Module 1: signaleren van huidkankerHuidkanker is de afgelopen decennia enorm toegenomen. Elke huidtherapeut ziet regelmatig patiënten met huidkanker of voorstadia daarvan. Vroegtijdige herkenning en behandeling leidt vaak tot genezing. Vooral het vroegtijdig herkennen van het melanoom kan levensreddend zijn. Het is dus van groot belang om de beginstadia van deze laesies goed te herkennen en te kunnen onderscheiden van de benigne vormen. Bij het herkennen van een verdachte plek of vlek is het belangrijk om door te verwijzen naar de arts.

In deze module komen de diverse benigne en maligne ‘plekjes en vlekjes’ en hun risicofactoren aan bod. We gaan in op de vraagstelling ten behoeve van de anamnese. Ook de lastmeter zal aan de orde komen als een instrument dat inzicht geeft in de last die de patiënt ervaart. Het maken van goede foto’s is een belangrijk onderdeel bij het volgen van het verloop van ‘plekjes en vlekjes’. In deze module komt dit onderdeel ook aan de orde.

Inhoud

  • Benigne aandoeningen
  • Pre-maligne aandoeningen (aktinische keratose, morbus bowen)
  • Maligne aandoeningen(basaalcelcarcinoom, plaveiselcelcarcinoom, melanoom)
  • Differentiaaldiagnosen
  • Positieve en negatieve effecten van zonlicht
  • Huidfotografie
  • Doorverwijzen
  • Actuele richtlijnen
  • Nieuwste ontwikkelingen op het gebied van huidkanker

Bijzondere kenmerken van de opleiding

Cursist aan het woord


“Zeer leerzame training van hoog niveau. Gegeven door een zeer enthousiaste en kundige dermatoloog. Het huiswerk voor de bijeenkomst was pittig van stof, maar niet teveel. Ik ga zeker de andere trainingen volgen.”

Module Signaleren van huidkanker ook te volgen op Curaçao
Het is ook mogelijk om de module Signaleren van huidkanker te volgen op Curaçao! Meer informatie over deze studiereis vindt u op deze pagina.

Toetsing
Alle modules worden afgesloten met een digitaal examen.
Als het examen voldoende is gemaakt ontvangt de student een digitaal certificaat.

Locatie & data
Nieuwegein : Donderdag 24 september 2020
Nieuwegein : Woensdag 24 maart 2021

Lesdagen zijn van 09:30 – 16:30

Kosten
De deelnamekosten bedragen per module € 325,- btw-vrij, inclusief onderwijsmateriaal, koffie, thee en lunch. Bij deelnamen aan de studiereis bedragen de deelnamenkosten per module €395,- btw- vrij.