Module lymfoedeem, lipoedeem, veneuze pathologie en wondbehandeling

Inleiding
Het is van groot belang dat fysiotherapeuten goed worden opgeleid voor hun werk als deskundig professional in samenwerking met huisartsen en dermatologen. De ontwikkelingen binnen het vakgebied van de dermatologie gaan heel snel. Het doel van deze modules is verdieping in kennis om als professional op de hoogte te zijn van de nieuwste inzichten en ontwikkelingen.

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN

MODULE LYMFOEDEEM, LIPOEDEEM, VENEUZE PATHOLOGIE EN WONDBEHANDELING
Coach de patiënt naar meer zelfmanagement

Als fysiotherapeut komt u regelmatig in contact met patiënten met diverse vormen van oedeem. Patiënten vragen u het hemd van het lijf en u wilt hen natuurlijk op professionele wijze antwoord geven. Maar: is uw kennis nog up to date? Bent u op de hoogte van de nieuwste NVDV-richtlijnen van lymf- en lipoedeem en veneuze pathologie? Hoe kunnen patiënten worden gemotiveerd tot zelfmanagement in relatie tot hun ziekteproces? Hoe ver gaat uw kennis over wonden en wondbehandeling?

In deze module, die gegeven wordt volgens de laatste NVDV-richtlijnen gaan we in op de laatste ontwikkelingen. Er wordt ingegaan op de overige behandelingsmodaliteiten die er zijn. Tot slot wordt er een praktijkles wondbehandeling en ambulante compressietherapie gegeven, waarin als check-up gebruik wordt gemaakt van een drukmeter.

De module wordt afgesloten met een digitaal examen. Als het examen voldoende is gemaakt ontvangt de student een bewijs van deelname.

Cursisten aan het woord

“Zeer leerzame training van hoog niveau. Gegeven door een zeer enthousiaste en kundige dermatoloog. Het huiswerk voor de bijeenkomst was pittig van stof, maar niet teveel. Ik ga zeker de andere trainingen volgen.”

Accreditatie
Oedeemfysiotherapie: 6 punten

Toetsing
De module wordt afgesloten met een digitaal examen.
Als het examen voldoende is gemaakt ontvangt de student een bewijs van deelname.

Data
– Dinsdag 3 juni 2025

Locatie: Nieuwegein google-maps-icon-xsmall
Lestijden: 9.30 – 16.30 uur

Kosten
De deelnamekosten bedragen per module € 325,- btw-vrij, inclusief onderwijsmateriaal, koffie, thee en lunch. 

Vragen?
Klik hier…

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN