Specialisatie manuele lymfedrainage gelaat

De specialisatie manuele lymfedrainage gelaat bevat speciale massage technieken, welke het lymfevatenstelsel activeert. Manuele lymfedrainage is een therapeutische massage. De manuele lymfedrainage stimuleert de afvoer van afvalstoffen. Hierdoor verbetert de conditie van de huid. Deze massage kan worden toegepast in het gelaat, de hals en decolleté. Lymfedrainage kan ook worden toegepast op het lichaam, maar dat is in deze module niet aan de orde. Tijdens deze massage worden afvalstoffen sneller afgevoerd waardoor de celstofwisseling wordt verbeterd.

Het lymfestelsel
Naast het bloedvatenstelsel heeft het lichaam een tweede vaatstelsel: het lymfestelsel. Zoals er bloed door de bloedvaten stroomt, stroomt er lymfe door het lymfestelsel. Lymfe, ook wel weefselvocht genoemd, bevat ongeveer dezelfde bestanddelen als bloedplasma maar heeft een hogere concentratie eiwitten. Terwijl de bloedvaten bloed aanvoeren naar en afvoeren van de organen, is het lymfestelsel alleen een afvoerend systeem.

Manuele lymfedrainage wordt gebruikt als voor- en nabehandeling van cosmetische ingrepen. Deze ingrepen hebben een zichtbaar beter en sneller resultaat als deze gecombineerd worden met meerdere lymfedrainage behandelingen. Daarom verwijzen plastische en cosmetische artsen hun cliënten door naar een geregistreerde schoonheidsspecialist. Na een cosmetische ingreep zoals een ooglidcorrectie of liposuctie, is de huid en het daaronder liggend weefsel beschadigd. Als reactie hierop vormt het lichaam oedeem. Dit is vocht dat zich ophoopt omdat het niet goed kan worden afgevoerd door de verstopte lymfevaten. Ook worden er minder afvalstoffen afgevoerd. Dankzij manuele lymfedrainage verdwijnt oedeem. Door deze techniek kan er specifieker gewerkt worden aan huidverbetering.

Tijdens deze specialisatie komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:
•    Theoretische kennis van anatomie en fysiologie van het lymfesysteem
•    Indicaties, absolute en relatieve contra- indicaties
•    Lymfeknopen binnen het lymfesysteem
•    Anamnese en informatieverstrekking cliënt
•    Opbouw van de massage en specifieke grepen

Prijs
€ 695,- btw-vrij, inclusief onderwijsmateriaal, koffie, thee en lunch exclusief examengelden.

Examen
Het theorie- en praktijkexamen wordt afgenomen bij het KWC-uv (het Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging). Met dit diploma kunt u uw specialisatie ook bij ANBOS laten registreren.

Kosten examen
Theorie examen kosten € 100,-
Praktijk examen kosten € 180,-

Toelatingseisen
Diploma schoonheidsspecialist.

Locatie
Nieuwegein google-maps-icon-xsmall

Data
Opleiding volgen is op aanvraag. Wilt u deelnemen stuur dan een e-mail naar: secretariaat@uconsultancy.nl. Deze scholing zal doorgang vinden bij minimaal 8 deelnemers. 

Voor het uitvoeren van de opdrachten tijdens het praktijk onderwijs is een eigen cliënt (model) nodig.

Vragen?
Klik hier…