Kennissessie diabetische voet, microbioom en huidziekten

Inleiding
Op basis van wetenschappelijk onderzoek en ‘voortschrijdend inzicht’ zijn er veranderde inzichten en nieuwe feiten over de diabetische voet te melden. In het eerste deel van deze cursus zal Margreet van Putten, arts/onderzoeker u bijpraten over alle vernieuwende inzichten, maar zij zal ook uw kennis opfrissen. De nieuwe inzichten komen uit internationale en nationale richtlijnen, onderzoeken van wetenschappers én uit uw eigen werkveld. Ervaringen van u doen er zeker toe en de casuïstiek die besproken wordt, komt voort uit vragen en casus van u en uw collegae.

De onderwerpen die besproken zullen worden zijn naast een update uit de nieuwste richtlijnen, neuropathie en de complicaties daarvan, inclusief valpreventie. Ook perifeer arterieel vaatlijden, micro-angiopathie en wat doet dat met de huid van een persoon met diabetes en hoe u dit herkent, zullen onderwerp van discussie zijn. De afsluitende casuïstiek richt zich op uw dagelijkse praktijk en hoe u redeneert over datgene wat u ziet en behandelt aan de voeten van uw cliënten met diabetes. Daarna zal Dr. J. Toonstra, dermatoloog, de onderdelen huidafwijkingen bij diabetes en huidmicrobioom, droge huid en nagelproblemen bij diabetes behandelen.

De dag begint om 10.00 uur en zal om 16.00 uur worden afgesloten.

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN

Programma
– Update diabetische voet
– Bespreken van alle facetten van neuropathie (sensibele neuropathie, motorische neuropathie, autonome neuropathie en charcotvoet)
– De gevolgen van perifeer arterieel vaatlijden (PAV) voor huid en nagels
– Casuïstiek bespreking
– Huidafwijkingen bij diabetes
– Huidmicrobioom, droge huid en nagelproblemen bij diabetes

Ervaring cursisten
De vorige kennissessie diabetische voet is door onze cursisten beoordeeld met het gemiddelde van een 8,6!
– “Ik vond de cursus zeer leerzaam met erg goede docenten. Mijn kennis is weer behoorlijk opgefrist.”

Doelgroep
Verpleegkundigen, doktersassistenten, (medisch) pedicuren, podotherapeuten en andere professionals die meer willen weten over de diabetische voet, microbioom en huidziekten

Accreditatie
Procert – Kwaliteits Register voor Pedicures (KRP) domein voetzorg geeft 6 punten voor deze opleiding. Voor huidtherapeuten en podotherapeuten zijn de studiebelastingsuren (SBU) 5. Binnen 6 weken na de lesdag ontvangt u een digitaal bewijs van deelname.

Duur en locatie
De kennissessie wordt aangeboden in Nieuwegein en duurt 1 dag. 

Data
Nieuwegein google-maps-icon-xsmall:
– 10 februari 2021
– 16 september 2021

Kosten
De kosten voor deze bijeenkomst bedragen €165,- btw-vrij, inclusief catering. Afhankelijk van uw situatie, kan de training fiscaal aftrekbaar zijn.

Vragen?
Klik hier…

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN