Kennissessie diabetische voet, microbioom en huidziekten

Inleiding

Meer dan de helft van de patiënten met diabetes ontwikkelt huidafwijkingen. Deze zijn als volgt in te delen: diabetische vaatafwijkingen, huidinfecties bij diabetes, complicaties van de behandelingen en overige huidaandoeningen die in een verhoogde frequentie bij diabetes voorkomen. Al deze huidafwijkingen zullen aan de hand van veel afbeeldingen de revue passeren.

Het microbioom van de huid is de nieuwe naam voor alle bacteriën, schimmels, gisten , mijten en virussen samen op de huid. De laatste tien jaar wordt veel onderzoek naar het microbioom gedaan, hoe deze is verstoord bij verschillende aandoeningen en wat er eventueel aan gedaan kan worden. In de voordracht wordt daarop ingegaan en ook verteld wat het betekent voor verschillende bekende huidaandoeningen, inclusief diabetes.

Bij diabetes is vaak sprake van een droge huid en een gestoorde huidbarrière. Hoe deze droge huid ontstaat en wat er aan gedaan kan worden komt in de presentatie uitgebreid naar voren.

Tevens wordt er ingegaan op nagelafwijkingen bij diabetes en de mogelijke gevolgen voor de patiënt. het middagprogramma zal bestaan uit de casuïstiekbespreking waarbij u actuele tips en tricks krijgt voor de wondbehandeling. Na deze dag heeft u veel nieuwe kennis die u direct in de praktijk kunt toepassen.  

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN

Programma
–  Huidmicrobioom, droge huid en huid barrière 
–  Huid- en nagelafwijkingen bij diabetes
– Wondbehandeling bij de diabetische voet
– Casuïstiek bespreking

Doelgroep
Verpleegkundigen, doktersassistenten, (medisch) pedicuren, podotherapeuten en andere professionals die meer willen weten over de diabetische voet, microbioom en huidziekten

Accreditatie
De kennissessie is met 7 punten geaccrediteerd door het Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V. 

De kennissessie is met 7 punten geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister voor Pedicures (KRP) Voetzorg specialistisch.

De kennissessie is met 7 punten geaccrediteerd door Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici (ADAP).

Duur en locatie
De kennissessie wordt aangeboden in Nieuwegein en duurt 1 dag. 

Data
Nieuwegein google-maps-icon-xsmall:
– Maandag 4 maart 2024
– Maandag 25 november 2024

Kosten
De kosten voor deze bijeenkomst bedragen € 225,- btw-vrij. Afhankelijk van uw situatie, kan de training fiscaal aftrekbaar zijn.

Cursisten aan het woord
De vorige kennissessie diabetische voet is door onze cursisten beoordeeld met het gemiddelde van een 8.6!

Cursist: “Ik vond de cursus zeer leerzaam met erg goede docenten. Mijn kennis is weer behoorlijke opgefrist.”

Vragen?
Klik hier…

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN