Medische communicatie en dossiervorming

Module 18, Medische communicatie en dossiervorming

master_dermaIedere schoonheidsspecialist besteedt een deel van de werktijd aan gesprekken met cliënten en medici. Een doelgerichte en doelmatige aanpak van deze gesprekken, maakt onderdeel uit van uw vakbekwaamheid. Ook het aanleggen en bijhouden van een dossier is essentieel, het bespaart u immers tijd én u weet meteen dat u over uw cliënt niets belangrijks vergeten bent. Verslaglegging en vastlegging van het behandelresultaat wordt steeds belangrijker voor schoonheidsspecialisten. Medisch schoonheidsspecialisten werken immers samen met andere huidprofessionals, zoals artsen en huidtherapeuten. Dat stelt eisen aan de manier waarop er gewerkt wordt en hoe het resultaat wordt vastgelegd.

In deze module gaat het om medische communicatie en dossiervorming. Het onderdeel psycho-dermatologie wordt ook behandeld in deze module. Ongeveer één op de drie patiënten heeft als gevolg van zijn of haar huidaandoening ook te maken met (ernstige) psychische klachten. Wat zijn de psychische gevolgen van huidaandoeningen, hoe maak en houd je ze bespreekbaar en hoe zijn deze te beperken?

De belangrijkste onderwerpen die in deze module behandeld worden zijn:

  • Communicatieleer en communicatieve kennis en vaardigheden
  • Het anamnese gesprek
  • Het opbouwen van een cliëntendossier
  • Professioneel doorverwijzen naar medici
  • Samenwerkingsmogelijkheden met medici
  • AVG-wetgeving
  • Psycho-dermatologie

Deze module bestaat uit thuisopdrachten met e-learning, contactonderwijs, praktijkonderwijs, praktijkopdrachten en een theorie- en praktijktoets. Van de resultaten van e-learning en praktijkopdrachten wordt een portfolio bijgehouden.

Prijs:
€ 395,- btw-vrij, inclusief onderwijsmateriaal, koffie, thee en lunch.

Locatie:
Nieuwegein google-maps-icon-xsmall

Lesdagen:
1 dagen (1 dagdeel theorie / 1 dagdeel praktijk)
– Vrijdag 17 januari 2020 op Curaçao 
– Maandag 22 juni 2020

Toelatingseisen:
Certificaat basis- en vervolgopleiding Dermatologie voor Schoonheidsspecialisten.

Inge van der Meulen: “Communicatie is praktisch en heel goed toepasbaar voor in de salon en om je professie te profileren.”

Linda Vos: “Geweldig! Fantastisch dat iedereen zo open is. Duidelijke uitleg en een mooie afsluiter van de reis.”

Cursist: “Leerzame training om nog professioneler te kunnen werken.”

Risja van Heijningen: “Ik vind tot nu toe alle lessen die ik bij U-Consultancy heb gevolgd zeer interessant en educatief. Ik kom telkens weer erg enthousiast thuis en ga vervolgens op de computer aan de slag om samenvattingen uit te typen van mijn aantekeningen. Ik heb zelf een particuliere opleiding gedaan voor schoonheidsspecialisten, maar dat was zeker niet zo professioneel en leerzaam als bij U-Consultancy! Ik kijk nu alweer uit naar mijn volgende masterclass.”


Irma Kremer: “P
rima masterclass en aanvulling op de basis- en vervolgopleiding. Zou deze zeker aanbevelen om snel na de vervolgopleiding te volgen.”

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN