Trots: derde groep afgestudeerd voor de Vervolgopleiding tot Wondverpleegkundige

Voor de derde keer is er bij U-Consultancy een groep wondverpleegkundigen afgestudeerd. De opleiding, gestart in februari 2019, is een groot succes. Een groot aantal deelnemers is geslaagd en heeft 13 februari 2020 hun diploma in ontvangst mogen nemen. Na 20 lesdagen en 5 stagedagen mogen deze verpleegkundigen zich nu officieel wondverpleegkundige noemen!

U-Consultancy is het enige opleidingsinstituut dat zich volledig richt op dermatologie. De landelijke aanvraag voor CZO erkenning is op dit moment in behandeling.

In de vervolgopleiding Wondverpleegkundige, ontwikkeld volgens de laatste richtlijn van European Wound Management Association (EWMA), komen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wondzorg en dermatologie aan de orde. De opleiding is gebaseerd op een aantal competenties (inclusief gedragscriteria) die als een rode draad door de opleiding lopen. Daarnaast zijn de medisch-specialistische richtlijnen en de NHG-standaarden leidraad van het onderwijs. De opleiding bestaat uit 14 modules verdeeld over 20 lesdagen. In iedere module staat beschreven aan welke competentie(s) wordt gewerkt.

De docenten van deze vervolgopleiding zijn ervaren, hebben feeling met de praktijk en zijn enthousiast. Bovendien wordt de opleiding in kleine groepen gegeven, wat de kwaliteit en persoonlijke aandacht waarborgt. Daarnaast staat de vervolgopleiding Wondverpleeg-
kundige onder auspiciën van de Nederlandse Vereniging van Dermatologie en Venereologie (NVDV), is ze geaccrediteerd bij de V&VN, zijn E-learning en portfolio (praktijk) opdrachten onderdeel van alle modules en als surplus worden binnen het opleidingsprogramma vijf dagen stage ingevuld. De vervolgopleiding Wondverpleegkundige duurt een jaar.


Verzeker jezelf van een plek, zodat je in 2020 nog kan deelnemen aan deze opleiding.

START IN SEPTEMBER DE VERVOLG­OPLEIDING WOND­VERPLEEG­­KUNDIGE