Ervaringen van Medisch Schoonheidsspecialisten

De ervaring van Nina Più:

Mijn vak naar een hoger level tillen? Dat is wat ik graag wilde!

Meer betekenen voor cliënten zodat enkel de beste behandeling wordt uitgevoerd met het bijbehorende resultaat wordt behaald. Maar ook meer kennis over de huid, huidoneffenheden of oplossingen voor huidproblemen.

Bij U-Consultancy ben ik begonnen aan de basis- en vervolgopleiding Dermatologie voor Schoonheidsspecialisten. Deze opleidingen voldeden aan de verwachting wat betreft meer kennis over de huid. De lessen gegeven door ervaren dermatologen brachten mij meer informatie en kennis van de huid.

Om deze reden wilde ik dan ook dolgraag beginnen aan het traject tot Medisch Schoonheidsspecialiste. Mijn planning was om het traject in korte termijn te behalen. Vorige maand zijn de laatste uitslagen binnengekomen en mag ik mij met trots Medisch Schoonheidsspecialiste Dermatologie noemen. 

Het traject tot Medisch Schoonheidsspecialiste Dermatologie ben ik met veel enthousiasme en plezier gestart. Elke les ging gepaard met nieuwe informatie, nieuwe ideeën en veel energie. Naast kennis van de huid en het opvolgen van medische richtlijnen, groei je in de praktijk ontzettend. Elke opgedane kennis heb ik direct toegepast in mijn praktijk. Cliënten die net zo enthousiast worden van een nieuwe behandeling of met vragen komen over de huid of een plek waarover ze twijfelen. Ik sta graag voor ze klaar met eerlijk en goed advies. Een opleiding van hoge kwaliteit, geeft zekerheid over je kennis en kunde.

Mijn persoonlijke groei en groei van de praktijk hebben stappen in de goede richting gemaakt tijdens mijn traject en kijken uit naar de toekomst!

De keuze van de opleiding sluit aan bij mijn beeld van cosmetisch-medische zorg van de huid, welke ik met passie en liefde uitvoer. Ik ben nog niet uitgeleerd, maar zeker wel op weg in de juiste richting als Medisch Schoonheidsspecialiste Dermatologie!

Liefs, Nina Più

Più Bella Schoonheidsinstituut

Nina Più
Medisch Schoonheidsspecialist

De ervaring van Melissa Bak:

Sinds deze maand ben ik officieel gediplomeerd medisch schoonheidsspecialiste! Ik heb de opleiding ontzettend waardevol gevonden. 

Ik weet nog heel goed dat ik de opleiding tot allround schoonheidsspecialiste had afgerond en dat ik nog met zóveel vragen zat. Ik was niet zeker als een klant aan mij vroeg of ik even naar een plekje wilde kijken. Bij het kiezen van een productlijn wist elke accountmananger mij de mooiste verhalen te vertellen en vond ik het lastig om de juiste vragen te stellen. Waar moet je naar kijken? Hoe kan ik mijn klant zo goed mogelijk helpen? Dit waren vragen die ik mezelf vaak stelde.

Nu, een aantal jaar later, heb ik de opleiding tot medisch schoonheidsspecialiste afgerond. Ik heb met veel interesse de lessen over de huid, huidproblemen en het herkennen van vlekjes en plekjes gevolgd. Les gekregen van vakkundige docenten en dermatologen. Verschillende specialaties geleerd en bovenal ben ik veel zekerder geworden in het uitvoeren van mijn vakgebied.

Ik heb begin dit jaar een nieuw merk erbij genomen in mijn salon. Een merk dat volledig aansluit op mijn titel medisch schoonheidsspecialiste. Ik heb de keuze voor dit merk vol zelfvertrouwen kunnen maken door mijn opgedane, merk onafhankelijke, kennis van deze opleiding. 

Ook het contact met mijn medestudenten heb ik als erg leerzaam ervaren. Ik vind het altijd heel inspirerend om met vakgenoten ervaringen te delen en ik had dit niet willen missen! Je kunt ook zoveel van elkaar leren. Het allerfijnste aan u-consultancy vind ik, dat de studie in eigen tempo gevolgd kan worden.

De ervaring van Inge van der Meulen:

Sinds 2004 ben ik een zelfstandig ondernemende schoonheidsspecialist met een brede interesse. Ik deed alles, van visagie tot chemische peel, van brazilian wax tot wellness, van T-away tot permanente make-up. Maar door zo breed inzetbaar te zijn, word je nooit een uitblinker in een vast onderdeel. Daarom ben ik in 2019 gestart met de opleiding tot Medisch Schoonheidsspecialist en dat heeft een duidelijke visie en behandelaanbod tot gevolg gekregen. Dankzij de opleiding heeft mijn schoonheidssalon een langzame transformatie doorgemaakt. Elk onderdeel is geïmplanteerd in de werkzaamheden. Door te kiezen voor deze opleiding en visie heb ik keuzes gemaakt en houd me nu alleen nog bezig met de specialisaties die daarbij passen. 

Zoals tijdens professionele praktijkvoering. Ook na 16 jaar ondernemen bleek dit een waardevolle module. De module heb ik in mijn voordeel gebruikt door eens kritisch naar mijn bedrijf te kijken. Wat is nu precies mijn visie? Hoe draag ik dat uit? Hoe zijn mijn omzetcijfers en hoe kan dat beter? Een groot marktonderzoek heeft mij veel inzicht verschaft. Daardoor heb ik gerichte prijsberekeningen en winstdoelen kunnen maken. 

Acne, camouflage, behandeling van littekens, ontharingstechnieken met elektrisch ontharen en IPl / laser zijn de medische specialisaties die je volgt. Met veel aandacht en geduld van de docenten word je getraind om de beste behandelingen te geven. Je krijgt veel inzicht en ruimte om kennis en ervaring op te doen. Wanneer je toe bent aan het examen, ben je er ook echt klaar voor. En het zijn niet de makkelijkste specialisaties maar iedereen kan het! Mijn klanten zijn dan ook zeer tevreden over de resultaten die ik boek. 

In de praktijk heb ik veel verandering gezien door goede documentatie dankzij de modules huidfotografie/ verwijzing naar de eerste lijn en medische communicatie/ dossiervorming. Net als bij basis- en vervolg dermatologie word je getraind door zeer ervaren dermatologen. Door deze lesstof in de salon toe te passen ben je een waardig gesprekspartner voor je cliënten maar ook naar huisartsen en dermatologen. Je signalerende functie gericht op huidkanker kun je op deze manier goed onderbouwen.

Dankzij cosmeceuticals heb ik ervoor gekozen om met een ander cosmeticamerk te gaan werken. Door kritisch te kijken naar de cosmetischengrediënten en werking van de aanwezige merken kwam ik tot de conclusie dat het beter kon. En het is waar, dankzij mijn nieuwe merk voel ik mij zekerder. De werking van deze cosmetica is effectief, van hogere kwaliteit en dat voelt voor mij heel integer. 

Nog elke dag ben ik zo blij dat ik de keus heb gemaakt deze opleiding te doen. Voor mijzelf, mijn cliënten en voor de toekomst van mijn bedrijf. Want ook nu ben ik niet uitgeleerd maar maak wel de keuzes die passen bij de richting van een medisch schoonheidsspecialiste.

De ervaring van Elina Zeldenrust

Ken je dat gevoel dat je als schoonheidsspecialiste meer uit je werk wilt halen, het verlangen naar meer kennis? Hoe zit dat nou met die moedervlek? Dat ene rode plekje, wat kan ik daar mee? Hoe kan ik het beste littekens behandelen? Hoe word ik serieus genomen door de medische wereld?

Met meneer Google en diverse boeken kom je een heel eind. Maar dat is toch niet voldoende.

Toen leerde ik U-Consultancy kennen en heb ik de basis en vervolg dermatologie voor schoonheidsspecialiste gevolgd. Les van een dermatoloog die zijn medische kennis van de huid met ons deelt. De kennis die wij veelal tegenkomen in de praktijk. Dat smaakte naar meer.

Er is meer, nog 10 modules extra kennis. Aan dit avontuur ben ik begonnen en heb ik inmiddels afgerond. Met veel plezier heb ik de lessen gevolgd. Hetis voor mij niet naast de deur, maar ondanks dat kwam ik met veel energie, kennis en ideeën terug uit Nieuwegein.Naast de kennis van de huid, medische richtlijnen, communicatie etc. ben ik veel bewuster geworden van mijn bedrijf en mijn persoonlijke ontwikkeling. Zo heb ik keuzes gemaakt voor mijn bedrijf waar ik eerst negatief tegenover stond. Daarom heb ik de module ontharingstechnieken ook als laatste gevold. Elektrisch ontharen diploma had ik al op zak. Dankzij de docent van U-Consultancy heb ik deze behaald met hoge cijfers. Zonder het behalen van de module laser en flits zou ik mijn titel niet behalen. Dus positief en met goede hoop op een interessante module, ben ik deze module gestart.

Na de eerste les was ik om. Wat een interessante lessen, de theorie erachter boeit me enorm. Na het behalen van deze module heb ik dan ook gelijk een IPL-apparaat aangeschaft. Ben er zo blij mee. Waar ik wel erg van schrok is de hoeveelheid IPL en laserapparatuur er mee gewerkt wordt, zonder dat de specialisatie ontharingstechnieken gevolgd is. Heb je een apparaat staan en nog niet de specialisatie gevolgd, ga dat dan nu doen. De module is pittig en kostbaar, maar de kennis die je ermee verdiend is voor jou en je klanten veel waard.

Investeer in jezelf of/en in je bedrijf. Ga het avontuur aan.

Elina Zeldenrust
Medisch SchoonheidsspecialistDe ervaring van Risha van Heijningen

Ik zal mij allereerst even voorstellen: mijn naam is Risja van Heijningen. Mijn grote passie is “de huid” en alles wat daarmee te maken heeft! Sinds 2009 ben ik gediplomeerd schoonheidsspecialiste. 

In 2015 besloot ik om mijn kennis te verbreden. Ik startte met de basis- en vervolgopleiding dermatologie voor schoonheidsspecialeten bij U-Consultancy. Deze opleidingen vond ik zodanig interessant dat ik het hier niet bij wilde laten. Ik koos ervoor om verder te leren om mijzelf uiteindelijk Medisch schoonheidsspecialsite te mogen noemen. Dit traject ging niet zonder slag of stoot. 

De lessen werden gegeven door kundige dermatologen die hun kennis graag aan ons willen overdragen. Elke les hing ik weer aan hun lippen, met zoveel passie en kunde konden deze artsen vertellen. Ik ben zoveel meer te weten gekomen over de huid, vooral alle verschillende huidproblemen en de methoden deze te herkennen. Denk hierbij aan de PROVOKE en de ABCDE regel, ik pas deze nog dagelijks toe in mijn praktijk. Maar, om nog even terug te komen op het stukje “niet zonder slag of stoot”: de modules bestonden niet alleen uit hele leerzame lessen, maar ook uit e-learnings, examens, en portfolioverslagen. Het laatste vond ik het meest pittig, of te wel, tijdrovend naast het runnen van mijn praktijk en het moederschap. Maar daardoor extra blij en trots dat ik het allemaal gehaald heb en dat mijzelf sinds 4-3-2020 Medische Schoonheidsspecialsite Dermatologie mag noemen.

In de afgelopen 5 jaar dat ik bezig ben geweest met de opleiding, heb ik heel veel kennis opgedaan over het herkennen van plekjes en vlekjes, of deze wel of niet pluis zijn. In mijn salon ben ik erachter gekomen dat een tal van mijn cliënten kampten met actinische keratose. Voorheen herkende ik dit totaal niet en nu haal ik ze er zo uit. Ook heb ik al 2 cliënten doorverwezen met een of meerdere BCC’s en zelfs al iemand met een PCC. Ik heb deze cliënten doorverwezen met de PROVOKE formulier van U-Consultancy en kreeg bij allemaal de terugkoppeling dat ik goed zat met mijn veronderstelling. Dit geeft zo een bevestiging op je werk en een vertrouwensband met de cliënten. 

Als conclusie kan ik wel stellen dat ik deze opleiding en dit diploma echt niet had willen missen. Ondanks de talloze uren werk die ik erin heb gestoken was dit het dubbel en dwars waard. Ik ben blij dat er elk jaar nog een terugkomdag wordt georganiseerd voor alle Medisch Schoonheidsspecialisten, want ik zou het erg jammer vinden als ik nooit meer in Nieuwegein zou komen en nog wat kennis te mogen vangen van de deskundigen daar.

Bedankt voor alles.


Ik haal veel voldoening uit het verbeteren van de huidconditie en behandelen van huidproblemen van mijn cliënten.

Risja van Heijningen
Medisch SchoonheidsspecialistDe ervaring van Thilda Valstar

Drie jaar geleden ben ik begonnen met de basisopleiding Dermatologie voor schoonheidsspecialisten. Niet verkeerd, want die deed in namelijk in Curaçao. We kregen les van Dr. A.J. Oosting. dermatoloog. Enorm leuk! Daarna ben ik ook alle andere modules gaan volgen.

Jezelf gaan ontwikkelen, je verdiepen in de huid die toch al zo interessant is, is super. Ik ben al 25 jaar schoonheidsspecialist en je moet uitkijken dat je niet stilstaat. Alle stof die je ooit hebt geleerd tijdens je opleiding is verouderd. Updates en productcursussen voldoen absoluut niet om je vakkennis hoog te houden. Ik werd onzeker in mijn vak omdat er veel was veranderd en ik niet meer op de hoogte was van de nieuwste inzichten op medisch gebied. Ik wilde graag verder, maar verder betekende het volgen van de opleiding tot huidtherapeut. Maar dat is niet haalbaar als je voor een gezin met jonge kinderen zorgt en je financiële verantwoordelijkheden hebt.

Bij één van mijn “vervolmakingscursussen” zoals de Belgen dat zeggen, hoorde ik van een collega over de opleidingen van U-Consultancy.  Even Googlen en ja hoor, precies wat ik zocht. Ik ben ze uiteindelijk allemaal gaan volgen, heb het gezien als een complete opleiding. En het brengt veel, heel veel.

Behalve dat je jezelf ontwikkelt, waardoor je een stuk zekerder in je salon staat, herken je veel meer huidproblemen. Met je medische kennis kun je ook problemen sneller zien. En wat je even niet weet, zoek je op. Je spit dieper in wat de huidproblemen veroorzaken en zoekt oplossingen die niet altijd uit een potje komen. Je hebt contact met artsen en dermatologen en denkt mee over een behandelplan. Vakbladen zijn weer interessant, ook al hebben ze moeilijke en Latijnse woorden. Maar dat maakt weer dat je nog meer kennis opdoet.

Wat het me heeft gebracht, is de waardering van klanten, leveranciers en collega’s die opmerken dat je er echt veel verstand van de huid hebt. Collega’s sturen eigen klanten door omdat ze er zelf niet meer uit komen. “Ga maar eens naar Thilda, die weet er misschien meer van”.

Maar het heeft me toch wel het meeste gebracht dat ik nu tegen mezelf kan zeggen “ik versta mijn vak”. Daar ben ik Carla Uppelschoten, Dr. A.J. Oosting, Dr. J. Toonstra, de heer Bennen en alle andere dermatologen/docenten enorm dankbaar voor.

Ik blijf mezelf ontwikkelen en daar vind ik de opleidingen van U-Consultancy perfect voor. Ik ben nu met de specialisatie huidverbeteringsmassage bezig. Trees van Laar, onze docent is ook weer één van die mensen die vol enthousiasme en vakkennis ontzettend veel kennis kan overbrengen.


Ik hoop dat U-Consultancy nog heel veel nieuwe leuke cursussen aan zal bieden in de toekomst, want ik ben erbij!

Thilda Valstar

Thilda Valstar
Medisch Schoonheidsspecialist