Incompanytraining

U-Consultancy heeft voor de volgende ziekenhuizen incompany-trainingen verzorgd:

 • Polikliniek de Blaak, Rotterdam, Rijswijk, Tilburg
 • Reinier de Graaf Groep, Delft en Voorburg
 • Spaarne Ziekenhuis, Hoofddorp
 • Ziekenhuis Bernhoven, Oss en Veghel
 • Medisch Centrum Haaglanden, Den Haag en Leidschendam
 • Diakonessenhuis, Zeist en Utrecht
 • Martini Ziekenhuis, Groningen
 • Rijnland Ziekenhuis, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn
 • Deventer ziekenhuis, Deventer
 • Wilhelmina ziekenhuis, Assen
 • Jeroen Bosch Ziekenhuis, Den Bosch
 • Langeland Huidkliniek, Zoetermeer
 • St. Anna Ziekenhuis, Gelderop
 • Ommelander Ziekenhuis Groep, Delfzijl
 • Catharina Ziekenhuis, Eindhoven

De kracht van een incompany-training is dat deze grotendeels gegeven kan worden door de eigen dermatologen. Hierdoor wordt de samenwerking tussen dermatologen en assistenten versterkt en weten de dermatologen precies wat de assistenten hebben aangeleerd.

We zijn nu veel meer een team en de assistenten voelen zich meer verantwoordelijk.
Pascalle van Diederen, dermatoloog Rijnland Ziekenhuis.

De incompany training heeft ons in korte tijd naar een hoger vakinhoudelijk level getild en versterkt bovendien onze teamgeest.”
Frank Kreuning, Zorgmanager & Marga van Spronsen, Unithoofd polikliniek dermatologie/orthopedie Medisch Centrum Haaglanden 

“Tot zover heb ik de samenwerking als prettig ervaren. We konden altijd snel en makkelijk contact met elkaar krijgen. Er werd snel actie ondernomen, indien een datum bijvoorbeeld niet kon. U-Consultancy pakte dit snel op en kwam met andere opties. Ik ben ervan overtuigd dat de cursisten er veel van geleerd hebben en kunnen toepassen op de polikliniek.”
Michelle Meulman, Teamleider poliklinieken snijdend, Ommelander Ziekenhuis Groningen

Hercertificering CTV
Afgelopen oktober heeft alweer de derde hercertificering Complexe Technische Vaardigheden plaatsgevonden in het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft. Uit de evaluatie blijkt dat de deelnemers een geslaagde dag hebben gehad, want de gemiddelde score was 8,1! Primair is deze training erop gericht om de in het verleden aangeleerde technische vaardigheden van doktersassistenten en verpleegkundigen te trainen en vaardig te houden en daarnaast de parate kennis opnieuw te toetsen. Op deze dag worden risicovolle en voorbehouden handelingen getoetst zoals verdoven, biopteren, hechten, uitvoeren van allergietesten, zwachtelen en het toepassen van lichttherapie.

Interesse?
Stuur een e-mail naar info@uconsultancy.nl of neem contact op via 030-6044170 voor meer informatie.

Reviews
Doktersassistenten polikliniek dermatologie van het Rijnland Ziekenhuis leren complexe technische vaardigheden.

Veertien doktersassistenten van de polikliniek dermatologie van het Rijnland Ziekenhuis (Leiderdorp/Alphen a/d Rijn) hebben op 27 november 2013 de training ‘Complexe technische vaardigheden’ met succes afgerond.

Tijdens de vierdaagse incompany training, georganiseerd door U-Consultancy, oefenden de doktersassistenten onder auspiciën van onze eigen dermatologen allerlei medisch technische handelingen. Met het doel de kwaliteit van de zorg naar een hoger niveau te tillen en de flexibiliteit op de polikliniek te vergroten. Want nu de doktersassistenten meer handelingen zelf kunnen verrichten (waaronder het afnemen van biopten, verdoven), kunnen zij de patiënt nog beter voorzien van informatie en kunnen de dermatologen meer tijd besteden aan patiënten met complexere aandoeningen.

In samenwerking met Carla van Uppelschoten en Pascale Diederen (dermatoloog) hebben we het programma toegespitst op onze eigen organisatie en is er ook door mensen uit het Rijnland Ziekenhuis meegewerkt aan de lesinvulling. De dermatologen hebben ieder een cursusdag voor hun rekening genomen qua voorbereiding en lesinvulling.
Het was heel leuk en leerzaam om deze training te organiseren en het geeft een heel goed gevoel dat onze medewerkers met veel plezier en goede inzet hebben deelgenomen aan deze training. Ook mijn complimenten aan Carla en haar medewerkers voor de goede organisatie en afwerking van de training.

Marja van Zwieten
Teamleider polikliniek dermatologie Rijnland Ziekenhuis