Vaardigheidstraining in de diagnostiek van voetschimmel en nagelmycose

upWilt u uw vaardigheden als voetspecialist vergroten? Wilt u uw kennis binnen uw vakgebied verbreden? Kortom: wilt u zich onderscheiden in de branche? De vaardigheidstraining in de diagnostiek van voetschimmel en nagelmycose van U-Consultancy helpt u de kwaliteit van de voetzorg te verbeteren. Met behulp van microscopisch onderzoek leert u schimmelinfecties en nagelmycose (onychomycose) te herkennen en te kunnen onderscheiden van wat er op lijkt. Het zelf kunnen afnemen van onderzoeksmateriaal en het maken van KOH preparaten kan van toegevoegde waarde zijn in de dagelijkse voetpraktijk.

Tijdens het praktijkonderwijs wordt gewerkt op cliënten (modellen), het is dus mogelijk om een cliënt mee te nemen. Ook is het mogelijk om casussen in te dienen, deze zullen tijdens de lesdag besproken worden door de dermatoloog.

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN

Ervaringen van cursisten
Melanie Plasmeijer: “Mijn complimenten voor de algehele verzorging van de dag, die was super goed, mede voor de modellen, kunnen vele opleidingsinstituten een voorbeeld aan nemen”
Jolanda Klapwijk: “Zeer leerzame training. De herkenning van schimmel is een stuk duidelijker geworden. Hierdoor kan ik mijn cliënten een beter advies geven.”
Ellen Lindhout: “Heldere informatie, goed bruikbaar in de praktijk. Zeer leerzaam”
Ronald Smit: “Erg leerzaam, heeft mij erg geïnspireerd om nog gerichter en met veel passie het onderwerp schimmelnagel aan te pakken!”
Maxim: “Eindelijk een leerzame dag waarbij theorie en praktijk goed op elkaar zijn afgestemd.”
Ellen: “Door zelf te kunnen testen, krijg ik veel beter beeld en kan ik de mensen eindelijk adviseren over wel of geen schimmelbehandeling”.
Netta: “Interessant en toch ook leerzaam. Veel geleerd, ook over het omgaan met KOH-preparaten.”
Dina: “Zeer interessante en leerzame training. Ook de bespreking van de anti-schimmelproducten was zeer verhelderend.”

Doelgroep
Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor pedicures, podotherapeuten, podologen, andere voetspecialisten en huidtherapeuten, die zich verder willen ontwikkelen in specifieke vaardigheden binnen hun vakgebied. De training is ook geschikt voor doktersassistenten die bij U-Consultancy de basis- en vervolgopleiding polikliniek dermatologie hebben gevolgd. Daarnaast zijn ook praktijkondersteuners die de opleiding dermatologie voor doktersassistenten & praktijkondersteuners huisartsenpraktijk hebben gevolgd van harte welkom. Ook andere specialisten met een brede interesse voor huidproblemen zoals schoonheidsspecialisten, kunnen zich aanmelden voor deze praktijkgerichte training.

Accreditatie
Domein: Voetzorg
Accreditatie: KRP domein voetzorg 6 accreditatiepunten.
StADAP (NVH en NVvP) : 10 accreditatiepunten.

Doel en opzet
Gestructureerd volgens de nieuwste richtlijnen voorlichting kunnen geven over veel voorkomende voetschimmels en nagelmycose binnen de voetpraktijk. Het herkennen van voetschimmel en nagelmycose en onderscheid kunnen maken tussen diverse niet besmettelijke huidziekten zoals psoriasis of een eczeem. Het zelfstandig uitvoeren en afnemen van onderzoeksmateriaal bij cliënten, het maken en beoordelen van KOH preparaten (onder supervisie van de dermatoloog). Het opstellen van een behandelplan.

Deze vaardigheidstraining kenmerkt zich door de praktijkgerichtheid en de praktische aanpak. De dagtraining is uitdagend en vernieuwend en u oefent concreet aan de hand van eigen ingestuurde casuïstieken. U leert de basisvaardigheden van het werken met een microscoop en de diverse onderdelen van een microscoop worden besproken. De mogelijkheid bestaat dat u voor het praktijk deel een eigen cliënt mee kan nemen.

Inhoud
– Differentiaal diagnostiek van voetschimmels en onychomycose.
Een voetschimmel of ‘zwemmerseczeem’ is een veel voorkomende aandoening. De juiste diagnose kan het beste worden gesteld door het aantonen van de schimmel(s) onder de microscoop. Ook kunnen de nagels van de tenen zijn aangedaan, de zogenaamde ‘schimmelnagels’. Het is hierbij essentieel de voetschimmel en nagelmycose te herkennen en onderscheid te kunnen maken tussen diverse niet besmettelijke huidziekten zoals psoriasis of een eczeem.

– Oude en nieuwe behandelingsmogelijkheden van voetschimmels en onychomycose.
Voetschimmels kunnen plaatselijk worden behandeld met een crème of zalf, waarin een schimmeldodend of groeiremmend middel is verwerkt. Voor de genezing van nagelinfecties schiet deze behandeling over het algemeen tekort. Bij ernstige of hardnekkige gevallen zal een systemische behandeling worden toegepast met speciale pillen. Over het algemeen is inwendige behandeling met pillen naast verwijdering van het zieke nageldeel noodzakelijk.

– Casuïstiek bespreking aan de hand van eigen ingestuurde casuïstieken.
Binnen de groep zullen verschillende casussen besproken worden met behulp van de methodiek ‘casuïstiekbespreking’. Leerdoelen zijn hierbij: reflectie op het eigen handelen, leren van elkaar en implementeren van het geleerde in de praktijk.

– Praktijkkliniek met cliënten: huid- en nagelanalyse, afnemen van huid en nagelpreparaat en microscopisch onderzoek (maken KOH-preparaat), geven van adviezen aan de cliënt. Er wordt gewerkt in verschillende praktijkruimtes op de polikliniek dermatologie van het ziekenhuis waar de training wordt gegeven.

Duur en locatie
De vaardigheidstraining wordt aangeboden in Nieuwegein en duurt 1 dag. Lesdagen zijn van 09.30 tot 17.00 uur, mits anders vermeld.

Data 2018
Nieuwegeingoogle-maps-icon-xsmall: Woensdag 18 maart 2020

Nieuwegeingoogle-maps-icon-xsmall: Woensdag 11 november 2020

Kosten
De kosten voor de vaardigheidstraining diagnostiek van voetschimmel en nagelmycose bedragen € 275,- btw-vrij. Voor koffie, thee en de lunch wordt gezorgd. De training duurt van 09.30 – 16:30 uur. De opleidingsmap wordt van te voren opgestuurd, zodat u zich goed kunt voorbereiden.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar omdat we in kleine groepen werken.

Praktische microscooptraining
Speciaal voor cursisten die de vaardigheidstraining in de diagnostiek van voetschimmel en nagelmycose hebben gevolgd en nog meer willen leren over het gebruik van de microscoop biedt U-Consultancy nu een praktische microscooptraining aan. Tijdens deze training leert u hoe u moet werken met een microscoop. Dit in een kleine groep onder nauwe supervisie van een dermatoloog. Meer informatie over deze praktische microscooptraining vindt u hier.

Vragen?
Klik hier…

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN