Incompany training

U-Consultancy organiseert naast haar algemene aanbod ook incompany trainingen. De kracht van deze incompany trainingen is dat ze binnen het eigen team gegeven worden: hierdoor wordt de samenwerking tussen dermatologen en assistenten versterkt en weten de dermatologen precies wat de assistenten hebben aangeleerd. Het is bovendien mogelijk om onze standaard opleidingen aan te passen aan de setting en specifieke vraag van een ziekenhuis. 

Interesse?
Stuur een e-mail naar info@uconsultancy.nl of neem contact op via 030-6044170 voor meer informatie.

Deze ziekenhuizen gingen u voor: 

 • Catharina Ziekenhuis, Eindhoven
 • Deventer ziekenhuis, Deventer
 • Diakonessenhuis, Zeist en Utrecht
 • Jeroen Bosch Ziekenhuis, Den Bosch
 • Langeland Huidkliniek, Zoetermeer
 • Martini Ziekenhuis, Groningen
 • Medisch Centrum Haaglanden, Den Haag en Leidschendam
 • Ommelander Ziekenhuis Groep, Delfzijl
 • Polikliniek de Blaak, Rotterdam, Rijswijk, Tilburg
 • Reinier de Graaf Groep, Delft en Voorburg
 • Rijnland Ziekenhuis, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn
 • Spaarne Ziekenhuis, Hoofddorp
 • St. Anna Ziekenhuis, Gelderop
 • Wilhelmina ziekenhuis, Assen
 • Ziekenhuis Bernhoven, Oss en Veghel
 • Erasmus MC
 • DC Klinieken
 • Treant Zorggroep
 • Erasmus MC
 • MeanderGroep
 • Envida 
 • Zuyderland Care

Cursist aan het woord

Pascalle Diederen (Dermatoloog Rijnland Ziekenhuis): “We zijn nu veel meer een team en de assistenten voelen zich meer verantwoordelijk.

Frank Kreuning (Zorgmanager) en Marga van Spronsen (Unithoofd polikliniek dermatologie/orthopedie Medisch Centrum Haaglanden): “De incompany training heeft ons in korte tijd naar een hoger vakinhoudelijk level getild en versterkt bovendien onze teamgeest.”

Michelle Meulman (Teamleider Ommelander Ziekenhuis Groningen): “Tot zover heb ik de samenwerking als prettig ervaren. We konden altijd snel en makkelijk contact met elkaar krijgen. Er werd snel actie ondernomen, indien een datum bijvoorbeeld niet kon. U-Consultancy pakte dit snel op en kwam met andere opties. Ik ben ervan overtuigd dat de cursisten er veel van geleerd hebben en kunnen toepassen op de polikliniek.”

Linda (doktersassistent LangeLand Huidkliniek): “Leuke en leerzame cursus met veel verdieping. Daarnaast goede docenten met volop interactie.”

Enisa (doktersassistent LangeLand Huidkliniek): “Leerzame cursus met fijne uitleg. Vriendelijke begeleiding, het was een gezellige cursusdag.”

 

Hercertificering CTV
Afgelopen oktober heeft alweer de derde hercertificering Complexe Technische Vaardigheden plaatsgevonden in het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft. Uit de evaluatie blijkt dat de deelnemers een geslaagde dag hebben gehad, want de gemiddelde score was 8,1! Primair is deze training erop gericht om de in het verleden aangeleerde technische vaardigheden van doktersassistenten en verpleegkundigen te trainen en vaardig te houden en daarnaast de parate kennis opnieuw te toetsen. Op deze dag worden risicovolle en voorbehouden handelingen getoetst zoals verdoven, biopteren, hechten, uitvoeren van allergietesten, zwachtelen en het toepassen van lichttherapie.

Veertien doktersassistenten van de polikliniek dermatologie van het Rijnland Ziekenhuis (Leiderdorp/Alphen a/d Rijn) hebben op 27 november 2013 de training ‘Complexe technische vaardigheden’ met succes afgerond.

Tijdens de vierdaagse incompany training, georganiseerd door U-Consultancy, oefenden de doktersassistenten onder auspiciën van onze eigen dermatologen allerlei medisch technische handelingen. Met het doel de kwaliteit van de zorg naar een hoger niveau te tillen en de flexibiliteit op de polikliniek te vergroten. Want nu de doktersassistenten meer handelingen zelf kunnen verrichten (waaronder het afnemen van biopten, verdoven), kunnen zij de patiënt nog beter voorzien van informatie en kunnen de dermatologen meer tijd besteden aan patiënten met complexere aandoeningen.

In samenwerking met Carla van Uppelschoten en Pascale Diederen (dermatoloog) hebben we het programma toegespitst op onze eigen organisatie en is er ook door mensen uit het Rijnland Ziekenhuis meegewerkt aan de lesinvulling. De dermatologen hebben ieder een cursusdag voor hun rekening genomen qua voorbereiding en lesinvulling.
Het was heel leuk en leerzaam om deze training te organiseren en het geeft een heel goed gevoel dat onze medewerkers met veel plezier en goede inzet hebben deelgenomen aan deze training. Ook mijn complimenten aan Carla en haar medewerkers voor de goede organisatie en afwerking van de training.

Marja van Zwieten
Teamleider polikliniek dermatologie Rijnland Ziekenhuis


🎓 Diploma-uitreiking van de pilot wondopleiding!

We zijn ontzettend trots op onze collega’s die onlangs in mei met succes de pilot-opleiding ‘praktijkgerichte wondopleiding’ hebben afgerond. Deze geaccrediteerde wondopleiding is bedoeld voor verzorgenden IG en verpleegkundigen die zich meer willen verdiepen in wondzorg en werd mogelijk gemaakt door MeanderGroep, Envida en Zuyderland Care, in samenwerking met U-Consultancy.

In totaal namen 21 deelnemers deel vanuit de drie samenwerkende organisaties. Na afronding van de opleiding mogen zij zich wondaandachtsvelder noemen.

Deze opleiding is een waardevolle samenwerking tussen de drie Zuid-Limburgse zorgorganisaties, met als doel om kwalitatieve wondzorg in de regio aan te kunnen bieden. Het streven is om gelijkwaardige kennis en expertise op het gebied van wondzorg gezamenlijk uit te dragen.  De 10 leerbijeenkomsten werden verzorgd door de verpleegkundig specialisten vanuit de drie organisaties.

Op dit moment wordt de pilot geëvalueerd en aanpassingen aangebracht. Hierdoor wordt deze wondopleiding nog beter afgestemd op de actualiteiten binnen de regio. In het najaar wordt deze opleing weer opnieuw aangeboden.

Gefeliciteerd aan alle geslaagden! Op donderdag 15 juni 2023 mochten zij feestelijk het diploma ontvangen in Auberge de Rousch. Samen zullen we blijven bouwen aan de kwaliteit van wondzorg en streven naar de best mogelijke wondbehandeling voor onze klanten