Blog 1: do 5 november 2020

Beste lezers,

Welkom bij mijn eerste blog op de website van U-Consultancy. Ik hoop dat iedereen in deze vreemde tijden gezond blijft voor elkaar zorgt. (online) contact is in deze situatie misschien wel belangrijker dan ooit.

Ook bij U-Consultancy is het natuurlijk anders dan anders. Ik kan niet anders zeggen dan dat iedereen, de docenten, medewerkers en studenten, zich volop inzetten om zo goed en creatief mogelijk met de beperkingen om te gaan. Op deze manier kunnen we elkaar toch zien en onderwijs blijven geven op een verantwoordelijke manier!

Ik zal jullie verder kort bijpraten over waar ik mij momenteel mee bezig houd. Zo heb ik de onlangs een artikel geschreven voor de Beautyprofessional over de relatie tussen huidaandoeningen en COVID-19. Want wat is namelijk de invloed van corona op mensen met een (chronische) huidaandoening? Er zijn talloze vragen over de mogelijke relatie tussen dit virus en de verscheidene huidaandoeningen. Aan bod komen eczeem, huidkanker en ‘mascne’. Voor het volledige artikel kunnen jullie kijken bij het kopje ‘Wat doen wij’ en vervolgens ‘publicaties’, Hier kunnen jullie overigens ook alle andere artikelen vinden die ik geschreven heb.

Verder presenteer ik aankomende zaterdag 7 november op de online Dag van de Huidtherapeut. Ik behandel onder andere de mogelijke relatie tussen haaruitval (alopecie) en COVID-19, een correlatie die aan het licht is gekomen na een onderzoek met 125 coronapatiënten. Als partner van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten zal ik twee sessies presenteren in een virtuele omgeving. Ik kijk hier erg naar uit.

Ik wens jullie allemaal alvast een fijn weekend en tot mijn volgende blog!

Lieve groet,

Carla