod komen de nieuwste inzichten betreffende behandelingsmethodes en hun mogelijke bijwerkingen en zelf- managementadviezen. In deze module wordt er een patiënt uitgenodigd om de ervaringen te delen.

MODULE LYMFOEDEEM, LIPOEDEEM, VENEUZE PATHOLOGIE EN WONDBEHANDELING
Coach de patiënt naar meer zelfmanagement

Als huidtherapeut komt u regelmatig in contact met patiënten met diverse vormen van oedeem. Sterker nog: er zal nauwelijks een werkdag voorbij gaan zonder dat de diagnose oedeem wordt gesteld. Patiënten vragen u het hemd van het lijf en u wilt hen natuurlijk op professionele wijze antwoord geven. Maar: is uw kennis nog up to date? Bent u op de hoogte van de nieuwste NVDV-richtlijnen van lymf- en lipoedeem en veneuze pathologie? Hoe kunnen patiënten worden gemotiveerd tot zelfmanagement in relatie tot hun ziekteproces? Hoe ver gaat uw kennis over wonden en wondbehandeling?

In deze modules, die gegeven wordt volgens de laatste NVDV-richtlijnen gaan we in op de laatste ontwikkelingen. Er wordt ingegaan op de overige behandelingsmodaliteiten die er zijn. Tot slot wordt er een praktijkles wondbehandeling en ambulante compressietherapie gegeven, waarin als check-up gebruik wordt gemaakt van een drukmeter.

Cursisten aan het woord

Mandy over de Module Signaleren van huidkanker:
“Zeer leerzame training van hoog niveau. Gegeven door een zeer enthousiaste en kundige dermatoloog. Het huiswerk voor de bijeenkomst was pittig van stof, maar niet teveel. Ik ga zeker de andere trainingen volgen.”

Module Signaleren van huidkanker ook te volgen op Curaçao
Het is ook mogelijk om de module Signaleren van huidkanker te volgen op Curaçao! Meer informatie over deze studiereis vindt u op deze pagina.

Artikel over modules voor huidtherapeuten in tijdschrift NTVH
In april heeft Marie Anne Lassing een artikel geschreven over onze opleidingen, met name over de Post HBO modules dermatologie voor huidtherapeuten.

“Eind vorig jaar werd gestart met een serie van drie modules, namelijk de Module Signalering van Huidkanker, de Module Laser- en Cosmetische Dermatologie en de Module Acneïforme Dermatosen, Hidradenitis en Pigmentstoornissen. Huidtherapeute Mandy Gelderblom, van huidtherapie Gelderblom, van Huidtherapie Gelderblom Vlaardingen, nam deel aan de Module Signalering van Huidkanker en gaf na afloop de volgende feedback: ‘Zeer leerzame training van hoog niveau. Gegeven door een zeer enthousiaste en kundige dermatoloog. Het huiswerk voor de bijeenkomst was pittig, maar niet teveel. Ik ga zeker de andere modules volgen.”

Lees het hele artikel hier.

Toetsing
Alle modules worden afgesloten met een digitaal examen.
Als het examen voldoende is gemaakt ontvangt de student een digitaal certificaat.

Data
Locatie: Nieuwegein google-maps-icon-xsmall
Lestijden: 9.30 – 16.30 uur

Post HBO Module:  Acneïforme dermatosen, hidradenitis en pigmentstoornissen:
– Vrijdag 12 juni 2020 

Post HBO Module: Laser en cosmetische dermatologie:
– Woensdag 2 september 2020

Post HBO Module:  Signaleren van huidkanker:
– Donderdag 24 september 2020

Post HBO Module: Lymfoedeem, lipoedeem, veneuze pathologie en wondbehandeling:
– Donderdag 10 december 2020

Locatie: Curaçao
Post HBO Module:  Signaleren van huidkanker: 21 januari 2021

Meer weten over de studiereis naar Curaçao en andere opleidingen die je kunt volgen in Curaçao? Klik hier!

Kosten
De deelnamekosten bedragen per module € 325,- btw-vrij, inclusief onderwijsmateriaal, koffie, thee en lunch. Bij deelnamen aan de studiereis bedragen de deelnamenkosten per module €395,- btw- vrij.

Vragen?
Klik hier…

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN