Vlekjes en plekjes; huidkanker

Beste lezers,

Voor de Beauty Professional heb ik een blog geschreven over vlekjes en plekjes met betrekking tot huidkanker. Onderstaande kunt u het artikel lezen. Veel leesplezier!

Het is als schoonheidsspecialist steeds belangrijker dat je kennis hebt over huidkanker. Er is een snelle toename van huidkanker en daarom is het belangrijk dat vlekjes en plekjes in een vroeg stadium worden herkend. In de salon zie je in een vroeg stadia cliënten met huidkanker. Wanneer je meer kennis hebt over deze vlekjes en plekjes, kun je de juiste informatie geven aan je cliënten en zo nodig doorverwijzen naar artsen.

Het aantal mensen met huidkanker neemt nog steeds toe. Ieder jaar worden in Nederland ongeveer 25.000 nieuwe gevallen met huidkanker gediagnosticeerd. De drie belangrijkste vormen van huidkanker zijn: het basaalcelcarcinoom, het plaveiselcelcarcinoom en het melanoom. Deze vormen zijn maligne (kwaadaardige) huidafwijkingen, waarbij het basaalcelcarcinoom het vaakst voorkomt. Naast deze maligne huidafwijkingen bestaan er benigne (goedaardig) en premaligne (voorstadia kwaadaardig) huidafwijkingen. Zowel endogene oorzaken (aanleg, veroudering) als exogene oorzaken (onder andere Uv-straling) spelen een belangrijke rol in het feit dat premaligne huidtumoren in de laatste tien jaar zijn verdubbeld.

Let op in de salon
Het is belangrijk dat je tijdens de behandeling van een cliënt let op vlekjes en plekjes. Jij ziet de klant regelmatig dus bent de aangesproken persoon om veranderingen tijdig te ontdekken. Het belangrijkste is echter dat wanneer je twijfelt, je de cliënt doorverwijst naar de arts. Preventie is beter dan genezen!

Tot bij mijn volgende blog!

Lieve groet,

Carla Uppelschoten
Directrice U-Consultancy