Voeding

Wat is gezonde voeding en welke praktische adviezen kunt u geven in uw praktijk?

Wilt u graag uw cliënten kunnen adviseren over een gezonde levensstijl? Dan is deze specialisatie een echte toevoeging voor uw praktijk. Indien u in uw praktijk vragen krijgt over voeding, is belangrijk dat u als professional weet wat een gezond voedingspatroon inhoudt. Het accent in deze opleiding zal liggen op gezonde voeding en de adviezen die u aan de cliënt kunt geven. Zo wordt de invloed van voeding op o.a. acne, rosacea, psoriasis en eczeem besproken vanuit een wetenschappelijke onderbouwing. Tevens wordt het effect van voedingsdeficiënties op de huid besproken. Uw cliënten lezen van alles op internet over dit onderwerp, maar wat is nu wetenschappelijk bewezen en wat niet?

In deze specialisatiecursus leert u over de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied en praktische, wetenschappelijk bewezen tips die u kunt toepassen in uw salon.

Bij deze specialisatie worden de volgende punten behandeld:

Voeding:

  • Relatie voeding en de huid
  • Wat is (goede)voeding?
  • Uitleg voedingsstoffen: opbouw & functie
  • Mineralen en vitaminen, welke producten
  • Uitleg spijsverteringskanaal: De weg van mond tot ……

Lichaam:

  • Wat is een gezond gewicht?
  • Wat is energie?
  • Energiebehoefte: basaal stofwisseling + actiestofwisseling
  • Energieverdeling
  • Betekenis BMI, verschillen mannen en vrouwen
  • Overgewicht: invloeden en gevolgen
  • Diëten of niet?
  • Eetstoornissen, welke en hoe te herkennen

Feiten of fabels?

  • Veel water drinken helpt bij het afvallen?
  • Is voor een mooie huid het innemen van supplementen noodzakelijk?

Doelgroep
Voor iedereen die in de praktijk vragen krijgt met betrekking tot voeding en gezondheid.

Prijs
€ 495,- btw-vrij, inclusief onderwijsmateriaal, koffie, thee en lunch. 

Duur en locatie
De opleiding wordt aangeboden in Nieuwegein google-maps-icon-xsmall en duurt twee dagen. Lesdagen zijn van 09.30 tot 16.30 uur, mits anders vermeld.

Data
– Maandag 8 en dinsdag 9 maart 2021

Vragen?
Klik hier…

KLIK HIER OM IN TE SCHRIJVEN