Dermatologie voor masseurs en massagetherapeuten

Welke rol kunt u als masseur/massagetherapeut spelen bij het signaleren van huidkanker en andere huidaandoeningen? Als massagetherapeut komt u dagelijks in aanraking met de huid en daarom is het belangrijk dat u beschikt over een goede kennis van de huid. Deze opleiding dermatologie heeft als doel om uw kennis en vaardigheden over huidaandoeningen significant uit te breiden.

Huidkanker, onrustige moedervlekken of voorstadia van huidkanker komen veel voor en uw rol in de signalering hiervan kan van groot belang zijn. Huidkanker kan zich ontwikkelen op de meest onzichtbare plekken die cliënten zelf nauwelijks kunnen controleren. Enkele voorbeelden zijn de schouders, rug en hoofdhuid; allemaal plekken die u als masseur/massagetherapeut goed kan observeren.


Het signaleren en herkennen van verdachte plekjes is een belangrijk onderdeel van deze cursus.


Om te weten of iets kwaadaardig is of kan worden is ook kennis nodig van goedaardige plekjes. De meest voorkomende worden dan ook besproken. Daarnaast is het van belang te weten of een bepaalde huidaandoening besmettelijk is of niet. Diverse infecties op het lichaam veroorzaakt door bacteriën, virussen en schimmels, worden besproken. Ten slotte wordt ook aandacht gegeven aan psoriasis en eczeem, twee veel voorkomende huidaandoeningen in de dagelijkse praktijk. Deze opleiding helpt u om tijdig huidafwijkingen te constateren en indien nodig op tijd door te verwijzen naar de huisarts. De lessen worden gegeven door dermatologen.

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN

Doel van de opleiding
Uw kennis en inzicht vergroten op het gebied van dermatologische aandoeningen om relevante voorlichting te kunnen geven aan cliënten.

Doelgroep
Masseurs en Massagetherapeuten

Duur opleiding
1 lesdag (09:30 – 16:30)

Groepsgrootte
De opleiding wordt gegeven in kleine groepen wat de kwaliteit en persoonlijke aandacht waarborgt.

Locatie
De opleidingslocatie ligt centraal in Nederland en is ook goed met openbaar vervoer te bereiken.
Nieuwegein

Data
– datum nog niet bekend

Studiebelasting
Voorbereidingstijd thuis (doorlezen van de module) 4 uur.

Contacturen (onder begeleiding van de dermatoloog): 7 uur

Bewijs van deelname
Na afloop van de opleiding ontvangt u een digitaal bewijs van deelname.

Kosten
De deelnamekosten voor deze opleiding bedragen € 295,- btw-vrij, inclusief onderwijsmateriaal en koffie, thee en lunch.