Complexe Technische Vaardigheden polikliniek dermatologie

Inhoud
In deze training worden de volgende 16 vaardigheden getraind, waaronder ook een aantal voorbehouden  en risicovolle handelingen. 

Voorbehouden handelingen zijn handelingen die specifiek in de Wet Big worden genoemd en door individuele beroepsbeoefenaren mogen worden verricht Via een uitvoeringsverzoek mag een verpleegkundige of een doktersassistente deze handeling ook uitvoeren. Voorbehouden handelingen zijn een onderdeel van de voorbehouden handelingen. De 14 voorbehouden handelingen zijn terug te vinden op de website van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/voorbehouden-handelingen/regels-rondom-voorbehouden-handelingen.

Risicovolle handelingen zijn handelingen die in de uitvoering risico’s voor de patiënt met zich mee kunnen brengen. Voor het uitvoeren van risicovolle handelingen is eveneens een bekwaamheidsverklaring verplicht.

Module 15
– Zalftherapie en verbindtechnieken (wet wrap-techniek) 
– Allergietesten/Skin Prick Test *
– Intracutane-, subcutane-, intramusculaire injecties *
– Begeleiden patiënt met biologicals

Module 16
– Lichttherapie **
– Photo Dynamische Therapie **
– Afnemen preparaten en kweken 
– Jodium-zetmeeltest 

Module 17
– Assisteren bij dermatologische ingrepen 
– Elektrocoagulatie * en cryocoagulatie *
– Afnemen van huidbiopten (verdoven en hechten) *
– Wratten therapie *

Module 18
– Enkel/armindex
– Zwachteltechnieken **
– Pneumatische compressie
– Wondbehandeling/debridement**

*   = voorbehouden handeling
** = risicovolle handeling

Klik hier voor meer informatie over voorbehouden en risicovolle handelingen. 

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN

Deze opleiding kan ook incompany worden gegeven binnen uw eigen instelling. Deze ziekenhuizen hebben deze training incompany gevolgd.

Deze training richt zich op technische vaardigheden die doktersassistenten/verpleegkundigen op de polikliniek dermatologie veelvuldig toepassen. De trainingsmethode bestaat uit de volgende stappen: theoretisch kader, demonstratie docent ondersteund door online filmmateriaal, zelf oefenen en toetsing door dermatoloog.

Alles wordt ondersteund met duidelijke instructiefilms. Er wordt gebruik gemaakt van de actuele CBO-richtlijnen en de NHG-standaarden en de opleiding voldoet aan de NIAZ-richtlijnen.

In deze video ziet u een impressie van een praktische vaardigheid.

Wat leer je?
Het doel van de training is zelfstandig de vaardigheden te kunnen toepassen volgens richtlijnen en hierbij relevante voorlichting te kunnen geven aan patiënten in de polikliniek dermatologie.

Toetsing
De vaardigheden worden in een skillslab situatie getoetst aan de hand van een KKB (Korte Klinische Beoordeling) met handelingscriterialijst en afgetekend door dermatoloog.

Diploma
Alle vaardigheden (1 t/m 16) moeten voldoende beoordeeld zijn om in aanmerking te komen voor het diploma Gespecialiseerd Doktersassistent Dermatologie. Het diploma wordt ondertekend namens de onderwijscommissie.

speld

Speld
Na het behalen van de basis- en vervolgopleiding en de training Complexe Technische Vaardigheden
ontvang je een speld met ‘Gespecialiseerd Assistent Dermatologie’.

Accreditatie
KABIZ – Doktersassistenten: 26 punten

Duur en locatie
Deze vaardigheidstraining wordt op verschillende locaties in Nederland aangeboden en duurt vier dagen. De lessen zijn van 09:30 tot 16:30.

Nieuwegein google-maps-icon-xsmall:
– 30 september, 14 oktober, 11 november en 9 december 2024


Kosten
De deelnamekosten bedragen voor de vaardigheidstraining modulen 1 t/m 4 € 1095,00 btw-vrij, inclusief onderwijsmateriaal, koffie, thee en lunch.

Voor wie?
De opleiding is bestemd voor doktersassistenten/verpleegkundigen werkzaam op Polikliniek Dermatologie. Een werkplek op de dermatologie is van belang daar er ook gewerkt wordt met praktijkopdrachten.

Toelatingseisen
Basis- en Vervolgopleiding Polikliniek Dermatologie zijn gevolgd en voldoende afgerond.

Hercertificering
Na het volgen van de complexe technische vaardigheden training kan een nascholing worden gevolgd om de vaardigheden op te frissen. Op dit moment wordt de nascholing alleen nog aangeboden als incompany training. Als u interesse heeft om deze nascholing aan te bieden als incompany training of om deze nascholing te volgen als individu, kunt u een  e-mail sturen naar info@uconsultancy.nl of contact opnemen via 030-6044170 voor meer informatie


Publicatie in NTvDV: Doktersassistenten en verpleegkundigen Reinier de Graaf Groep blijven up‐to‐date

Polikliniek dermatologie negen nieuwe gespecialiseerd doktersassistenten rijker!

Lees hier artikel over onze training Complexe Technische Vaardigheden uit het Nederlands Tijdschrift voor Dermatologie en Venereologie, mei 2013

Lees hier artikel over onze training Complexe Technische Vaardigheden uit het Nederlands Tijdschrift voor Dermatologie en Venereologie, november 2011

Lees hier een artikel over deze opleiding.

Ervaringen cursisten

– Rosanne: “Leuke training met interessante onderwerpen.”
– Sietske: “De training werd goed gegeven en was erg leerzaam.”


Vragen?
Klik hier…

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN