Module 4: Lymfoedeem, lipoedeem, veneuze pathologie en wondbehandelingAls huid- en podotherapeut komt u regelmatig in contact met patiënten met diverse vormen van oedeem. Patiënten zitten vaak met vragen over de aandoening en u bent een belangrijke schakel in professionele voorlichting. In deze opleiding worden de nieuwste NVDV-richtlijnen van lymf- en lipoedeem en veneuze pathologie behandeld. Hiernaast kijken wij naar de manier waarop patiënten kunnen worden gemotiveerd tot zelfmanagement in relatie tot hun ziekteproces. Verder bieden wij een verdiepingsslag voor uw kennis over wonden en wondbehandeling.

Er wordt ingegaan op de overige behandelingsmodaliteiten en tot slot wordt er een praktijkles wondbehandeling en ambulante compressietherapie gegeven, waarin als check-up gebruik wordt gemaakt van een drukmeter.

Alle modulen zijn met 16 punten geaccrediteerd door de Stichting Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici StADAP (NvH)

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN

Bijzondere kenmerken van de opleiding

  • Adviesraad van Dermatologen bewaken de kwaliteit van deze opleiding
  • De opleiding wordt gegeven in kleine groepen wat de kwaliteit en persoonlijke aandacht waarborgt. 
  • De kleine groepen stellen de docent in staat om iedere cursist persoonlijke aandacht te geven en verhogen zo het leerrendement.  
  • Opleidingslocatie ligt centraal in Nederland en is ook goed met openbaar vervoer te bereiken
  • Na een leerzame ochtend staat er elke dag een heerlijke lunch voor u klaar (koffie en thee zijn ook inclusief).

Toetsing
Alle modules worden afgesloten met een digitaal thuisexamen.
Als het examen voldoende is gemaakt ontvangt de student een digitaal certificaat.

Locatie & data
– Nieuwegein : TBA

Lesdagen zijn van 09:30 – 16:30

Kosten
De deelnamekosten bedragen per module € 325,- btw-vrij, inclusief onderwijsmateriaal, koffie, thee en lunch. Bij deelnamen aan de studiereis bedragen de deelnamenkosten per module €395,- btw- vrij.