Ontharingstechnieken Laser en Flitslicht

Module 12, Specialisatie: Ontharingstechnieken Laser en Flitslicht

Specifieke ontharingstechnieken voor definitieve ontharing worden gevonden in laser en flitslicht. Als gebruik wordt gemaakt van flitslampen voor ontharingsdoeleinden bestaat dit licht uit verschillende golflengtes. Voor een behandeling zoals ontharen zijn alleen bepaalde golflengtes geschikt. Flitslicht is niet synchroon zoals laserlicht en gaat alle richtingen uit; het zogenaamde brede spectrum. Hierdoor komt het licht vaak niet tot diep in de haarwortel waardoor het effect veel minder is dan bij laser.

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN

Het doel van de opleiding is kennis en inzicht vergroten van dermatologische aandoeningen en de bijbehorende behandeling en apparatuur om relevante voorlichting te kunnen geven aan cliënten. In deze module behandelen we de specialisatie Ontharingstechnieken Laser en Flitslicht. Om deel te nemen aan deze specialisatie moet u tevens het examen ‘Elektrisch Ontharen: Blend methode’ hebben behaald.

Dit is al een bestaande specialisatie. Bovendien  is de basis voor deze module al in module 7 van de Vervolgopleiding gelegd. U kunt dus de eerder opgedane kennis en vaardigheden gebruiken en natuurlijk ook uw werkervaring als schoonheidsspecialist. Het is vanzelfsprekend hierbij de Code van de schoonheidsspecialist te hanteren.

De belangrijkste onderwerpen die in deze module behandeld worden zijn:

  • Inspectie (wat zie ik?)  en palpatie (wat voel ik?)
  • Anamnese
  • Voorbehandeling, behandeling en nabehandeling
  • Theorie- en praktijkkennis van apparatuur: lichtapparatuur, laser en flitslicht
  • Voorlichting aan de cliënt: ondersteunen en adviseren

Deze module bestaat uit thuisopdrachten met e-learning, contactonderwijs, praktijkonderwijs, praktijkopdrachten en een theorie- en praktijkexamen. Voor deze specialisatie is het noodzakelijk om stage opdrachten uit te voeren. Van de resultaten van e-learning en praktijkopdrachten wordt een portfolio bijgehouden.

Let op! Deze module is alleen te volgen als de module 11 voldoende is afgesloten

Prijs:
€ 1.095,- btw-vrij, inclusief onderwijsmateriaal, koffie, thee en lunch exclusief examengelden.

Examen:
Het theorie- en praktijkexamen wordt afgenomen bij het KWC-UV (Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging). Met dit diploma kunt u uw specialisatie ook bij ANBOS laten registreren. Het extra theorie examen van U-Consultancy wordt gedaan via e-learning.

U dient zich voor het examen hier aan te melden bij het Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging (KWC-UV).

Kosten examens:
Theorie € 100,-*
Praktijk, individueel, mondeling examen € 280,-** + € 10,- administratiekosten (betaling via Ideal)
Beoordeling stageverslag en presentatie KWC €100,- 

Locatie:
Nieuwegeingoogle-maps-icon-xsmall2 september, 23 september, 11 november en 9 december 2020

Lesdagen:
4 dagen (5 dagdelen theorie / 3 dagdelen praktijk / stage / eindpresentatie)

Toelatingseisen:
Certificaat basis- en vervolgopleiding Dermatologie voor Schoonheidsspecialisten.

Apparatuur:
Eigen apparatuur is niet nodig.

Vrijstelling:
U kunt voor deze module vrijstelling krijgen bij aantoonbare diploma’s of certificaten van eerder gevolgde opleiding. Gezien het niveau van deze Masterclass Dermatologie dient u nog een toets te maken  via e-learning, waarin het gebruik van medische richtlijnen getoetst wordt. Deze toets kunt u gratis maken indien u alle modules volgt.
Voor actuele prijzen examen, zie website Kwaliteitscentrum.

Cursist: – “Anderhalf jaar geleden startte ik de opleiding dermatologie voor schoonheidsspecialisten bij U-Consultancy. Ik ben als schoonheidsspecialiste altijd opzoek naar meer kennis over de huid en dit leek mij dus de uitgelezen kans. Een van de te volgen modules is Laser en lichtflits, waar de laatste tijd hevig over wordt gediscussieerd met oog op de petitie IPL/Laser. De rode draad bij U-Consultancy dermatologie en speelt ook hier weer een belangrijke rol. Je gaat veel dieper in op de materie. Je leert o.a wat er wel en niet behandeld mag worden met IPL en Laser en wat de naam is van deze “huidproblemen”.

Wat doe je tijdens deze specialisatie?agnes

De praktijkervaring tijdens deze specialisatie worden gegeven in de vorm van een stage voor IPL en Laser. Aan het einde van deze stage wordt er een stageverslag gemaakt. Het is uiterst interessant en leerzaam om mee te kijken bij een van mijn collega’s. Het praktijkexamen bestaat uit een criterium gericht interview en anamnese van jouw klant. 

Ik ben erg tevreden over deze opleiding en over de manier van lesgeven!” – Agnes Hemmes

 

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN