Persbericht: Terugblik op Studiereis dermatologie naar Curaçao januari 2018

In januari 2018 organiseerde Carla Uppelschoten, directeur van U-Consultancy, voor de achtste keer een studiereis naar Curaçao.

Kennis vormt steeds meer het sleutelwoord voor succesvol opereren. Kennis op peil houden en bijblijven in je vak betekent je blik verruimen en zoeken naar nieuwe ideeën en mogelijkheden. Een studiereis is daarbij een uitstekend hulpmiddel en waarom dan niet op een zonovergoten eiland? Een studiereis biedt de gelegenheid om in een relatief korte tijd intensief opgeleid te worden. Juist door een paar dagen weg te zijn, is het ook effectiever. Naast het opdoen van kennis en inspiratie is een studiereis natuurlijk dé gelegenheid om je netwerk uit te breiden. De opleiding is niet alleen leerzaam en leuk, maar ook nog eens gemakkelijk te combineren met een heerlijke vakantie!

Op de studiereis waren zowel schoonheidsspecialisten als huidtherapeuten aanwezig waar de volgende opleidingen voor waren verzorgd: Vervolgopleiding dermatologie, Masterclass Signalering en preventie van huidkanker en de Masterclass Medische Communicatie en Dossiervorming. Tijdens de Masterclass Signalering en preventie van Huidkanker konden de cursisten gelijk hun kennis over de donkere huid toepassen op de modellen die aanwezig waren. De cursisten hebben aangegeven dat ze het een hele mooie, bijzondere ervaring vonden waar ze veel hebben geleerd. Er waren dit jaar maar liefst 6 cursisten voor de tweede keer me op deze studiereis. Veel cursisten hebben aangegeven ook volgend jaar weer mee te willen. Deze staat al gepland, namelijk van 12 t/m 19 januari 2019, en hier zullen naast de bovengenoemde opleidingen, ook de Masterclass Huidfotografie en verwijzing naar de eerste lijn en de Masterclass Cosmeceuticals worden gegeven.

Na een intensieve cursusweek werd de studiereis feestelijk afgesloten met het uitreiken van de certificaten en een afscheidsborrel. Er wordt al uitgekeken naar de negende editie in 2019.