Cursisten aan het woord

 

Zij gingen je voor 


Mellisa Bak, Medisch Schoonheidspecialist Dermatologie®, Eigenaresse van SkinPlus in Rotterdam. (Winnares van de Beauty Awards 2018 en 2024).

”Ik weet nog goed toen ik klaar was met mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste. Ik had mijn diploma behaald!! Samen met een vriendin zaten we in de trein onderweg naar huis. 

We bespraken met elkaar dat we zo blij waren!!! Ook bespraken we onze onzekerheid; we voelden ons eigenlijk nog helemaal niet zo’n huidexpert.. Ik ging al snel aan de slag in de salon en ik bleef me ondertussen bijscholen. 

Na een aantal jaar ervaring en de vele cursussen/specialisaties die ik gevolgd had, over de huid, had ik nog steeds het gevoel dat ik mijn kennis over de huid moest verbreden om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Op de beurs kwam ik in aanraking met de opleiding tot medisch schoonheidsspecialiste. Het had direct mijn interesse!! Ik hoopte dat dit de verdieping zou zijn die ik zocht.

Ik ging van start met de basis opleiding en het vervolg. De dermatologen legde alles heel helder en duidelijk uit. Ook waren de cursussen heel goed verzorgd in een fijne ruimte, lekkere lunches en een niet te grote groep! Op dit moment ben ik bezig om de opleiding tot medisch schoonheidsspecialiste af te ronden.

De collega’s die ik heb leren kennen vind ik heel inspirerend, alle modules heel leerzaam en de kennis die ik tijdens de cursussen heb opgedaan hebben mij dat zelfverzekerde gevoel gegeven die ik al die tijd zocht.

Ik ben zekerder in het uitvoeren van een intake en huidanalyse, het adviseren aan mijn klanten, de ingrediënten in producten en het uitvoeren van verschillendd specialisaties. 

Ik heb in de opleiding tot Medisch schoonheidsspecialiste de kennis vergaard waar ik nog naar opzoek was! Heel erg bedankt! ”

 


Charlotte Jacobsen, eigenaresse Skin Beauty schoonheidssalon

Ik ben in maart 2018 afgestudeerd als Allround Schoonheidsspecialiste en volg vanaf september de opleiding tot Medisch Schoonheidsspecialiste Dermatologie® bij U-consultancy. Sinds januari dit jaar heb ik mijn eigen schoonheidssalon aan huis.

Hoe ik tot deze keuze ben gekomen?
Het begon allemaal bij de interesse die ik van jongs af aan al had voor uiterlijke verzorging. Uiterlijke verzorging was en heeft nog steeds een van mijn grootste interesses. Vroeger werkte ik het liefst met mijn handen en deze interesse is alleen maar toegenomen. Naast mijn grote interesse om als schoonheidsspecialiste te gaan werken heb ik een enorm groot doorzettingsvermogen en ben ik een perfectionist. Dit is onder andere tot uiting gekomen in mijn schoolperiode. Als ik iets doe, doe ik dat goed! Hier moet dan ook alles voor wijken.

Om mensen met een huidprobleem te helpen heb ik meer kennis nodig van
herkenning, beoordeling en een bredere vakkennis.  Wanneer ik mensen in mijn salon ontvang, probeer ik hen altijd te behandelen op de manier waarop ik zelf ook graag behandeld wil worden. De opleiding allround schoonheidsspecialiste dient als goede basis voor deze opleiding bij UConsultancy. U-consultancy is voor mij de perfecte aansluiting voor hetgeen waar ik naar opzoek was. Zij geven veel medische diepgang, maar juist gericht op de schoonheidsbranche. Dat maakt deze opleiding zo mooi en interessant. U-consultancy heeft voor mij een grote invloed gehad op het maken van keuzes rondom mijn beroep als schoonheidsspecialiste. Door hen sta ik was ik nu sta en voer ik mijn vak uit met veel meer kennis en plezier.


 

maaikeMaaike Jonkers, werkzaam als Haarstyliste bij Crusio Hairfashion te Roosendaal
“Door de opleiding Dermatologie voor Haarstylisten ben ik veel zekerder van mezelf geworden. Ik herken nu eerder huidaandoeningen en vind het prettig dat ik daarbij ook meer uitleg en eventuele adviezen kan geven. Ook heb ik geleerd hoe ik klanten op een professionele manier kan doorverwijzen en hoe je een huidaandoening kan omschrijven via het PROVOKE- schema. Het geeft mij een voldaan gevoel dat ik mijn klanten hiermee een extra service kan bieden.”


nicole van wijk Nicole van Wijk, werkzaam als polikliniekassistent op de poli dermatologie in Ziekenhuis Rijnland, locatie Alphen a/d Rijn
“Door het volgen van de opleiding Doktersassistent Polikliniek Dermatologie ben ik veel zekerder van mezelf geworden. Ik durf meer adviezen en voorlichting te geven. Als voorbeeld: een vrouw belde op met een klacht en ik kon hier direct antwoord op geven. Ik hoefde haar niet in de wacht te zetten om het aan een collega te vragen. Dit is prettiger voor de patiënt en efficiënter voor de polikliniek!”


foto voor websiteLiesbeth Bouwmans, eigenaresse van Schoonheidssalon Liesbeth Bouwmans te Velp
“Blijkbaar is bij mij goed doorgekomen hoe belangrijk de zonnebescherming is dat ik mijn zorg en bezorgdheid aan mijn cliënten heb weten over te brengen. Ik kwam tot de ontdekking dat ik in de twee weken die tussen de cursusdagen zaten tien keer mijn antizonnecrème factor 30 heb verkocht. Ik heb genoten van de basis- vervolgopleiding dermatologie voor schoonheidsspecialisten en ik heb geleerd om anders en nog beter naar de huid te kijken.”


pasfoto_sonja_op_maatSonja Vink, eigenaresse van Vink Voetverzorging te Gouda
“Als medisch pedicure kom je in je praktijk allerlei huid- en nagelaandoeningen tegen. Wat doe je ermee?? Moet je er iets mee?? Tijdens het volgen van de opleiding dermatologie voor pedicuren heb ik geleerd wat ik zelf kan doen en hoe ik op een professionele manier mijn cliënten kan doorverwijzen. Dat rode plekje op de huid wordt via het “PROVOKE” protocol nu serieus genomen door de huisartsen. En dat komt de behandeling ten goede.”


 Fettje Bajema, Fettje’s Beautysalon

Met veel enthousiasme heb ik de opleiding Elektrisch Ontharen bij U-Consultancy gevolgd.
Met deze specialisatie kun je op een doeltreffende manier ongewenste haargroei in het gelaat behandelen. Ik merk in mijn salon dat hier veel vraag naar is. Een groot voordeel van het hebben van deze specialisatie is dat je cliënten de kosten van de behandeling (-of een gedeelte hiervan) vergoed krijgen van hun zorgverzekeraar.

De theorie- en praktijklessen worden gegeven door Trees van Laar, een docent die haar vak verstaat. Op een geduldige en duidelijke manier brengt ze haar kennis over en stoomt ze je klaar voor het examen dat je aflegt bij het TCI (Stichting Toets Centrum Intereducatief).
Tijdens de praktijklessen oefen je op je eigen meegebrachte model. Oefenen is een ‘must’. Alleen op die manier krijg je handigheid en snelheid in wat je doet. Trees let op ieders kwaliteiten. Zo heeft ze mij uitgedaagd om met links te werken terwijl ik rechtshandig ben. Tot mijn grote verbazing is dit gelukt en vind ik dit een uitstekende manier van werken.
De laatste lesdag staat in het teken van het maken van een proefexamen. Zo kom je tijdens het echte examen niet voor onverwachtse verrassingen te staan.
Hoewel ik erg zenuwachtig was voor mijn officiële examen ben ik geslaagd met een 9! Iets waar ik heel trots op ben.

Wil jij je werk als schoonheidsspecialist naar een hoger niveau tillen, dan kan ik je de opleidingen van U-Consultancy van harte aanbevelen. Ik ga zeker door, ik ben nog lang niet uitgeleerd!

 


Reactie per e-mail van Ine Waarts, eigenaresse van Schoonheidssalon Ine te Elshout:

“Ik heb iets te melden: een vrouw van 86 -mijn oudste klant- heb ik in maart voor de eerste keer en in oktober voor de tweede keer doorgestuurd naar de huisarts met verdachte plekjes op haar gezicht. Ik schreef een begeleidende brief voor de huisarts volgens provoke. De eerste keer heeft de huisarts de plekjes behandeld. (ik kreeg via mevrouw een compliment van de huisarts over de brief). De tweede keer heeft de huisarts haar doorgestuurd naar de dermatoloog, deze heeft een biopt genomen. Nu moet 1 plek bestraald worden of behandeld worden met chemo, dit hoort ze begin januari. Mevrouw belde mij om mij te bedanken dat ik zo attent heb gehandeld.”

“Fijn dat ik de klanten op een goede manier kan doorsturen en dat het ook nog eens resultaat heeft!”


Reacties van Twitter:

tweet-brenda

tweet-eveline

tweet-gerdine