Cursisten aan het woord


maaikeMaaike Jonkers, werkzaam als Haarstyliste bij Crusio Hairfashion te Roosendaal
“Door de opleiding Dermatologie voor Haarstylisten ben ik veel zekerder van mezelf geworden. Ik herken nu eerder huidaandoeningen en vind het prettig dat ik daarbij ook meer uitleg en eventuele adviezen kan geven. Ook heb ik geleerd hoe ik klanten op een professionele manier kan doorverwijzen en hoe je een huidaandoening kan omschrijven via het PROVOKE- schema. Het geeft mij een voldaan gevoel dat ik mijn klanten hiermee een extra service kan bieden.”


nicole van wijk Nicole van Wijk, werkzaam als polikliniekassistent op de poli dermatologie in Ziekenhuis Rijnland, locatie Alphen a/d Rijn
“Door het volgen van de opleiding Doktersassistent Polikliniek Dermatologie ben ik veel zekerder van mezelf geworden. Ik durf meer adviezen en voorlichting te geven. Als voorbeeld: een vrouw belde op met een klacht en ik kon hier direct antwoord op geven. Ik hoefde haar niet in de wacht te zetten om het aan een collega te vragen. Dit is prettiger voor de patiënt en efficiënter voor de polikliniek!”


foto voor websiteLiesbeth Bouwmans, eigenaresse van Schoonheidssalon Liesbeth Bouwmans te Velp
“Blijkbaar is bij mij goed doorgekomen hoe belangrijk de zonnebescherming is dat ik mijn zorg en bezorgdheid aan mijn cliënten heb weten over te brengen. Ik kwam tot de ontdekking dat ik in de twee weken die tussen de cursusdagen zaten tien keer mijn antizonnecrème factor 30 heb verkocht. Ik heb genoten van de basis- vervolgopleiding dermatologie voor schoonheidsspecialisten en ik heb geleerd om anders en nog beter naar de huid te kijken.”


pasfoto_sonja_op_maatSonja Vink, eigenaresse van Vink Voetverzorging te Gouda
“Als medisch pedicure kom je in je praktijk allerlei huid- en nagelaandoeningen tegen. Wat doe je ermee?? Moet je er iets mee?? Tijdens het volgen van de opleiding dermatologie voor pedicuren heb ik geleerd wat ik zelf kan doen en hoe ik op een professionele manier mijn cliënten kan doorverwijzen. Dat rode plekje op de huid wordt via het “PROVOKE” protocol nu serieus genomen door de huisartsen. En dat komt de behandeling ten goede.”


cocky1Cocky Berrevoets, Virgo Kappersteam te Maassluis
“Ik heb altijd al de drive gehad om mijn klanten optimaal te adviseren op het gebied van haar-en hoofdhuidverzorging. Jarenlange interesse kon in 1 klap worden omgezet in kennis. Goed voorbereid ging ik naar de eerste trainingsdag, ik had gelijk het gevoel dat ik met meer zelfvertrouwen mijn klanten het juiste advies kon geven. Wat ik zelf kan doen, doe ik en wat naar een huisarts of dermatoloog moet, stuur ik door. Het leren benoemen van  hoofdhuid problemen, weten wat nu precies eczeem, psoriasis, plaques en paples zijn, de verschillen constateren. Ik hou van mooi gezond haar en daar hoort ook een goede conditie van de hoofdhuid bij. Ik zou het elke gespecialiseerde kapper aanraden te gaan volgen, het verrijkt je enorm wat je terug ziet in tevreden klanten!”


 Fettje Bajema, Fettje’s Beautysalon

Met veel enthousiasme heb ik de opleiding Elektrisch Ontharen bij U-Consultancy gevolgd.
Met deze specialisatie kun je op een doeltreffende manier ongewenste haargroei in het gelaat behandelen. Ik merk in mijn salon dat hier veel vraag naar is. Een groot voordeel van het hebben van deze specialisatie is dat je cliënten de kosten van de behandeling (-of een gedeelte hiervan) vergoed krijgen van hun zorgverzekeraar.

De theorie- en praktijklessen worden gegeven door Trees van Laar, een docent die haar vak verstaat. Op een geduldige en duidelijke manier brengt ze haar kennis over en stoomt ze je klaar voor het examen dat je aflegt bij het TCI (Stichting Toets Centrum Intereducatief).
Tijdens de praktijklessen oefen je op je eigen meegebrachte model. Oefenen is een ‘must’. Alleen op die manier krijg je handigheid en snelheid in wat je doet. Trees let op ieders kwaliteiten. Zo heeft ze mij uitgedaagd om met links te werken terwijl ik rechtshandig ben. Tot mijn grote verbazing is dit gelukt en vind ik dit een uitstekende manier van werken.
De laatste lesdag staat in het teken van het maken van een proefexamen. Zo kom je tijdens het echte examen niet voor onverwachtse verrassingen te staan.
Hoewel ik erg zenuwachtig was voor mijn officiële examen ben ik geslaagd met een 9! Iets waar ik heel trots op ben.

Wil jij je werk als schoonheidsspecialist naar een hoger niveau tillen, dan kan ik je de opleidingen van U-Consultancy van harte aanbevelen. Ik ga zeker door, ik ben nog lang niet uitgeleerd!

 


Reactie per e-mail van Ine Waarts, eigenaresse van Schoonheidssalon Ine te Elshout:

“Ik heb iets te melden: een vrouw van 86 -mijn oudste klant- heb ik in maart voor de eerste keer en in oktober voor de tweede keer doorgestuurd naar de huisarts met verdachte plekjes op haar gezicht. Ik schreef een begeleidende brief voor de huisarts volgens provoke. De eerste keer heeft de huisarts de plekjes behandeld. (ik kreeg via mevrouw een compliment van de huisarts over de brief). De tweede keer heeft de huisarts haar doorgestuurd naar de dermatoloog, deze heeft een biopt genomen. Nu moet 1 plek bestraald worden of behandeld worden met chemo, dit hoort ze begin januari. Mevrouw belde mij om mij te bedanken dat ik zo attent heb gehandeld.”

“Fijn dat ik de klanten op een goede manier kan doorsturen en dat het ook nog eens resultaat heeft!”


Reacties van Twitter:

tweet-brenda

tweet-eveline

tweet-gerdine