Signalering en preventie van huidkanker

Module 14, Signalering en preventie van huidkanker

schoonheidsspecialistenIn Nederland is het aantal patiënten met de diagnose huidkanker de afgelopen tien jaar toegenomen van 15.000 naar bijna 40.000. Deze progressie wordt toegeschreven aan de toegenomen populariteit van zonnebaden en zonvakanties sinds de jaren ’70. Met name mensen met een huidtype 1 en 2,  ongeveer 39% van de Nederlanders, hebben een verhoogde kans op huidkanker. Het in de gaten houden van de huid is dan ook van belang naast verstandig zonnen.

Het doel van de opleiding is kennis en inzicht vergroten van dermatologische aandoeningen en de bijbehorende behandeling om relevante voorlichting te kunnen geven aan cliënten. In deze module gaat het om de signalering en preventie van huidkanker. Met behulp van beeldmateriaal leert u de belangrijkste goed- en kwaadaardige huidafwijkingen kennen. Dit is een nieuwe  specialisatie in de masterclass voor schoonheidsspecialist. Wel kunt u de eerder opgedane kennis en vaardigheden in de gevolgde basis- en vervolgopleiding dermatologie voor schoonheidsspecialisten gebruiken en natuurlijk ook uw werkervaring als schoonheidsspecialist.

De belangrijkste onderwerpen die in deze module behandeld worden zijn:

  • Vroegtijdig signaleren en doorverwijzen naar specialist
  • Voorlichting zonbescherming
  • Cliënten bewust maken van het belang van huidcontrole (= zelfcontrole)

Deze module bestaat uit thuisopdrachten met e-learning, contactonderwijs, praktijkonderwijs, praktijkopdrachten en een theorie- en praktijktoets. Van de resultaten van e-learning en praktijkopdrachten wordt een portfolio bijgehouden.

Prijs:
€ 395,- btw-vrij, inclusief onderwijsmateriaal, koffie, thee en lunch.

Locatie:
Nieuwegein google-maps-icon-xsmall

Lesdagen:
1 dagen (1 dagdeel theorie / 1 dagdeel praktijk)
– Dinsdag 2 juni 2020
– Dinsdag 1 december 2020

Toelatingseisen:
Certificaat basis- en vervolgopleiding Dermatologie voor Schoonheidsspecialisten.

 

Inge van der Meulen: Goede informatie en praktische module. Ik heb de hele tijd op het puntje van mijn stoel gezeten!

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN